Căutare

Share this article

Vă propunem să nu luaţi în seamă gerul şi temperaturile cu minus pe care le arată termometrul. Puteţi încălzi atmosfera cu un ceai şi cu o carte bună în fotoliu. Iar dacă ieşiţi din casă vă oferim noi câteva „plusuri” din viaţa culturală a oraşului.  

FILM: 6,9 pe scara Richter de Nae Caranfil

De ieri a intrat în cinematografe un film românesc despre care se va vorbi multă vreme de-acum încolo. Mai ales că este semnat de Nae Caranfil! Filmul „6,9 pe scara Richter” este o comedie spumoasă care are puterea să vă smulgă din grijile cotidiene (şi câteva hohote de râs). Vă recomandăm să nu vă lăsaţi înşelaţi de titlul acestui film şi să mergeţi pe mâna lui Nae Caranfil. „6,9 pe scara Richter” este un film de colecţie. De ce insist să mergeţi să-l vedeţi? V-am scris în cronica pe larg a filmului.

CINEMA: Lion (Saroo: Drumul spre casă), cu Dev Patel

Vă spuneam că filmul „Lion” (Saroo: Drumul spre casă), este bazat pe o emoţionantă poveste reală a unui băieţel de 5 ani care se rătăceşte şi este purtat de viaţa familiei sale adevărate. „Lion” este adaptarea cinematografică a cărţii „A Long Way Home” de Saroo Brierley, cel care a trăit această poveste cutremurătoare. Dev Patel face un rol de zile mari şi demonstrează că (dacă nu în acest an) în curând va fi un „abonat” al Oscarurilor. Filmul „Lion” a intrat de ieri în cinematografe.

CONCERT Spectrum la Green Hours

Astă seară, de la ora 20:00, puteţi merge la Green Hours pentru un concert smooth. Spectrum este un trio format din Miruna Maria (voce), Ingrid Isabelle (pian, voce) şi Anca Sîrbu (chitară, voce). Le veţi asculta cântând piese se cunoscute de la The Beatles sau Pink Floyd, dar şi creaţii originale – totul pe ritmuri de jazz. Biletele costă 25 de lei. Detalii aici.

Expoziţie: Pavel Brăila: New Year’s Dissections, la Eastwards Prospectus

New Year’s Dissections este prima expoziţie de amploare dintr-o galerie de artă din Bucureşti a lui Pavel Brăila. Expoziţia, ce se desfăşoară pe ambele etaje ale galeriei, aduce laolaltă lucrări video, serigrafii şi fotografii, majoritatea inspirate de Moldova şi Chişinău, oraşul natal al artistului. Printre lucrările expuse în premieră la Eastwards Prospectus se numără seria Stolen Billion, inspirată de ceea ce a fost numit „jaful secolului” – furtul a un miliard de dolari din sistemul bancar al Moldovei în 2014. Tema amintirilor este prezentă şi în lucrările video Recalling Events şi Kick Off, în timp ce New Year’s Dissections, care dă titlul expoziţiei, este un jurnal vizual al unei seri de Anul Nou în Moldova, când oamenii ciocnesc paharele de şampanie la miezul nopţii atât după ora Chişinăului, cât şi după ora Moscovei. De neratat! Detalii aici: facebook.com/eastwardsprospectus

Teatru pentru copii: „Tărâmul din Globul Fermecat”, la Apollo 111

Textul acestui spectacol pentru copii este inspirat după „Crăiasa Zăpezii” de H. C. Andersen. Kay şi Gerda sunt doi fraţi care iubesc poveştile. Gerda îi citeşte lui Kay câte una în fiecare seară, iar când ajunge la cea despre Crăiasa Zăpezii, care ar putea să îngheţe orice copil doar printr-o sărutare pe frunte, se întâmplă ceva neobişnuit: Crăiasa iese din poveste şi îl cheamă pe Kay în regatul ei din Globul Fermecat. Aici începe o aventura plină de magie.

„Tărâmul din Globul Fermecat” – regia şi dramatizarea: Iris Spiridon, cu Ioana Marcoiu, Vlad Bîrzanu, Ana Maria Moldovan, Ghighi Eftimie, Nicoleta Lefter.

Spectacolul are loc duminică, 22 ianuarie, de la ora 11:00, la Teatrul Apollo 111 (Palatul Universul, Str. Ion Brezoianu 23-25). Bilete disponibile aici.
 

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO