Vânt la pupa către Cannes - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Steven Spielberg se grăbeşte să ajungă la cea de-a 69-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, însă o face în stil propriu – pe apă, cu mega-yachtul său „Seven Seas”. Faimosul regizor a fost zărit îmbarcându-se pe yachtul său din portul Saint-Laurent-du-Var, după cum informează Hepta.
De altfel, nici nu prea ar fi avut cum să treacă neobservat, căci vasul său este unul dintre cele mai mari şi mai spectaculoase yachturi din lume. Cu o lungime de 280 de picioare, adică aproape 90 de metri, „bărcuţa” are un sistem de stabilizare ultra modern, care îl ajută pe Spielberg, născut în deşertul din Arizona, să facă faţă şi celor mai încercate mări. „Seven Seas” a fost construit de Oceanco, şantier naval olandez specializat în construirea de yachturi unicat, cu lungimi de la 80 la 140 de metri.
Spielberg are propria punte privată, un dormitor imens, dar şi o cameră de studiu. Şi pentru că vasul a fost gândit special pentru el, în salonul principal a fost instalat un sistem profesional de proiecţie cu ecran gigant. Un ecran similar de sticlă transformă piscina într-un cinematograf în aer liber.
Nu e de mirare că mega-yachtul a fost vizitat de staruri precum Gwyneth Paltrow, Leonardo DiCaprio, sau Blake Lively. Şi probabil că niciunul dintre ei nu a îndrăznit să îi spună lui Spielberg cu seriozitate celebra replică din „Fălci”: „O să ai nevoie de o barcă mai mare (You’re gonna need a bigger boat)”.


Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO