fbpx

Căutare

Share this article


Chef-bucătarul ungur Tamás Széll a câştigat distincţia Bocuse d’Or Europe 2016 în cadrul celei mai recente etape a faimoasei competiţii gastronomice găzduită în urmă cu câteva zile de Ungaria. Tamás Széll i-a depăşit prin creativitatea sa pe alţi 19 bucătari de top din toată Europa, ducând Ungaria în etapa următoare a prestigiosului eveniment.

După două zile de competiţie intensă, 11 bucătari europeni s-au calificat la următoarea etapă a concursului Bocuse d’Or, cea finală, care va vedea întrecându-se pe cei mai  buni bucătari din toată lumea. Finala Bocuse d’Or care va avea loc în ianuarie la Lyon este cea cu numărul 30 din istoria concursului creat de Paul Bocuse după regulile competiţiilor sportive de mare clasă.

Tamás Széll a câştigat premiul european al Bocuse d’Or gătind în faţa unui juriu compus din chefi legendari o pulpă de cerb tânăr pe cărbune, aromat cu condimente specific ungureşti, ciuperci şi untură de porc. Cel de-al doilea fel preparat de tânărul bucătar ungur a fost cegă uşor sărată şi homar glasat cu usturoi sălbatic murat şi beurre noisette.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO