fbpx

Căutare

Share this article

A început un nou an şcolar, iar vedete noastre au retrăit, alături de copiii lor, emoţiile acestui moment unic în viaţă.

Simona Pătruleasa, Dan Cruceru şi Andreea Perju ne-au povestit cu lux de amânunte cum s-a desfăşurat prima zi de şcoală.

Simona Pătruleasa: Anii în care am fost învăţătoare au fost ani foarte frumoşi din viaţa mea!

Cum v-aţi pregătit de şcoală?

Am luat ghiozdanul cu 7,8 luni în urmă pentru că ne a plăcut foarte mult, iar săptămâna trecută, câteva lucruri de îmbrăcat. Nu este uniformă în clasa 0 , dar nu poate să meargă aşa cum iese în parc. Consider că este necesară uniforma, pentru că şcoala nu este o paradă a hainelor personale.  Mai avem de luat câte ceva , dar avem încă timp. 

Ingrid este emoţionată?

Eu i-am spus că este o prelungire a grădiniţei, clasa 0, fiind o perioadă de acomodare, şi ca temele vor fi din clasa 1! Emoţiile sunt, pentru că este ceva nou, sunt oameni pe care nu i-a văzut niciodată.

Tu ce amintiri ai legate de prima zi de şcoală?

Eram foarte emoţionată, dar şi fericita pentru că am avut o învăţătoare foarte tânără şi frumoasă! Îmi amintesc că abia aşteptam să înceapă şcoala!

Ai fost învăţătoare o perioadă. Ce ne poţi spune despre acea experienţă?

Au fost ani foarte frumoşi din viaţa mea! Eram şi eu emoţionată când îi vedeam atât de mici, cu flori în mâini, aşteptând să-şi primească locul în bancă.

Am trăit lucruri frumoase alături de copii buni, talentaţi şi sensibili.

Îţi mai aminteşti de învăţătoarea ta sau de colega/colegul de bancă?

Sigur că da! Doamna învăţătoare stătea chiar pe strada mea. Aveam, de fiecare dată, emoţii, când treceam prin faţa porţii ei. Am fost norocoasă, pentru că doamna învăţătoare era foarte blândă, avea răbdare şi iubea foarte mult copiii, calităţi pe care ar trebui să le aibă orice cadru didactic.

Dan Cruceru:  Vom face lecţiile împreună. Eu de abia aştept să mă reapuc de învăţat.

Este cel mai cool tătic pregătit de şcoală? Ce zice Sophia?

Suntem pregătiţi de şcoală, atât cât poate o familie să accepte faptul că puiul s-a făcut mare, că nu mai este bebeluş şi că începe cea mai importantă etapă din viaţa lui.
 

Cui îi revine sarcina să o ducă pe Sophia la şcoală?

Suntem optimişti. Credem că împreună vom depăşi toate greutăţile, chiar şi cele legate de şcoală. Noi trei facem o echipă senzaţională şi ne completăm foarte bine. Poate la partea cu adaptarea într-un nou mediu, Sophia va avea ceva probleme, dar nici aici nu ne facem mari griji. E o fire comunicativă şi credem că se va adapta destul de uşor. Ca şi până acum, o voi duce eu dimineaţa la şcoală. Iar pentru preluare, vom negocia. În funcţie de cine e mai aproape de şcoală dintre părinţi. 

Cu cine va face lecţiile?

Cu amândoi, care este mai liber în acele momente. Eu de abia aştept să mă reapuc de învăţat. 🙂

Tu îţi mai aminteşti de prima zi de şcoală?

Normal că mi-o amintesc. Nu ai cum să uiţi asta. Comunism, careu în curtea şcolii, uniforme, multe flori, foarte multe flori. A fost o zi foarte frumoasă.

Dar de învăţătoare sau colegul de bancă?     

Doamna Cristoreanu a fost o persoană care chiar mi-a marcat viaţa. Era o învăţătoare foarte dură, nu de puţine ori mi-am luat bătăi de la ea (era destul de inventivă la acest capitol), dar am şi făcut carte cu ea. N-aş accepta de la un educator, acum, un astfel de comportament, dar, pe vremea comunismului, profesorul era Dumnezeu.

Andreea Perju:  Mereu îmi voi aminti de prima zi de şcoala, cu emoţii. N-am avut tot ce are fetiţa mea, dar am avut mereu strictul necesar.

Mara începe şcoala. Cum staţi cu emoţiile?

Mara este foarte emoţionată. Mai nou, are un nou idol, Soy Luna, şi toate rechizitele şi le-a ales pe această temă.  Am avut o listă cu ceea ce va avea nevoie în noul an şi ne-am pregătit ca la carte. Uniforma este formată din fustiţă, cămăşuţă, vestuţă şi cravată şi este tare mândră de acest lucru. 
 

Tu îţi mai aminteşti emoţiile primei tale zile de şcoală?

Mereu îmi voi aminti de prima zi de şcoala, cu emoţii. Eram fericită. Eram nerăbdătoare şi ordonată. N-am avut tot ce are fetiţa mea, dar am avut mereu strictul necesar. În clasa a I-a mi-au cumpărat ai mei uniforma clasică albastră cu cămăşuţa aceea în carouri, mama mi-a prins două codiţe şi mi-a pus pampoane în cap, cusute de mâna ei. Acum, când îţi vorbesc despre asta, simt un gol în stomac de emoţie. Mulţumesc.
 

De învăţătoare, ce amintiri ai?

Ştiu că o chema Borzea Rodica, era blondă, cu părul lung, tânără, arăta ca o prinţesă. Mi se părea minunată. Am iubit-o mult pe prima învăţătoare şi cu ea am fost şi în prima excursie, la cabana „Trei brazi”.:)
 

Printre cei care retrăiesc anul acesta emoţiile primei zile de şcoală, se număeră şi Andra, Cătălin Măruţă, Aurelian Temişan şi Monica Davidescu.  

SURSA FOTO: Facebook

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO