fbpx

Căutare

Share this article

„Un pas în urma serafimilor”, în regia lui Daniel Sandu, va fi lansat pe marile ecrane din România, în această toamnă, pe 22 septembrie 2017. Este filmul cu care Daniel Sandu îşi face debutul în regia lungmetrajului.

Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent care îşi doreşte să devină preot şi intră într-un seminar teologic ortodox. Iniţial încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă îşi dă seama că sistemul este complet corupt şi abuziv; nu după multă vreme, el şi alţi trei colegi sunt etichetaţi de consiliul şcolii drept elevi-problemă. Prinşi în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, şi un profesor laic viclean şi corupt, elevii învaţă că minciuna, furtul, manipularea şi trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să şi le însuşească pentru a rezista în seminar.

„Un pas în urma serafimilor” îi are în rolurile principale pe Ştefan Iancu şi Vlad Ivanov, distribuţia fiind completată de Ali Amir, Alfred Wegeman, Ştefan Mihai, Niko Becker, Ilie Dumitrescu Jr., Cristian Bota, Marian Popescu, Radu Botar.

Scenariul şi regia poartă semnătura lui Daniel Sandu, imaginea George Dăscălescu, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu, costumele Cireşica Cuciuc, scenografia este semnată de Adrian Cristea, iar Marius Leftărache s-a ocupat de sound-design. Producători Ada Solomon şi Ioana Drăghici.

Născut în Piatra Neamţ, Daniel Sandu a studiat muzica şi a absolvit Seminarul Teologic „Sfântu Gheorghe” din Roman, iar apoi regia la Universitatea Media din Bucureşti.

Daniel Sandu

A scris şi regizat o serie de scurtmetraje, precum şi binecunoscute seriale de televiziune printre care: „Nimeni nu-i perfect” (Prima TV), „Gaşca” (Kanal D), „La Bloc” (Pro TV).

În 2011, Daniel a produs, scris şi regizat scurtmetrajul „Numărătoarea manuală”. A însemnat începutul colaborării cu Ada Solomon în calitate de coproducător prin Parada Film. Producţia a fost selectată în competiţiile oficiale ale festivalurilor de film de la Sarajevo, Cambridge, Montpellier, Leuven, recompensat cu Premiul Juriului la Leiden. Scurtmetrajul „Vocea a doua”, realizat în 2012, a fost premiat la Festivalul de Film Anonimul. „Cai putere” (2013) a avut premiera în competiţia „Pardi di Domani” de la Locarno 2014 şi a fost laureat la Cottbus („Cel mai bun scurtmetraj”).

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO