fbpx

Căutare

Share this article

La Hollywood presiunea de a fi într-o formă fizică de excepție este extrem de mare. Așa că vedetele apelează la fel de fel de diete pentru a scăpa rapid de kilogramele în plus, punându-și adesea în pericol sănătatea. Beyonce, Gwyneth Paltrow sau Rihanna se află printre acele vedete care au urmat diete periculoase:

Vedete care au urmat diete periculoase:

  1. Maria Callas – Dieta cu tenie

Dietă cu tenie era foarte populară printre femei la începutul secolului XX. În ciuda pericolului la care se expuneau, femeile înghițeau acești paraziți intestinali cu scopul de a slăbi. Este celebra povestea cântăreței de operă Maria Callas, care a slăbit 30 de kilograme apelând la controversată “dieta cu tenie”. Dr Tanya Zuckerbrot, un nutriționist preferat de vedete, spune că dieta cu tenie este încă extrem de populară în Mexic, unde costa circa 1500 de dolari “implantarea” viermelui în stomac. Dieta cu tenie este în topul celor mai periculoase metode de slăbire, putând avea urmări grave: greață, vărsături, epilepsie, meningită.

Sursa foto: HEPTA
File Reference # 33536_373THA
  1. Beyonce – Dieta 5-2

Beyonce este una dintre acele vedete care au urmat diete periculoase. Vedeta, cunoscută pentru formele sale rotunde, ține adesea diete drastice înainte să filmeze un videoclip sau înainte de un eveniment important. Una dintre dietele ciudate la care a apelat de-a lungul timpului este dieta 5-2. Aceasta presupune să mănânci “normal” cinci zile pe săptămână, iar în celelalte două doar 600 de calorii pe zi. Nutriționiștii sunt de părere că, deși această dietă te poate ajuta să scapi de câteva kilograme pe termen scurt, cel mai probabil le vei pune și mai repede la loc, odată întors la o dietă normală.

  1. Gwyneth Paltrow, Megan Fox & Sting – Dieta raw vegană

Dietă raw vegană este din ce în ce mai populară în ultimii ani printre vedete, dar nu numai. Presupune să mănânci fructe și legume nepreparate termic. Nutriționiștii spun că dieta raw vegană nu este rea în sine, însă s-ar putea să nu fie neapărat necesară. Aceștia spun că în vreme ce unele legume sunt de preferat crude, altele au mai multe proprietăți dacă sunt gătite, dând morcovii ca exemplu. Apoi, mai sunt legume care nu pot fi consumate crude deloc – cum ar fi cartofii. Corpul uman poate digera la fel de bine mâncare preparată sau nepreparată, deci nu se poate afirma că este neapărat mai bine să mănânci crud.

foto: HEPTA
  1. Miranda Kerr, Jessica Alba: Dieta cu sucuri

Miranda Kerr și Jessica Alba sunt și ele în top vedete care au urmat diete periculoase cu dieta cu sucuri. Aceasta presupune să bei freshuri de fructe/legume în loc de mâncare pentru a slăbi rapid. Majoritatea dietelor de tip “Juicing” interzic consumarea altor alimente, în vreme ce unele permit și câteva solide. O vedetă de reality show din Marea Britanie, Gemma Collins, a mărturisit că a slăbit 20 de kilograme cu dieta cu sucuri, în numai 28 de zile. Nutriționiștii spucă a dieta cu sucuri este periculoasă pentru organism, creând un dezechilibru, fiind extrem de săracă în grăsimi și proteine animale.

  1. Kim Kardashian, Kobe Bryant, LeBron James, Halle Berry, Gwyneth Paltrow, Mick Jagger, Rihanna, Alec Baldwin : Dieta Ketogenică

Din ce în ce mai populară în ultimii ani, dieta ketogenică nu este deloc lăudată de nutriționiști. Aceasta presupune un consum mare de grăsimi, mediu de proteine și foarte scăzut de carohidrați. Sunt excluse cerealele, soia, majoritatea fructelor și legumele cu amidon. Printre efectele secundare se numără lipsa de energie, constipația, pofta de dulce, probleme cu somnul, amețeala, respirația urât mirositoare sau crampe musculare.

Sursa foto: HEPTA
  1. Lady Gaga și Jennifer Aniston: Dieta cu mâncare de bebeluși

Dieta cu mâncare de bebeluși, aparent inventată de antrenoarea de fitness a vedetelor Tracy Anderson, presupune să mănânci circa 14 porții de piure de bebeluși pe zi. Are ca scop detoxifierea și slăbirea. Nutritionsiții spun că e o dietă restrictivă, cu puține calorii, lipsită de fibre și textură. În plus, nu ar avea nicio bază științifică: nicăieri nu s-a demonstrat că piureurile de bebeluși detoxifiază. Dieta aceasta este periculoasă din cauza deficitului de calorii la care ne supunem organismul.

  1. Sarah Michelle Gellar: Dieta cu supă de varză

Dieta cu supă de varză era extrem de populară și în România prin anii ’90. Se pare că la Hollywood are încă adepți. Sarah Michelle Gellar a apelat la celebra dietă cu supă de varză pentru a slăbi rapid. Pe lângă supă de varză, mai poți mânca câteva fructe și legume, dar nu orice, pentru a nu “compromite” dieta.  Nu este nimic magic legat de această dietă: pur și simplu slăbești pentru că are un aport extrem de scăzut de calorii. Nutriționiștii nu o recomandă pentru că o asociază cu înfometarea, o practică extrem de nesănătoasă.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO