Viața actorului Cristea Avram. Cum a ajuns un mare actor român să joace în filme erotice. Era o adevărată legendă în anii '60 - LIFE.ro
Mergi la conținut

Viața actorului Cristea Avram. Cum a ajuns un mare actor român să joace în filme erotice. Era o adevărată legendă în anii '60

Celebrul actor Cristea Avram a fost căsătorit cu Olga Tudorache, după care a început o poveste de dragoste cu Marina Vlady. Cristea Avram a fost un renumit actor român și a fost căsătorit cu Olga Tudorache, dar s-a iubit și cu Marina Vlady. A murit în 1989, la doar 58 de ani.
Share this article

Celebrul actor Cristea Avram a fost căsătorit cu Olga Tudorache, după care a început o poveste de dragoste cu Marina Vlady. Cristea Avram a fost un renumit actor român și a fost căsătorit cu Olga Tudorache, dar s-a iubit și cu Marina Vlady. A murit în 1989, la doar 58 de ani.

Renumitul actor Cristea Avram, viață demnă de film. A părăsit-o pe Olga Tudorache pentru actrița Marina Vlady

Născut pe 28 august 1931, Cristea Avram a fost un renumit actor român. S-a stins din viață la doar 58 de ani, pe 10 ianuarie 1989, fiind răpus de cancer.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1958. În 1969, atunci când Olga Tudorache avea 31 de ani și era foarte îndrăgită de public, Cristea Avram a fost impresionat de talentul și de frumusețea sa.

Citește și: Top filme şi actori celebri care au filmat în România

Actorul era cu doi ani mai tânăr decât ea și au trăit o frumoasă poveste de dragoste

S-au căsătorit și au avut și un fiu, Alexandru, iar în ochii lumii păreau cuplul perfect.

Cristea Avram si Marina Vlady

Relația lor a ajuns la final în anul 1965. La momentul respectiv, un mare regizor străin, Henri Colpi, a ajuns la Studiourile Buftea.

Acesta era în căutarea unei vedete internaționale pentru a putea vinde următorul său film, intitulat “Mona, l’étoile sans nom”, după romanul “Steaua fără nume”, scris de Mihail Sebastian.

Regizorul a venit atunci și cu Marina Vlady, o actriță franceză foarte apreciată, de o frumusețe răpitoare, acum în vârstă de 84 de ani. Henri Colpi l-a ales pe Cristea Avram pentru a juca în noul film.

Cristea Avram s-a îndrăgostit de frumoasa actriță franceză, care avea atunci doar 27 de ani. Deși era tânără, a început să joace în filme încă din perioada adolescenței, fiind susținută de un renumit actor și regizor, Robert Hossein, cu care a fost căsătorită în perioada 1955 – 1959.

Atunci când l-a cunoscut pe Cristea Avram, Marina Vlady era căsătorită cu aviatorul Jean-Claude Brouille

Marina Vlady

Căsnicia lor a durat din 1963 până în 1966. Actrița s-a îndrăgostit la prima vedere de Cristea Avram.

Cristea Avram a plecat la Paris la finalul anilor ’60

Actorul român a plecat la Paris, iar povestea de iubire cu Marina Vlady a mai continuat pentru scurt timp.

Atât căsnicia lui, cât și cea a Marinei Vlady s-au destrămat, dar relația dintre cei doi nu a mai ținut foarte mult.

În final, Cristea Avram a fost părăsit de Marina Vlady

Ulterior, ea avea să se mai mărite de două ori, inclusiv cu cântărețul și poetul sovietic dizident, Vladimir Visotsky, între 1970 și până la moartea acestuia, 1980.

Pe Visotsky, Marina Vlady  l-a considerat marea sa dragoste, fără a pomeni nimic de românul care-și părăsise țara și familia pentru ea.

 La ora actuală, Vlady are 83 de ani și trăiește o bătrânețe liniștită, după ce a trecut prin probleme majore legate abuzul de alcool, droguri și chiar tentative de sinucidere.

Citește și: O oportunitate unică pentru tinerele profesioniste din România – „Her Story, Her Future – Program de mentorat pentru femeile din industria filmului”

Dar Avram a rămas singur să înfrunte Occidentul. Și, vrând-nevrând, a fost nevoit să coboare mult ștacheta artistică

După destrămarea căsniciei cu Cristea Avram, Olga Tudorache nu s-a mai căsătorit niciodată. Cristea Avram a fost răpus de cancerul la plămâni în 1989, la Roma, după ce și-a pierdut părinții și fratele, notează click.ro.

Cristea Avram a apărut în pelicule erotice, dintre care cea mai cunoscută este „Emanuelle în Bangkok” (1976)

Seria „Emanuelle”, cu Laura Gemser în rolul principal, a făcut furori și în România anilor 80, fiind adus pe casete video.

Chris avram
Chris Avram

Dar, probabil foarte puțini au bănuit ori și-au dat seama că, cel puțin într-unul dintre ele apare și fostul june-prim al cinematografiei noastre, Cristea Avram.

Oricum, el și-a modificat numele, fiind trecut pe genericele peliculelor pe care le-a făcut în Franța, dar și în Italia, drept Chris Avram

Alte filme erotice în care a jucat au fost  „Stangata in famiglia” („Înțepătură în familie”) – 1976, Obscene Desire („Dorință obscenă”) – 1978, sau „Giochi erotici nella terza galassia” („Jocuri erotice din a treia galaxie”) – 1981.

Citește și: Bogdan Mirică: Din inima României rurale pe podiumul de la Cannes. Cum a ajuns un rebel al naturii să cucerească lumea filmului și cum a trecut de la publicitate la cinematografie

Din păcate, actorul a murit la 10 ianuarie 1989, la Roma, în urma unui cancer, la doar 58 de ani

Așa s-a încheiat viața lui Cristea Avram care putea să devină un „monstru sacru” în România, dar, în numele unei pasiuni, a ales să devină doar… Chris Avram, un personaj intrat în anonimat aproape total la el acasă.

Sursa foto: Facebook

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora