fbpx

Căutare

Share this article

A fost şi este numită încă, la 47 de ani, cea mai frumoasă femeie din lume. Aishwarya Rai Bachchan este şi deţinătoare, de altfel, a titlului de Miss World, cel care i-a răsturnat viaţa şi cariera la 180 de grade. Deşi se pregătea să devină arhitect, viaţa actriţei Aishwarya Rai Bachchan s-a transformat în acel moment într-una care a pus-o sub lumina reflectoarelor pentru totdeauna. Starul de la Bollywood este simbolul Indiei şi actrița care a făcut ca întreg Occidentul să stea cu ochii pe filmele indiene, nu doar pasionaţii geniului, însă nu a ratat nici experienţa cinematografiei internaţionale.

Viaţa actriţei Aishwarya Rai Bachchan – Adolescenta care fascina oriunde mergea

Venirea pe lume a micii Aishwarya Rai Bachchan nu anunţa nimic din strălucirea şi farmecul cinematografiei indiene. Aish s-a născut într-o familie vorbitoare de tulu, în sud-vestul Indiei. Tatăl său era biolog în armata indiană, iar mama, casnică. Şi ea şi fratele ei au crescut cu ideea că trebuie să înveţe bine ca să poată avea o carieră frumoasă, Aishwarya mărturisind că era foarte important pentru ea să fie mereu cea mai bună la învăţătură.

Aishwarya Rai şi fratele său, Aditya. Foto: pinkvilla.com

Ceea ce s-a şi întâmplat, până la un punct. Fratele ei, Aditya Rai, este inginer în marina comercială, iar Aishwarya a studiat Arhitectura. Tânăra a avut însă şi o înclinaţie nativă pentru limbile străine, vorbind de mică tulu, hindi şi engleză, dar şi pentru dansurile tradiţionale indiene.

În timpul şcolii însă viaţa actriţei Aishwarya Rai Bachchan a luat-o pe un alt drum, total diferit de până atunci. Frumuseţea ei uimea pe oriunde mergea, fiind celebru faptul că veneau oameni la gardul şcolii ca să o vadă pe fata frumoasă cu ochii albaştri. Profesoara ei de fotografie a fost cea care a trecut-o în faţa camerei, iar fotografiile cu Aishwarya au devenit virale într-o vreme în care internetul era încă la început, iar Social Media era o poveste demnă de Jules Verne. Toate companiile din India o voiau ca imagine, iar în timpul facultăţii tânăra a început să participe la diverse concursuri de profil.

Foto: viral.laughingcolours.com

Avea 18 ani când a câştigat un concurs internaţional organizat de Ford, concurs ce i-a adus o apariţie în celebra revistă Vogue. 2 ani mai târziu apărea într-o revistă la Pepsi şi o lume întreagă era fermecată de indianca cu ochi fascinanţi şi zâmbet cuceritor.

La 21 de ani lua locul 2 la Miss India, dar câştiga în cadrul aceluiaşi concurs 5 titluri: Miss Catwalk, Miss Miraculous, Miss Photogenic, Miss Perfect Ten and Miss Popular. Legenda spune că în momentul în care a mers să se înscrie la concurs, 20 de fete şi-au retras automat înscrierile considerând că este imposibil să concureze cu ea. Şi totuşi câştigătoarea primului loc a fost alta, Sushmita Sen. Cum aceasta a plecat să reprezinte ţara la Miss Universe, Aishwarya a mers la Miss World. A luat titlul cel mare şi alte 2: Miss Photogenic şi Miss World Continental Queen of Beauty – Asia and Oceania.

A fost momentul în care şi-a dat seama că Arhitectura nu este drumul ei. A renunţat la studii şi a lucrat ca model o perioadă, până a pus piciorul pe platourile de filmare.

Foto: quora.com

Viaţa actriţei Aishwarya Rai Bachchan – Cariera, un melanj între succese memorabile şi eşecuri răsunătoare

Avea 24 de ani când şi-a făcut debutul în cinematografie în Iruvar, un film politic cu influenţe biografice. Pelicula s-a bucurat de succes în rândul criticilor din toată lumea, primind inclusiv titlul de Cel mai bun film la Festivalul Internaţional de Film de la Belgrad. În acelaşi an era distribuită şi în primul său film de la Bollywood, o comedie romantică în care Aishwarya interpreta o adolescentă naivă. Ambele filme au fost un dezastru comercial, iar abilităţile actoriceşti ale tinerei au fost aprig contestate. Cu toate astea a câştigat premiul pentru Cel mai bun debut actoricesc la premiile indiene de film.

Foto: urbanasian.com

Următorul film în care a apărut a schimbat însă radical imaginea ei ca actriţă. Lansat în 1998, pelicula romantică Jeans a fost aclamată la scenă deschisă, iar Aishwarya Rai era descrisă ca o actriţă şi dansatoare remarcabilă. A jucat apoi într-un nou film ce s-a dovedit un eşec teribil, iar tânăra era din nou pusă la zid pentru interpretarea sa.

Tot ce face este să plângă, să zâmbească şi să arate drăguţ.” – rediff.com

Hum Dil De Chuke Sanam, din 1999, în care a jucat alături de idolul indiencelor şi nu numai, Salman Khan a fost, în schimb, o lovitură pe harta cinematografiei din ţara de origine, iar actriţa a fost mai lăudată decât mult mai celebrul său partener de platou. Rolul i-a adus şi un premiu pentru Cea mai bună actriţă în cadrul Premiilor Filmfare, dedicate fimelor în hindi. Era începutul succesului ei în cinematografie, succes ce avea să-i paveze drumul spre cinematografia internaţională.

Devdas, apărut în 2002 şi prezentat la Festivalul de la Cannes din acel an, a fost trecut de revista Time pe lista cu Cele mai bune 10 filme ale mileniului şi s-a transformat rapid într-un succes internaţional. A fost alegerea Indiei pentru Premiile Oscar, a primit o nominalizare la Premiile BAFTA şi 10 premii Filmfare, inclusiv un al doilea premiu pentru Aishwarya Rai, la categoria Cea mai bună actriţă.

Aishwarya Rai şi Colin Firth în The Last Legion, foto: whosdatedwho.com

În 2007, la 10 ani de la debutul ei pe marile ecrane, Aishwarya Rai a jucat în primul ei film alături de vedete internaţionale. The Last Legion, cu Colin Firth în rolul principal şi Sir Ben Kingsley, este un film inspirat din prăbuşirea Imperiului Roman. Doi ani mai târziu apărea în Pink Panther 2 alături de Steve Martin şi Jean Reno, dar recenziile nu au fost tocmai cele mai bune. Aishwarya era descrisă, din nou, ca o frumuseţe răpitoare, dar jocul ei este catalogat ca fără substanţă, iar ea, fără expresie. Poate criticile au fost cele care au ţinut-o departe de mirajul Hollywood-ului, poate rădăcinile, cert este că actriţa nu a luat în calcul o mutare în oraşul îngerilor. A rămas acasă, unde a trecut de-a lungul întregii cariere de la pelicule şi interpretări răsunătoare la filme criticate şi fără pic de succes la public. Eşecurile nu au afectat-o deloc financiar, ea fiind în continuare una dintre cele mai bine plătite actriţe de la Bollywood. În acelaşi timp a continuat să fie imaginea unora dintre cele mai mari companii din lume, precum Longines, L’Oréal, Casio, Philips, Palmolive, Fuji Films şi este singura actriţă care a făcut reclamă atât pentru Pepsi, cât şi pentru Coca Cola.

Foto: mynation.com

Viaţa actriţei Aishwarya Rai Bachchan – Cea mai frumoasă femeie din lume, îndrăgostită de viaţa de familie

La 2 ani de la debutul în cinematografie cea mai frumoasă femeie din lume s-a lăsat cucerită de cel mai popular actor indian al tuturor vremurilor. Relaţia ei cu Salman Khan a ţinut prima pagină a ziarelor pe tot parcursul celor 3 ani, cât au fost împreună, însă povestea frumoasă zugrăvită în presă s-a destrămat abrupt. Aishwarya Rai avea să spună atunci că relaţia lor s-a încheiat din cauza abuzurilor repetate fizice, verbale şi emoţionale, precum şi a infidelităţilor. A urmat o relaţie de un an de zile cu un actor de la Bollywood, însă un al treilea a fost cel care a dus-o în faţa altarului.

Abhishek Bachchan, fiul unuia dintre veteranii Bollywood-ului, Amitabh Bachchan s-a îndrăgostit nebuneşte de ea în timpul filmărilor la Dhoom 2, în 2006, iar la începutul următorului an erau deja logodiţi. S-au căsătorit 4 luni mai târziu respectând toate tradiţiile Hindu ale comunităţii Bunt, cea din care provine actriţa, dar având şi ceremonii Bengali şi din India de Nord.

Foto: dnaindia.com

Actriţa este o persoană foarte credincioasă, care a ţinut mereu să respecte religia în care a crescut. Mai mult, până la căsătorie a locuit cu părinţii săi, iar ulterior, în casa socrilor ei. Presa şi publicul au fost fascinaţi în egală măsură de noul cuplu, considerat mai popular şi mai iubit decât celebrul Brangelina. Cei doi au o fetiţă, Aaradhya, acum în vârstă de 9 ani.

Foto: ew.com

Aishwarya, soţul, socrul şi fetiţa ei au fost diagnosticaţi în această vară cu coronavirus, fiind şi spitalizaţi o vreme.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO