fbpx

Căutare

Share this article

Părul se poate deteriora extrem de ușor iar cauzele pot fi nenumărate: tratamente agresive, clorul din bazinul de înot, expunerea la soare, produsele de styling, ondulatorul, placa de păr ș.a.m.d. Noroc că există tot felul de remedii pentru păr ars, pe care le poți încerca lăsându-te pe mâna unui profesionist în hairstyling sau încercându-le de una singură acasă. Noi ne-am oprit de data aceasta la câteva din acele trucuri deloc costisitoare pe care orice femeie le poate încerca acasă. Sunt sugerate de către cei de la Reader’s Digest care, se știe, promovează remediile naturiste și sunt apreciați în toată lumea.

Tratament pentru păr ars - sfaturi importante
Tratament pentru păr ars – sfaturi importante

Tratament cu avocado

Nu trebuie să fii fan avocado ca să încerci acest tratament pentru păr deși cei care preferă gustul acestui fruct exotic sunt mult mai tentați să-l încerce și în acest scop. Avocado este foarte bogat în în vitamine, acizi grași esențiali și minerale care ajută la recăpătarea strălucirii părului, spune Stephen Sanna, colorist expert la Salonul Pierre Michel din New York. Faceți un amestec dintr-un avocado bine copt și un ou, apoi aplicați pe părul umed. Lăsați-l așa aproximativ 20 de minute apoi clătiți de mai multe ori. Repetați o dată pe săptămână pentru părul puternic deteriorat și o dată pe lună pentru părul mai sănătos.

Tratament cu unt

Da, știu, când te gândești că trebuie să-ți masezi podoaba capilară cu o bucată cremoasă de unt ai impresia că urmează să faci parte dintr-o prăjitură gigantică, însă experții spun că untul are marele dar de a trata părul usact, fragil, ars, dându-i o strălucire neașteptată. Luați o cantitate mică de unt și masați-vă părul cu el, apoi acoperiți-l și lăsați-l așa aproximativ jumătate de oră. Șamponați și clătiți bine părul, rezultatul vă va uimi!

Tratament pentru păr ars: Tratament cu ulei de măsline

Știți deja că uleiul de măsline are o serie de proprietăți (are calități nutritive, conține antioxidanti și nenumărate vitamine, previne boli), așa că nu vă va mira cât este de benefic și în îngrijirea părului și chiar a pielii. Unul dintre cele mai eficiente remedii pentru părul ars este, spre exemplu, acesta: 1/2 ceașcă de ulei de măsline călduț se aplică din abundență pe scalp și pe lungimea părului, apoi se acoperă cu o folie de aluminiu și se lasă astfel timp de 45 de minute, apoi se clătește complet. Veți observa un păr mai moale și mai strălucitor.

Citeste si: Uleiurile vegetale: ghid de utilizare pentru îngrijirea părului şi a pielii

Tratament cu ceai

Deși când pronunți cuvântul ”ceai” te gândești mai mult la frig și răceală, ști că această licoare poate fi benefică pentru organismul tău și sub alte forme decât cea băubilă. Spre exemplu, ceaiul poate fi utilizat pentru a da părului o strălucire naturală. Folosiți un litru de ceai cald, neîndulcit (proaspăt preparat sau instant) la clătire finală a părului. Ceaiul poate spori culoarea părului, deci asigurați-vă că utilizați un ceai potrivit pentru culoarea părului vostru. Blondele ar trebui să folosească ceai de mușețel; iar brunetele ar trebui să utilizeze ceaiul negru pentru a spori strălucirea și pentru a îmbogăți culoarea.

Tratament pentru păr ars: Tratament cu oțet din cidru de mere

Dacă nu obișnuiți încă să țineți în casă oțet din cidru de mere, ar cam fi timpul să o faceți. Pe lângă faptul că poate ameliora simptomele de răceală și gripă, combate reacțiile alergice, ajută la tratarea diabetului, cancerului și a problemelor cardiace, acest oțet este ideal în tratamentele pentru păr ars. Combinați o linguriță de oțet din cidru de mere cu 2 linguri de ulei de măsline și 3 albușuri de ou, apoi frecați amestecul în păr. Păstrați părul acoperit timp de aproximativ o jumătate de oră folosind folie de aluminiu, apoi șamponați și clătiți.

Tratament pentru păr ars
Tratament pentru păr ars

Tratament cu uleiuri esențiale botancie

Uleiul de măsline, uleiul de jojoba și uleiul de migdale dulci sunt elixire minunate pentru părul deteriorat. Dacă părul este gros și greu, atunci uleiul de cocos este mai indicat, însă pentru cel ars sunt perfecte cele mențioante mai sus. Strângeți părul și aplicați cantități mici de ulei până când părul este bine acoperit. Acoperiți cu o folie de aluminiu și prosopul cald timp de aproximativ 30 de minute, apoi clătiți-vă și admirați-vă părul!

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO