Trei albume noi de fotografie „must have” - LIFE.ro

Căutare

Share this article
 
De la industria modei până la fotografia cu implicaţii sociale, iată trei albume nou-apărute de fotografie pe care orice pasionat ar trebui să le aibă. 
 
 „Vogue: Like a Painting” (publicat de Muzeul Thyssen-Bornemisza; texte de Lucy Davies, cu o prefaţă deYolanda Sacristán) 
La intersecţia dintre fotografia de modă şi istoria artei europene, această selecţie cuprinde 67 de imagini din arhivele celebrei reviste Vogue. Deseori fotografia de modă îşi găseşte inspiraţia în pictura clasică, depăşindu-şi rolul comercial de a vinde nişte haine sau accesorii şi devenind imagini artistice. Compilaţia „Vogue: Like a Painting” reuneşte fotografii care omagiază, explicit sau mai subtil, marii maeştri ai picturii precum Vermeer and Hopper. Veţi găsi înăuntru referinţe la Şcoala Olandeză, epoca de aur a picturii spaniole sau operele prerafaeliţilor. Cât despre fotografii Vogue, printre ei se numără atât numele mari, cât şi unele din generaţia nouă: Annie Leibovitz, Mario Testino, Irving Penn, Erwin Blumenfeld, Horst P. Horst, Tim Walker, Paolo Roversi, Steven Klein, David Sims, Erwin Olaf, Michael Thompson şi Peter Lindbegh. 
 
„The Photography Book” (publicat de Phaidon) 
O ediţie revizuită şi îmbunătăţită a celei mai bine vândute cărţi de fotografie editate de Phaidon, „The Photography Book” este o colecţie fabuloasă de imagini (mai precis, 563) ale celor mai buni fotografi de la mijlocul secolului al 19-lea şi până în prezent: de la pionieri precum Gustave Le Gray şi Daguerre, până la figuri iconice precum Robert Capa, neocolind nici numele contemporane: Richard Wentworth, Cristina de Middel şi Carolee Schneemann. Plus o mulţime de referinţe critice şi un glosar foarte folositor de termeni tehnici. 
 
„JR Can Art Change the World?” (publicat de Phaidon) 
Prima monografie retrospectivă a celebrului, enigmaticului şi… anonimului fotograf parizian auto-intitulat JR, artist şi activist ce se află în spatele celor mai provocatoare proiecte foto. JR a devenit faimos la nivel mondial pentru expunerea în spaţii publice (străzi, trenuri, clădiri, monumente) a portretelor de mari dimensiuni, întotdeauna alb-negru. Proiectul sau „Inside Out Project” i-a adus un premiu TED la numai 27 de ani şi a atras peste 200.000 de participanţi din toată lumea.
 

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO