fbpx

Căutare

Share this article

Vrei să îți deschizi nuanța părului fără să mergi la salon, folosind metode cât mai naturale? Noi îți spunem câteva trucuri pentru deschiderea culorii părului pe care le poți încerca acasă. E important să știi că nu toată lumea obține aceleași rezultate: părul este diferit și aceste soluții naturale nu au aceleași efecte pe toate tipurile de păr.

Trucuri pentru deschiderea culorii părului. Ce poți folosi pentru a obține șuvițe sau o nuanță mai deschisă:

  1. Suc de lămâie

Sucul de lămâie, diluat pe jumătate cu apă distilată, va decolora părul bond închis sau saten deschis și nu va lăsa tonuri roșiatice, decât dacă părul le are deja.

  1. Oțet

Oțetul, cum ar fi oțetul de cidru de mere de mere, poate crea șuvițe roșcate într-un păr de aceeași culoare. Amestecă într-un bol o cantitate egală de oțet cu una de apă distilată. Dacă vrei să îți deschizi toată suprafața părului, aplică acest mix peste tot, iar dacă vrei doar șuvițe, tamponează cu niște dischete îmbibate în această soluție câteva fire de păr. Lasă să acționeze 30 de minute.

  1. Peroxid de hidrogen/ apă oxigenată

Unul dintre cele mai eficiente trucuri pentru deschiderea culorii părului este să folosești apa oxigenată. Amestecă apă oxigenată cu apă normal, in cantități egale,  și aplică pe păr exact ca în procedeul de decolorare cu oțet – fie pe tot părul, pentru un aspect uniform, fie doar pe anumite șuvițe. Lasă să acționeze 15-20 de minute. Apa oxigenată decolorează repede părul, fără să îl usuce, așa cum o face decolorantul commercial.

  1. Mușețel

Mușețelul era folosit pe vremuri, de bunicile noastre, ca să își deschidă culoarea părului. Făceau un ibric de ceai de mușețel foarte concentrat și apoi se spălau cu el pe cap. Stăteau cu infuzia pe cap 30 de minute, după care se clăteau.

  1. Henna

Și henna poate modifica nuanța, fiind unul dintre cele mai folosite trucuri pentru deschiderea culorii părului. În mod normal, henna închide părul, însă un saten foarte închis sau un brunet se poate deschide, având șuvițe roșcate. Amestecă trei linguri de pudră de henna cu jumătate de cană cu apă clocotită. Nu se aplică imediat pe păr, ci după 12 ore de la amestec.  Lasă soluția pe păr 2-3 ore.

  1. Miere și ulei de măsline

Acest amestec lasă în par șuvițe mai deschise, foarte discrete. Încălzește un sfert de ceașcă de miere și amestec-o cu aceeași cantitate de ulei de măsline. Alege șuvițele pe care vrei să le decolorezi și lăsă să acționeze de la 30 de minute până la o oră.

  1. Scorțișoară

Ia o jumătate de cană din balsamul tău de păr și adăugă  suficientă scorțișoară pentru a face o pastă groasă. Aplică acest mix pe părul tău și lasă-l 3-4 ore sau peste noapte. Cu cât îl lași mai mult, cu atât culoarea este mai intensă.  Combinația de miere cu ulei de măsline va face părul moale, frumos și mătăsos.

  1. Rubarbă

Și rubarba poate fi folosită pentru a deschide un pic nuanța părului. Pune la fiert o jumătate de cană de frunze de rubarbă mărunțite cu două căni de apă. După ce fierbe, aruncă frunzele și păstrează zeama. Când s-a răcit, aplic-o pe păr și las-o 10 minute.

  1. Vitamina C

Zdrobește 8-9 tablete de vitamina C și amestecă-le cu samponul cu care te speli pe cap. Lasă amestecul să acționeze timp de două ore.

  1. Sare

Dizolvă o lingură de sare în jumătate de cană de apă. Aplică amestecul pe păr și lasă-l 15 minute. Vei obține șuvițe discrete.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO