Unde poți lucra relaxat în București: 4 cafenele laptop friendly - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Cafenele laptop friendly în București. De ce? Pentru că a apus de mult vremea în care nu puteai să muncești decât la birou. Astăzi îți iei laptopul în geantă și îți bei cafeaua la prima ședință. A devenit un stil de viață și nu doar pentru freelanceri sau pentru cei care lucrează pentru o companie din străinătate. Din ce în ce mai multe companii aleg fie un program hibrid – 3 zile la birou – 2 zile oriunde vrei tu sau câteva ore în fiecare zi în care îți faci singur programul. Dar poți lucra remote în București? Noi am experimentat lucrul acesta săptămâna trecută și am venit cu câteva recomandări. Deci, espresso sau flat white? Long black sau Cortado? Latte sau Cappuccino? Columbia sau Guatemala? Kenya sau Ethiopia? Răspundem împreună mai jos. 

Cafenele laptop friendly. Cum îți alegi locul dacă vrei să lucrezi liniștit

Se spune că o schimbare de peisaj ne poate ajuta enorm să fim mai productivi, mai relaxați și mai creativi. Iar această alegere nu mai este demult doar pentru freelanceri. Așa că, pentru toți cei care aleg ca, măcar din când în când, să lase biroul de acasă sau din companie pentru o masă într-o cafenea, avem câteva recomandări. 

În primul rând, alege un loc cu cafea de specialitate, în acest fel vei transforma munca într-o evadare, într-un răsfăț al papilelor gustative. Și dacă mai există și un desert delicios, atunci task-urile se rezolvă de la sine. 

Apoi, ar trebui ca locul să îți ofere și un acces sigur la o rețea WiFi, dar cum Bucureștiul stă excelent la acest capitolul, poți găsi ușor un loc în care să-ți muți biroul provizoriu. Mai ai nevoie de acces la prize, chiar și dacă alegi să lucrezi în curtea cafenelei și un decor care să te inspire. Nu neapărat liniște, oamenii sunt cea mai bună sursă de creativitate și cu cât este mai aglomerat, cu atât ai mai multe șanse de socializare… câte dintre ideile bune pe care le-ai avut în ultima vreme nu au venit tocmai în urma unei discuții? Oricum, dacă ai nevoie de un moment de liniște, îți pui căștile, nu? 

Și, evident, la final, ai grijă să nu-ți uiți acasă laptopul. Noi am avut un HUAWEI MateBook X Pro cu care am cutreierat Bucureștiul săptămâna trecută. Și, așa am putut să îți aducem patru recomandări de cafenele în care să lucrezi vara aceasta. 

Îți aducem și câteva recomandări de laptop-uri, și anume gama celor de la Huawei. Cum spuneam noi am testat un HUAWEI MateBook X, însă exista și versiuni la preturi mai avantajoase, cu design elegant și performanțe foarte bune, cum sunt HUAWEI MateBook D14 și HUAWEI MateBook D15. Toate excelează la capitolul portabilitate, sunt mult mai ușoare decât multe laptopuri pe care le-am avut pana acum, oferă o multitudine de posibilități de conectare, și  mai mult, daca ai și alte produse Huawei, smartphone, caști, router sau altele, conectarea se face super ușor, iar funcția Huawei Share te ajuta sa partajezi documente, poze sau alte fișiere aproape instant. Autonomia lor este, de asemenea, peste așteptările noastre, și se realizează rapid, cu un încărcător potrivit și telefonului. În plus, pentru HUAWEI MateBook D15, de exemplu, în 15 minute de încărcare obții o autonomie de aproximativ 2 ore. 

Ne-a atras atenția și noul HUAWEI MateBook D15 cu procesor Intel Core i3, care are un preț de 2.299 lei și beneficiază de toate calitățile privind portabilitatea, design-ul, autonomia, iar performantele sale sunt foarte bune.

Beans & Dots (Ion Brezoianu 23-25 / Palatul Universul)

Beans & Dots are cafea proaspăt prăjită de la The Barn, din Berlin. Și a fost gândită special pentru cei care vor să lucreze în oraș, nu de alta dar tot aici găsești un hub și un loc pentru evenimente (Mezanin). Iar pentru momentele în care ai nevoie de un mic surplus de energie, îți recomandăm tortul de morcovi. 

Se comandă la bar, dar asta e un mare plus, așa poți să întrebi barista ce cafea vei beai și poți să te uiți la ei cum fac minuni în spatele espressorului. Nu-ți face griji pentru laptop, HUAWEI MateBook X Pro are un scanner de amprentă integrat în butonul Power, astfel încât când activezi laptopul e deja deblocat

Citește și: Anca Ungureanu și Adelina Ivan, jumătățile creative din ”Beans&Dots”
  • Cafenele laptop friendly: Beans & Dots
  • Cafenele laptop friendly: Beans & Dots
  • Cafenele laptop friendly: Beans & Dots
  • Cafenele laptop friendly: Beans & Dots

La Vita e Velo (Ion Ghica 4)

Cafea și biciclete. Pentru cei mai mulți ar însemna un stil de viață sănătos. Locul se află la graniția dintre Centrul Vechi și Universitate. Iar pentru cei care sunt pasionați de biciclete are și un shop super cool unde găsiți cam orice ar avea nevoie un pasionat, mai ales că La Vita e Velo e și Unic importator Brompton, Brooks, Pashley și Electra în România. 

Locul este perfect pentru cei care vor să lucreze toată ziua într-o cafenea. E foarte laptop friendly. E adevărat că pentru un HUAWEI MateBook X Pro nu cred că vei avea probleme în nicio cafenea din București – are doar 1,33 kilograme și dimensiuni care îl fac portabil oricum vrei, fie că-l bagi în ghiozdan sau geantă, îl iei atunci când mergi cu bicicleta sau îl ții în mână în timp ce-ți cauți cel mai bun loc pentru o videoconferință.

  • Cafenele laptop friendly: La Vita e Velo
  • Cafenele laptop friendly: La Vita e Velo
  • Cafenele laptop friendly: La Vita e Velo

Cafenele laptop friendly în zona Dorobranți: Frudisiac (Intrarea Bitolia 4)

I se mai spune și „the scandinavian barn” și imediat cum intri în cafenea înțelegi de ce. Meniul este desprins dintr-un bistro nordic, cât despre cafea e Drop Coffee, direct din Suedia. Știți că se spune că suedezii sunt printre cei mai mari și cei mai pretențioși băutori de cafea, așa că nu prea ai cum să dai greș la Frudisiac. Iar ceaiul este Nute, organic, din Danemarca. 

Frudisiac este locul perfect pentru întâlniri, mai ales dacă vrei să și muncești înainte și după. Aici poți sta cam toată ziua. Noi am făcut asta, mai ales că cele mai bune pancakes din oraș nu se pot mânca atât de repede. E adevărat că ne-a ajutat și faptul că HUAWEI MateBook X Pro are un procesor Intel Core i7, cuplat cu 16 GB RAM și 512 GB sau 1 TB de stocare, dar mai ales un încărcător de 65 wați. Adică se încarcă prin USB-C, fix ca telefonul. Le poți încărca pe amândouă în același fel. 

cafenele
Cafenele laptop friendly: Frudisiac

Artichoke (Calea Victoriei 45)

Cine nu vrea să-și bea cafeaua în parc, nu? În plus, locul e foarte urbano-cool. Și dacă vrei să citești o carte, ai Librăria Kretzulescu la doar doi pași. Iar pentru momentele în care nu vrei să asculți slujba de la Biserica Kretzulescu, să știi că există căști. Noi am folosit mufa clasică de căști a HUAWEI MateBook X Pro care se află lângă cele două USB-C pe partea stângă. 

  • Cafenele laptop friendly: Artichoke
  • Cafenele laptop friendly: Artichoke
  • Cafenele laptop friendly: Artichoke
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO