Tragica viață a fiicei lui Elvis, Lisa Marie Presley: o poveste văzută prin prisma tatălui, mariajelor eșuate și a morții fiului ei - LIFE.ro
Mergi la conținut

De când a fost aruncată în lumina reflectoarelor, încă din copilărie pentru că era fiica lui Elvis Presley, Lisa Marie Presley s-a confruntat cu niște lupte tragice.

De la moartea tatălui ei până la pierderea fostului ei soț, Michael Jackson, cele mai recente știri despre fiul ei vor reprezenta, fără îndoială, cele mai mari greutăți cu care s-a confruntat.

Copilul ei, Benjamin Keough, în vârstă de 27 de ani, a murit în 2020.

Acum câteva zile, Lisa Marie Presley a murit în urma unui infarct, asemenea tatălui ei.

Lisa Marie Presley, a lăsat în urmă alți trei copii: pe Riley, fiica născută din căsătoria cu Danny Keough,  gemenii Finley și Harper, împreună cu fostul soț, Michael Lockwood.

Pe lângă pierderile din cadrul familiei ei, ea întâmpinase și dificultăți în viața ei privată, cu un șir de patru căsătorii importante în spate.

Iată cum a arătat tragica și scurta viață a cântăreței Lisa Marie Presley .

Lisa Marie Presley
Lisa Marie Presley în copilărie, alături de părinții ei

Moartea tatălui ei, Elvis Presley, în 1977

Lisa Marie avea doar 9 ani când a văzut cadavrul tatălui ei, Elvis Presley, în noaptea de 16 august 1977.

Amintirea a avut un efect de durată asupra fetiței, care își amintea că ultima dată când l-a văzut pe Rege în viață a fost când a sărutat-o de noapte bună, la casa lor din Graceland.

De atunci, Lisa Marie a vorbit despre circumstanțele morții sale, spunând: „Nu-mi place să vorbesc despre asta. Era ora 4 dimineața, trebuia să dorm, de fapt.”.

Data viitoare când fetița și-a văzut tatăl a fost când și-a găsit prietena lor, Ginger Alden încerca să-l trezească. Era deja mort.

Citește și: Elvis Presley, viaţa regelui rock`n`roll, cel căruia mai mulţi îi spuseseră că nu are nicio şansă în muzică. Drumul de la sărăcie lucie la star mondial şi autodistrugere

Elvis stătea întins lângă toaletă, cu fața în jos pe covor și ea s-a grăbit să o sune pe fosta prietenă, Linda Thompson, la telefon.

„Tatăl meu a murit! E înăbușit în covor!” își amintește că a spus.

Trupul tatălui ei nu a fost însă scos imediat din casă după moartea lui, iar Lisa Marie a găsit o mare mângâiere în faptul că el încă se află acolo.

„Trupul lui a fost în casă timp de trei zile și a fost ceva foarte ciudat de reconfortant în asta, ceea ce a făcut să nu fie neapărat real pentru mine”, a spus ea.

Lisa Marie Presley
Lisa Marie Presley și tatăl ei, Regele

Lisa Marie Presley și mariajul cu Michael Jackson, în 1994

În ciuda primei întâlniri cu Michael Jackson în 1975, când ea avea doar 7 ani, abia în 1992 Lisa Marie a început o „prietenie adultă” cu el.

În 1994, la doar 20 de zile după ce a finalizat divorțul de primul soț, Danny Keogh, Michael Jackson și Lisa Marie Presley s-au căsătorit.

Căsătoria a durat doar doi ani și a fost cuprinsă de probleme, în special de acuzații conform cărora Michael Jackson ar fi abuzat de copii.

Vorbind cu Rolling Stone în 2003, Lisa Marie a spus că nu curând după ce l-a întâlnit pe Michael ca adult: „A intrat imediat în această explicație a ceea ce știa că credeau oamenii despre el și care era adevărul”.

Ea a spus că a crezut pe deplin în explicația lui „Ești absorbit de „Săraca persoană neînțeleasă, tu…” Sunt un nebun pentru asta.”

„L-am crezut, pentru că era atât de convingător. . . . Am crezut tot ce a spus, dintr-un motiv oarecare.”

Lisa Marie Presley
Lisa Marie Presley cu Michael Jackson

Nunta lui Lisa Marie și Michael Jackson a avut loc la un an după ce Jordan Chandler a intentat un proces împotriva cântărețului pentru abuz sexual.

„Am intrat în chestia asta cu „O să te salvez””, a spus Lisa Marie pentru Rolling Stone.

„M-am gândit că toate acele lucruri pe care le făcea – filantropia și chestia cu copiii și toate chestiile astea – sunt minunate și poate am putea salva lumea împreună.”

Reflectând asupra efectului pe care l-a avut căsătoria asupra vieții și reputației ei, ea a spus: „Tot ce am ieșit din asta a fost o furtună de rahat. Și am ieșit din asta.”

„Acum oamenii spun: „Păreți oarecum sănătoși la minte, păreți drăguți împreună – despre ce naiba a fost vorba?””, a continuat ea. „Mi-a pus un stigmat. Un stigmat: „La ce naiba se gândea ea?”.

Cuplul a divorțat în august 1996, dar se pare că au continuat să se întâlnească timp de patru ani după căsătorie și au rămas prieteni până la moartea lui Michael Jackson, în 2009.

Lisa Marie Presley

Căsătoria de 107 zile cu Nicholas Cage, în anul 2002

În 2002, când Lisa Marie Presley tocmai își încheiase logodna cu cântărețul John Oszajca, l-a întâlnit pe actorul Nicholas Cage și părea că zboară scântei când erau împreună.

Cei doi au continuat să aibă o căsătorie infam de scurtă, care s-a încheiat cu cererea de divorț de către Cage, după doar 107 zile.

Vorbind cu Larry King în 2003, Lisa Marie Presley a reflectat asupra relației cu starul de la Hollywood, spunând: „Părea atractiv de parcă aș putea fi egală cu el. Situații similare, medii similare.

Așa că ne-am conectat, am avut o conexiune grozavă. Eram amândoi un fel de pirați tiranici, cu spirit de țigan.

Și un pirat când se căsătorește cu altul, în esență, vor scufunda nava.”

„A fost cam unul dintre acele lucruri în care te căsătorești cu cineva sperând… fie să-mi stabilizezi [viața], fie, știi, va accentua tot ce se întâmpla înainte de ceea ce era problematic.

Așa că a cam făcut-o pe cea din urmă, asta-i tot”.

Divorțul amar al lui Lisa Marie Presley de Michael Lockwood, în 2018

În ianuarie 2006, Lisa Marie Presley s-a căsătorit cu al patrulea soț, producător de muzică și chitarist, Michael Lockwood.

În ciuda faptului că fiica lui Elvis Presley a adus o avere moștenită de 62 de milioane de dolari în căsătorie și Michael a adus doar 3000 de dolari, cuplul s-a îndrăgostit profund și a avut copii gemeni, pe Finley și Harper.

Relația a fost cea mai lungă de până atunci, dar s-a încheiat la un deceniu după căsătorie, în 2016.

Lisa Marie Presley
Lisa Marie Presley cu ultimul soț

În ciuda faptului că Lisa Marie avea un acord prenupțial puternic, Michael și-a dus soția în instanță pentru o parte semnificativă din averea ei, invocând că a fost sfătuit prost de avocații săi și nu a citit corect acordul la momentul nunții lor.

Bătălia s-a prelungit timp de doi ani și a fost în cele din urmă soluționată în favoarea lui Lisa Marie Presley, în 2018. Averea ei a rămas protejată, iar Michael a rămas aproape fără bani.

Citește și: Adevărata poveste din spatele iubirii dintre Priscilla Presley și Elvis Presley

Moartea fiului ei, Benjamin, în 2020

Benjamin Keough – fiul Lisei Marie din prima căsătorie cu Danny Keough – a murit într-o zi de duminică, 12 iulie, în urma unei împușcături auto-provocate, la vârsta de 27 de ani, în California, potrivit publicațiilor locale.

Benjamin și-a păstrat un profil scăzut de-a lungul vieții, dar a avut mai multe credite în actorie și a fost și muzician.

Era cunoscut pentru asemănarea lui puternică cu răposatul său bunic, Elvis Presley.

Lisa Marie Presley
Lisa Marie Presley și fiul ei, Benjamin

Lisa Marie spusese anterior: „Ben seamănă atât de mult cu Elvis. Era la Opry și era furtuna liniștită din spatele scenei.

Toată lumea s-a întors și s-a uitat când a fost acolo. Toată lumea a cerut o fotografie, pentru că este pur și simplu ciudată asemănarea.”

Se crede că melodia din 2012 a lui Lisa Marie Presley, „Storm & Grace” este inspirată de Benjamin, al cărui al doilea nume era Storm.

Foto: Pinterest.com

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora