fbpx

Căutare

Share this article

Prietenii îi spun Em și chiar dacă viața personală a actriței Emma Watson a fost ținută aproape secretă, există zvonuri că în realitate, frumoasa Hermione Granger are o legătură puternică cu Ron Weasley.

Viața și copilăria actriței Emma Watson

Emma Charlotte Duerre Watson, cunoscută sub numele de Emma Watson s-a născut pe data de 15 aprilie 1990, în Paris. Azi este actriță, fotomodel și una dintre vocile importante ale filantropiei britanice.

Emma este fiica lui Jacqueline Luesby și a lui Chris Watson, amândoi avocați englezi. Cel de-al treilea nume al ei, Duerre, i-a revenit din partea bunicii paterne.

Emma a copilărit în Paris, până la vârsta de cinci ani, când părinții au divorțat și s-a mutat împreună cu mama ei în Marea Britanie, în Oxfordshire. Cu toate acestea își petrecea fiecare weekend și vacanță în casa tatălui ei din Londra.

După divorț, atât mama, cât și tatăl ei s-au recăsătorit și astfel Emma s-a trezit cu mai mulți frați apăruți în noile familii. Emma este fiica cea mare dintre cei șapte copii astfel rezultați: micuțul Alex și încă doi frați din partea mamei și trei din partea tatălui.

A urmat Dragos School din Oxford, unde a studiat până în 2013. La vârsta de șase ani a decis că vrea să fie actriță, motiv pentru care a fost educată la Stagecoach theater Arts din Oxford, unde a studiat canto, dans și actorie. În timpul școlii, Watson a fost aleasă să joace în mai multe piese puse în scenă de școala ei, printre care Arthur: Anii tineri, Prințul fericit și Alice în Țara Minunilor.

Emma Watson a participat, de asemenea, la The Daily Poetry Competition și a câștigat premiu I când avea doar șapte ani.

Foto: Pinterest

Viața actriței Emma Watson, rolul lui Hermione Rranger și drumul strălucit al carierei

Watson a fost aleasă să o interpreteze pe Hermione când avea nouă ani, participând anterior la selecția mai multor piese, la școală. Emma a vrut să formeze un grup de muzică, deoarece cântă foarte bine, dar datorită faimei sale, generate de filmele Harry Potter, a spus că preferă să aștepte câțiva ani să nu fie cunoscută drept „fata Harry Potter”.

Prima ei apariție pe ecran după Harry Potter a fost în telefilmul Ballet Shoes, transmis de BBC One pe 26 decembrie 2007. În 2008, a dat voce prințesei Pea într-un film de animație intitulat The Tale of Despereaux, bazat pe cartea același nume, de Kate DiCamillo. În 2011, a participat la My Week cu Marilyn; iar în 2012, a jucat alături de Logan Lerman Perks of Being a Wallflower, un film bazat pe romanul lui Stephen Chbosky cu același nume.

În 2013, Emma Watson a prezentat The Bling Ring, un film regizat de Sofia Coppola. În 2015, ea a jucat în filmul regizorului spaniol Alejandro Amenábar intitulat Regression, un thriller lansat în septembrie, în care a lucrat cu Ethan Hawke și partenerul său din Harry Potter, David Thewlis.

În iulie 2009, Watson a spus că a ales Universitatea Brown, situată în Providence, Rhode Island, pentru studiile sale universitare. În septembrie 2009, a început să studieze literatura engleză. În martie 2011, ea a anunțat că va întrerupe studiile pentru a promova cel mai recent film Harry Potter și a se concentra asupra proiectelor sale ca actriță. Chiar și așa, s-a înscris la Universitatea din Oxford pentru a studia limba engleză ca o completare a cursului lui Brown și a precizat că se va întoarce pe scenă abia după ce își va termina studiile.

Au apărut multe oferte de film în viața actriței Emma Watson, însă ea le-a refuzat deoarece nu a vrut să-și întrerupă studiile, argumentând că „experiența universității e foarte importantă”.

Viața actriței Emma Watson și crearea unei imagini simbol pentru noua generație

Pe 25 mai 2014, Watson a absolvit Brown University (SUA) cu o diplomă în literatura engleză.

Începutul carierei sale de model a fost în 2009, odată cu campania de toamnă / iarnă a mărcii Burberry. De asemenea, a participat la campania de primăvară / vară 2010 a aceleiași firme. Începând din 2011, ea a fost imaginea Lancôme, după ce a desfășurat patru campanii pentru brand. În plus, a ajutat ca stilist în colaborare cu People Tree și italianul Alberta Ferretti, la lansarea colecțiilor de îmbrăcăminte organică.

Viața actriței Emma Watson, strâns legată de acțiunile de binefacere

În iunie 2011, Watson a fost de acord să pozeze pentru artistul britanic Mark Demsteader, pentru a produce o colecție de 30 de fotografii realizate cu diferite tehnici, cum ar fi Aguada, cărbune, cerneală și ulei. Prin acceptare, Watson a solicitat ca 10% din încasările din vânzarea tablourilor să fie donate CAMFED International, o organizație neguvernamentală (ONG) britanică care lucrează în Africa rurală și care urmărește să introducă fetele în mediul școlar oferindu-le cărți, uniforme și alte rechizite.

În septembrie 2012, Watson a ajuns să reprezinte CAMFED International în calitate de ambasador oficial și a spus că este „fericită să sprijine CAMFED și munca incredibilă pe care o fac”.

În 2013, Emma Watson a pozat pentru campania Natural Beauty a fotografului american James Houston, cu intenția de a strânge fonduri pentru Global Green SUA, o organizație neguvernamentală axată pe durabilitate și conservarea mediului. Expoziția a fost lansată pe 22 aprilie, de Ziua Pământului, la New York și Los Angeles.

În octombrie 2013, ea a fost declarată Femeia anului de revista British GQ. În 2014, a primit premiul pentru cel mai bun stil vestimentar britanic la British Fashion Awards, iar în iulie 2014, ONU a numit-o ambasadorul Bunei Voințe.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO