Unde poţi merge la Marea Neagră în 2021. 10 locuri fermecătoare de cazare pe litoralul românesc - LIFE.ro
Mergi la conținut

Unde poţi merge la Marea Neagră în 2021. 10 locuri fermecătoare de cazare pe litoralul românesc

De când cu pandemia, lucrurile s-au mai schimbat şi unii dintre turiştii care alegeau concedii în Grecia sau Turcia şi-au întors acum privirile către litoralul românesc. Şi au câteva locuri faine de unde să aleagă.
Share this article

Până de curând mulţi dintre români nici nu luau în calcul să-şi petreacă vacanţele de vară pe litoralul românesc. Reproşurile erau, în mare, aceleaşi: condiţii de cazare nemulţumitoare, preţuri mari, servicii care lasă de dorit. De când cu pandemia, lucrurile s-au mai schimbat şi unii dintre turiştii care alegeau concedii în Grecia sau Turcia şi-au întors acum privirile către litoralul românesc. Şi au câteva locuri faine de unde să aleagă. Iată unde poţi merge la Marea Neagră în 2021 astfel încât să nu stai în aglomeraţie şi să ai parte de condiţii care să te convingă să revii.

Unde poţi merge la Marea Neagră în 2021 –  Hacienda de Mare

Aflată în nordul staţiunii Olimp, ferită de aglomeraţie şi înconjurată de o pădurice, Hacienda de Mare este aşezată direct pe plajă, cu vedere şi auz direct la valurile liniştitoare ale mării. Construcţia în stil mediteranean beneficiază de camere decorate simplu, iar câteva dintre ele îţi oferă posibilitatea să vezi răsăritul direct din pat.

Hacienda de Mare, foto:: haciendademare.ro

Casa Stavros

Despre Casa Stavros se spune că este cel mai frumos loc de cazare din 2 mai şi chiar dacă nu e situată pe plajă, turiştii au una proprie, chiar lângă piscina din complex. Sunt 50 de camere aici, dar liniştea şi relaxarea sunt la ele acasă. Iar atmosfera aduce ce cea din zona mediteraneană.

Casa Stavros, foto: casastavros.ro

Casa de Mare

Şi această locaţie situată tot în Olimp, în apropiere de Hacienda de Mare, te trimite cu gândul la vacanţe pe meleaguri străine. Plaja este dedicată turiştilor din zonă, iar piscina parcă face legătura dintre mare şi cei cazaţi aici. Trei dintre camere beneficiază de vedere la mare, aşa că dacă faceţi rezervări din timp vă puteţi trezi în fiecare dimineaţă cu o imagine demnă de orice film romantic.

Casa de Mare, foto: casademare.ro

Elia Vama Veche

Elia este o locaţie destinată exclusiv adulţilor. Nu pentru că ar avea loc în incintă cine ştie ce evenimente interzise minorilor, ci pentru că vrea să le ofere turiştilor câteva zile de relaxare doar pentru ei. Construită şi ea ca-n poveştile inspirate din insulele greceşti, Elia este perfectă pentru o escapadă romantică sau, de ce nu, luna de miere. Plaja nu este prea departe, în schimb piscina este aproape sub picioarele tale.

Elia Vama Veche, foto: eliavamaveche.ro

Unde poţi merge la Marea Neagră în 2021 – Novum by the Sea

Tot în Olimp este şi acest resort nou construit şi dedicat tuturor vârstelor. Are plajă privată, piscină în aer liber, spa, loc de joacă pentru copii, o grădină generoasă, zonă de minigolf, dar şi pentru căţărări şi alte activităţi sportive. Sunt 3 clădiri cu 160 de apartamente de lux oferite în regim hotelier, iar preţurile sunt pe măsura investiţiei.

Novum by the Sea, foto: novumbythesea.ro
Citeşte şi: Stațiunile cu cele mai late plaje din România. Ce alegi pentru vara aceasta? – LIFE.ro

Cuibul de la Mare

Pentru cei care apreciază liniştea înainte de toate, casa de vacanţă din Corbu se poate dovedi o alegere ideală. E adevărat, nu e chiar pe plajă – faci cam 5-10 minute cu maşina până la nisip, dar şi când ajungi acolo… te poţi bucura în voie de atmosfera încă sălbatică a uneia dintre puţinele plaje necălcate de mii de turişti odată. Camerele îmbină decorul tradiţional cu facilităţile moderne astfel încât să te bucuri de simplitate fără să tânjeşti după confort.

Cuibul de la mare, foto: cuibuldelamare.ro

Tagoo Vama Veche

Tagoo este a doua locaţie de pe lista noastră dedicată doar adulţilor, iar cei care au ales să petreacă acolo vacanţele spun că e un loc în care îţi dă inima să revii. Construit şi el în stilul vilelor greceşti, acesta le oferă celor ce îi trec pragul cam tot ce şi-ar dori pentru un sejur relaxant, de la design încântător la o piscină primitoare şi doar 150 de metri de mers până la plajă.

Tagoo, foto: tagoo.ro

Casa Blanca

Este poate cel mai inedit concept de pe litoralul românesc, iar asta se vede şi din ritmul în care se fac rezervările. Sunt 12 bungalow-uri construite direct pe plajă, la Olimp, iar primul dintre ele are vedere directă şi generoasă la răsărit. Sunt child friendly şi pet friendly, astfel că s-au transformat rapid în alegerile preferate ale familiilor cu mai mulţi membri cu 2 şi 4 picioare.

Casa Blanca, foto: casablancaolimp.ro
Citeşte şi: Plaje sălbatice din Bulgaria şi România – LIFE.ro

Sandalandala

Un alt concept care iese din graniţele obişnuitului pe litoralul românesc este Sandalandala din Vama Veche, un camping de lux în care chiar şi cei care ar fi spus că nu vor sta vreodată la un camping au descoperit plăcerea de a-şi face vacanţa într-un astfel de loc. Poţi veni cu propriul cort sau poţi închiria unul direct de la ei, sunt câteva zeci de duşuri puse la dispoziţia turiştilor, iarbă multă numai bună de alergat în picioarele goale, bar, restaurant şi cinematograf în aer liber, la fel ca spiritul care zburdă prin camping.

Sandalandala, foto: sandalandala.ro

Arome 22 House

Poate n-ai fi crezut că vei descoperi pe o astfel de listă şi o cazare din Eforie Sud, dar acolo unde e inspiraţie şi dorinţă, orice e posibil. Pensiunea este situată la 5-10 minute de plajă şi este o oază de bucurie, de la designul interior la grădina plină de flori, cu hamacele în care te poţi odihni în timpul orelor toride de la prânz sau piscina care abia aşteaptă să-ţi ofere răcoarea dorită.

Arome 22 House, foto: arome22.ro
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora