fbpx

Căutare

Share this article

Lansat în 2013, serialul produs de BBC a devenit un fenomen mondial, mai ales după ce a început să fie difuzat de Netflix. Finalul celui de-al cincilea sezon i-a lăsat pe fani intrigaţi şi dornici de mai mult, aşa că nu e de mirare că ultimul sezon din Peaky Blinders a fost aşteptat cu foarte multă nerăbdare.

Ultimul sezon din Peaky Blinders a fost lansat după 2 ani de aşteptare

Data de lansare a ultimului sezon din Peaky Blinders a fost anunţată printr-un eveniment la înălţime, la propriu. Un mural de 12,7 metri înălţime a fost dezvăluit în oraşul britanic Birmingham şi în acest fel toată lumea a aflat că data de 27 februarie e ziua mult-aşteptată. Muralul care prezintă nu doar data de lansare, ci şi pe Tommy Shelby, liderul bandei, a fost realizat în 7 zile pe un perete al unei clădiri din cartierul Digbeth, din Birmingham.

Foto: thelondon.info

Numai trailerul sezonului 6 a fost urmărit de 2 milioane de ori în nici 3 zile de la lansare, atât de nerăbdători erau fanii aventurilor celebrului clan Shelby. Ce-i drept, au şi avut ceva de aşteptat după ce pandemia de coronavirus a întârziat filmările cu aproape un an de zile.

Premiera primului episod al ultimului sezon a fost şi ea una de gală, având loc cu 3 zile înainte de lansarea de pe BBC, la cinematograful Cineworld, tot din Birmingham. Apoi, cele 6 episoade sunt programate să apară săptămânal, până pe 3 aprilie, şi abia ulterior putem spera să le vedem şi pe Netflix.

Deşi dezamăgiţi că serialul ia sfârşit odată cu sezonul 6, fanii vor mai avea parte de bucuria de a-şi vedea personajele preferate, de această dată pe marile ecrane. Ultimul sezon din Peaky Blinders va fi urmat de un lungmetraj cu acelaşi nume, ale cărui filmări sunt programate să înceapă anul viitor.

Citeşte şi: Povestea adevărată a oamenilor care au inspirat serialul Peaky Blinders – LIFE.ro

Ce ştim despre ultimul sezon din Peaky Blinders

Producătorii spun că încheierea seriei care a făcut furori în toată lumea va fi una care îi va ţine cu sufletul la gură pe spectatori, cu răsturnări neaşteptate de situaţie în sânul clanului Shelby. Scenaristul Steven Knight a dezvăluit câteva dintre ele, cât să facă aşteptarea şi mai grea.

Am aflat că personajul interpretat de Tom Hardy, Alfie Solomons, revine în acest sezon şi se pregăteşte să aducă haosul – de parcă nu era destul – dar şi că nu va mai fi într-o poziţie la fel de puternică cum eram obişnuiţi. Nu ştim, desigur, dacă o va recăpăta însă pe parcursul celor 6 episoade. Ştim şi că Michael Gray vrea să îl ucidă pe Tommy Shelby, dar şi că finalul nu va fi unul care să pună capăt poveştii, ceea ce era de aşteptat având în vedere faptul că filmările pentru fimul de lungmetraj sunt deja o certitudine.

O să fie extrem de intens. Cuvântul pe care îl tot folosim este gotic. Da, o să fie foarte greu sezonul acesta. – Cillian Murphy, interpretul lui Tommy Shelby

Ce mai ştim sigur este că acţiunea din sezonul 6 are loc în pragul celui de-al Doilea Război Mondial şi că Tommy Shelby se trezeşte cu un adversar redutabil, în plus şeful gansterilor din Boston, Jack Nelson, un bărbat cu un trecut dubios, dar cu mari aspiraţii politice.

Foto: popbuzz.com

James Frecheville este cel care intră în pielea lui Nelson, semn că ar putea interpreta un personaj mai tânăr decât Shelby, într-o lume nouă în care acesta din urmă nu-şi mai găseşte locul. Nelson este şi unchiul Ginei Gray, cea interpretată de fabuloasa Anya Taylor Joy şi parte a unei familii inspirată de o dinastie istorică din SUA.

Citeşte şi: Cine este Anya Taylor-Joy și cum a reușit să cucerească o planetă întreagă cu Gambitul Damei, unul dintre cele mai urmărite seriale pe Netflix în 2020? – LIFE.ro
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO