fbpx

Căutare

Share this article

Când vine vorba despre băuturi tari şi fine întotdeauna îmi aduc aminte despre „partea îngerilor”. Ce este „Angel’s share”? Este un adevăr şi o poveste frumoasă în acelaşi timp. Ştiaţi că în timp ce tăriile aşteaptă cuminţi să se matureze în butoaiele de lemn, „se pierde” o parte din concentraţia de alcool dinăuntrul butoaielor? Desigur, este vorba despre evaporare, însă producătorilor din întreaga lume le place să spună că „şi îngerii şi-au luat partea”.
De curând am aflat o altă poveste, care se întâmplă în Attica, în Casa Metaxa. Îngerii de aici par mai însetaţi de apă decât în alte părţi. Pentru că umiditatea din Attica este scăzută şi pentru că temperaturile sunt moderate şi relativ stabile pe tot parcursul anului în această zonă, îngerii lasă în butoaie alcoolul îşi iau o porţie zdravănă de… apă. Astfel în butoaie rămâne o licoare puternică, cu arome intense.
Practic, băutura pe care o lasă îngerii în urma lor este mult mai puternic alcoolizată decât cea care a fost iniţial turnată în butoaie. Şi să mai spună cineva că îngerii nu sunt jucăuşi!
Acest cadou lăsat în urma lor poartă numele de METAXA ANGELS’ Treasure – un amestec de vinuri de Muscat lăsate la maturat decenii întregi, un blend de culoarea chihlimbarului, cu arome de coajă de portocală, fructe uscate, condimente dulci, ciocolată, stejar, Bourbon vanilla, marmeladă de prune, zahăr caramelizat. Licoarea asta lasă pe cerul gurii senzaţii catifelate şi complexe.
Însă, nu doar îngerii şi-au adus aportul în ceea ce priveşte METAXA ANGELS’ Treasure. Maestrul Metaxa, Constantinos Raptis, s-a lăsat inspirat în munca sa de procesul neobişnuit care se întâmplă în butoaiele din Attica şi a dus povestea mai departe. Şi-a chemat un bun prieten pentru a împărtăşi cu el experienţa acestui nou produs: Pierre Aulas, expert în arta mirosurilor, care a creat parfumuri pentru branduri de lux în întreaga lume. Conversaţia artistică dintre cei doi maeştri a pornit de la „parfumul” pe care Pierre l-a adulmecat în pivniţele Metaxa.
„Amestecul Metaxa ANGELS’ Treasure este sofisticat şi elaborat, are un echilibru perfect, exact ca un parfum de înaltă calitate şi acesta este în mod sigur un semn al excelenţei”, a spus Pierre Aulas.
Acestea fiind zise, eu una voi rămâne cu gândul la „nesăbuinţa” îngerilor şi nu mă voi putea decide dacă să gust sau să miros aromele din pahar.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO