Cât costă o vacanță în India: cât de accesibilă este această țară fascinantă - LIFE.ro
Mergi la conținut

India este una dintre cele mai impresionante destinații de vacanță și, în același timp, una dintre cele mai puțin costisitoare. Este o țară a extremelor, unde bogăția stă ușă în ușă cu sărăcia cruntă, iar frumusețea se învecinează cu mizeria de nedescris. Este o țară a culorilor vibrante, a aromelor puternice, o țară în care spiritualitatea e la loc de cinste, iar oamenii sunt printre cei mai prietenoși. Dar cât costă o vacanță în India? Să analizăm cât se cheltuiește, în medie, pe avion, cazare, transport și atracțiile turistice.

Vezi și: Cât costă o vacanță în Seychelles, paradisul din Oceanul Indian

India este o țară de o mărime impresionantă și puțin reușesc să o vizitezi pe toată într-o singură vacanță. În nord sunt zone bogate din punct de vedere cultural și spiritual: Delhi, Varanasi, Rajasthan și Agra (cu Taj Mahal). În sud se află partea mai rurală a Indiei, cu locuri de o frumusețe încântătoare și delicii culinare. Mulți spun că în zonele rurale India este mai scumpă decât în marile orașe. Oricum, pentru o primă vizită, nu ar trebui să ratezi impresionantul Taj Mahal, superbă zona Kerala și Varanasi, cel mai religios loc din India. Dar oriunde ai merge, vei avea parte de o experiență de neuitat!

Cei care au călătorit în India spun că transportul este unul din cele mai ieftine din lume, iar cazarea cel mai bine e să o faci acolo, nu prin rezervări. Negocierea e de bază în India și poți obține prețuri mult mai bune la fața locului decât pe booking.com, de exemplu. Totuși, în orașele mari, ca New Delhi sau Mumbai, cel mai bine e să aveți rezervări.

sursa foto: Istock

Cât costă o vacanță în India: ofertele agențiilor de turism

Pentru că India este o țară mare, complexă, cu multe de văzut, cu o cultură complet diferită de cea europeană, mulți aleg serviciile agențiilor de turism, ca să nu își mai bată capul cu organizarea.

Astfel, orientativ, o vacanță de o săptămână în India, cu demipensiune la hotel de 4 stele, avion inclus, transport cu autocar pe tot parcursul circuitului, ghid, pleacă de la 850 de euro. Turiștii aterizează în New Delhi, apoi fac un circuit ce cuprinde Mandawa, Jaipur,  Fatehpur Sikri, Agra (vizită la Taj Mahal) și apoi înapoi în Delhi. Dar ăsta e doar un exemplu de ofertă, unul dintre cele mai ieftine. Majoritatea însă sunt peste 1300 de euro.

Cât costă o vacanță în India: biletul de avion

Un bilet de avion București-Mumbai costă în jur de 500 de euro, cu 100 în plus sau în minus în funcție de ofertele companiilor aeriene.

Dacă cei ce aleg ofertele agențiilor de turism stau în India circa o săptămână – nouă zile, cei care o vizitează pe cont propriu preferă o perioadă mai lungă. Haide să vedem ce înseamnă asta în materie de cheltuieli.

sursa foto: Istock

Cât costă o vacanță în India: cât costă distracțiile

Cu siguranță îți vei ocupa timpul în India cu diverse activități distractive, specifice zonei. Un curs de gătit, extrem de popular acolo, costă între 10 și 20 de dolari (durează 3-4 ore și la final mănânci ce ai pregătit). Să mergi pe un elefant costă 10-15 euro în Jaipur. O jumătate de zi de canoe pe Kerala, cu masă inclusă, costă 16-20 dolari.

Cât costă o vacanță în India: cât costă intrarea la obiectivele turistice

Ca să îți faci o idee pe cât vei cheltui pe atracțiile turistice, ar trebui să știi că intrarea la Taj Mahal costă 10 dolari, la Fortul Roșu din Delhi circa 4 dolari, iar la Palatul Bundi 2 dolari. Oricum, în general, intrarea la obiectivele turistice este destul de ieftină, sub 5 dolari.

Cât costă o vacanță în India: cazarea

Fiind o țară a extremelor, în India poți găsi cazare de la cele mai basic condiții la unele de ultra lux. Să vedem cât costă fiecare. Deși poate pentru unii dintre noi sună SF, în India poți închiria o cameră chiar și cu un dolar sau doi pe noapte, însă așa ceva nu este recomandabil. Condițiile sunt îndoilenice.

Pentru o cameră cu un pat mare, saltea tare, mobilier simplu, pereți murdari și o baie… aproape curată se plătește circa 5-10 dolari. Nu are rost să ne zgârcim, așa ca să trecem la următoarea categorie de cazare.

Pentru 8-16 euro, primești o cameră maricică, cu apă caldă, saltea mai confortabilă, televizor.

De la 20 de euro in sus, deja sunt condiții decente, dar nu tocmai lux: pat mai bun, aer condiționat, mai multă mobilă, un televizor mai mare, staff-ul de la hotel mult mai implicat.

Pe booking, prețurile sunt altele. De exemplu, la hotelurile de cinci stele din Mumbai poți plăti pe o noapte oricât între 150 și 250 de dolari. Cele mai multe hoteluri din Mumbai sunt listate la 3 stele pe booking, cu media de preț 60-70 de dolari pe noapte, dar poți găsi o cameră și la 30 de dolari.

Cât costă o vacanță în India: mâncarea

Când călătorești în India trebuie să îți asumi un risc: acela că te poți îmbolnăvi de la mâncarea pe care o consumi acolo, din cauza igienei deficitare. Chiar și de la mâncarea din restaurante mai bune ți se poate întâmpla. Ar trebui să alegi un restaurant la care observi că mănâncă multă lume. O masă decentă la un restaurant ok te poate costa între 3 și 6 dolari, fără alcool. Dacă vrei să iei cina la un restaurant de top sau la un hotel de cinci stele, cu priveliște încântătoare, te costă între 12 și 35 de dolari.

India stă excelent la capitolul street food, cu o mulțime de mâncăruri delicioase, deci este și asta o variantă de masă. Pe stradă, poți mânca o porție uriașă de mâncare cu mai puțin de un dolar! Un blogger de travel povestește că a mâncat cu 25 de cenți în Kolkata o masă ce conținea tocăniță cu curry, cartofi, pâine și orez.

Cât costă o vacanță în India: transportul

Ca orice altceva, și transportul în India este foarte ieftin. Dar și aici, la fel ca la hoteluri, nu e recomandat să alegi chiar cele mai ieftine variante, cum ar fi o călătorie cu trenul la clasa a treia. Deși prețul e tentant- 12 ore de la Delhi la Udaipur costă numai 75 de cenți (!) – , mai bine nu! Nu ai loc, e incredibil de aglomerat, oamenii dorm pe jos… Aceeași călătorie la clasa a doua costă 5 dolari, iar la clasa întâi în jur de 14 dolari (și clasa întâi are mai multe categorii).

Și autobuzele sunt pe categorii, unele cu locuri repartizate și aer condiționat, altele fără, extrem de aglomerate.  Alege prima variantă pentru o călătorie lungă, de peste 10 ore, care poate costa în jur de 10 dolari.

O călătorie de 8 ore cu taxiul costă circa 115 euro, dar prețurile pot fi negociate.

Zborurile interne cu avionul costă în jur de 70-80 de dolari.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora