Trei povești, un avion și un mesaj: urmează-ți visul. Wings’n Dreams: 5.000 m deasupra cerului - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Povestea Wings’n Dreams. Trei tineri, o pasiune de nestăvilit, o ambiție ce a depășit linia orizontului și un vis care le-a dat aripi. Și-au canalizat toată energia către el, toată priceperea și inteligența, au muncit cu stăruință și au reușit: și-au transformat pasiunea în profesie. Dar, pentru că viața văzută de sus le-a depășit toate așteptările, au simțit că trebuie să împărtășească cu ceilalți toate acele experiențe minunate, toate acele senzații incredibile și imagini dumnezeiești, într-un cuvânt, să arate și să vorbească despre pasiunea lor și fascinația zborului.

Așa s-a născut, în luna noiembrie a anului trecut, Wings’n Dreams, primul vlog de aviație din România, cu misiunea de a motiva tânăra generație să țintească sus, să fie curajoasă și să își dezvolte spiritul de aventură. Iar lucrurile nu se opresc aici, prin poveștile inspirate de călătoriile la înălțime, Wings’n Dreams încurajează turismul local, aduce idei de destinații inedite și activități distractive de făcut în România.

Cei care în fiecare săptămână ne provoacă la drum, invitându-ne să vedem viața de la două, trei, cinci mii de metri deasupra cerului, sunt: DavidMaria și Bogdan, iar fabrica lor de vise și adrenalină, un avion Diamond DA62, proprietate a unei companii din domeniul energiei, la care toți trei sunt angajați, și care le ”alimentează” entuziasmul. Nu doar pasiunea pentru zbor și locul de muncă îi leagă, toți trei sunt captivați de lumea afacerilor, băieții au terminat deja facultăți din zona ASE, Maria încă este studentă, și au obținut licențe de zbor la RAS Tuzla.

Citește și: Cum se naște un business social din dorința de a-i ajuta pe cei care suferă de frica de zbor. Și povestea piloților voluntari care le dăruiesc oamenilor cele mai tari experiențe

Inițial, au încercat să zboare special pentru a crea conținut pentru vlog, însă au realizat foarte repede că lipsea „povestea”. Acum totul se întâmplă natural și 90% din conținutul pe care îl creează este filmat pe parcursul zilelor de muncă. Fiecare are rolul lui, dar deciziile se iau doar împreună. Și asta deoarece, deși împart aceeași misiune și vor să transmită același mesaj, prin experiențele de viață și vârstele diferite, fiecare conferă o altă perspectivă poveștii.

Wings’n Dreams. Trei povești, un avion și un mesaj: urmează-ți visul

Bogdan are 32 de ani și este din Timișoara. Este în aviație de 7 ani, iar pilot de 3. Consideră că nu există prea multă pregătire, prea multă ordine sau prea multă disciplină atunci când vine vorba de pilotaj. Își dorește ca povestea lor să ajungă la cât mai mulți tineri și să-i motiveze să devină piloți sau orice altă meserie unde e nevoie de curaj.

David are 26 de ani și este din Câmpina. În 2016, a hotărât că este momentul să își urmeze visul și s-a înscris la școala de zbor de la Tuzla. A renunțat, însă, și a ”aterizat” în curtea Academiei de Aviație de la București, de unde, în 2019, a ”decolat” cu licență de pilot comercial în buzunar. Primul job în aer a fost în cadrul companiei Avio Otryad Varna, asigura transportul în acțiunile de vaccinare a vulpilor în România, Bulgaria și Croația. În noiembrie 2019, a început pregătirea pe Boeing 737 pentru a deveni pilot de linie, însă pandemia a făcut imposibilă finalizarea cursului. Cea mai mare provocare a vieții a fost să treacă Atlanticul de două ori pilotând un avion de mici dimensiuni. Visează să piloteze un Boeing 777 sau 787 și e convins că o va face într-o zi.

Maria s-a născut în Constanța, are 22 de ani, recent împliniți. S-a înscris la Școala de Zbor Tuzla în anul 2016 și deține licență de pilot privat de la 17 ani. Urmează cursuri pentru a obține licență de pilot comercial.

Citește povestea pe Revista Cariere!

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO