Căutare

Share this article
Se pare că e ceva în legătură cu cartofii… După ce acum doi ani, un tip se îmbogăţea dintr-un proiect de făcut salată de cartofi pe Kickstarter (cea mai mare platformă online de crowdfunding), iată că a venit vremea pentru o nouă lovitură a… cartofului. Mai precis, este vorba despre o fotografie înfăţişând un cartof, care a fost vândută pentru incredibila suma de un milion de euro.
Lucrarea numită „Potato #345” (dimensiuni: 162x162cm) îi aparţine unui fotograf irlandez pe nume Kevin Abosch, în vârstă de 46 de ani, iar fericitul cumpărător este un om de afaceri european a cărui identitate nu a fost dezvăluită. Fotografia a fost făcută în 2010, iar cartoful este 100 % organic – nu că asta ar explica preţul de vânzare…

De fapt, se pare că există 3 versiuni ale imaginii: una se află în colecţia fotografului (care se mai mândreşte cu portrele lui Steven Spielberg, Michael Palin, Sheryl Sandberg şi Malala Yousafzai), alta a fost donată unui muzeu, iar a treia a fost vândută businessman-ului cu pricina, care se pare că s-a îndrăgostit pur şi simplu de imagine, fiind dispus să cheltuiască o sumă considerabilă pentru a intra în posesia cartofului digital (preţul nu a fost negociabil!).
Kevin Abosch este unul dintrei cei mai bine plătiţi fotografi de portrete şi este faimos pentru stilul sau minimalist şi folosirea fundalului negru.
Un asemenea preţ a obţinut şi lucrarea „Nautilus” a fotografului Edward Neston, făcută în 1927 şi vândută la o licitaţie de la Sotheby’s New York, în 2010.

Una dintre fotografiile pentru care s-au plătit sume imense este „Phantom” a lui Peter Lik, vândută cu 6,5 milioane de dolari.

 

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO