Viața actriței Julia Roberts: „Frumușica“ - cea care a cucerit lumea cu zâmbetul ei, a ieșit cu prostituatele pe stradă ca să-și învețe rolul care i-a adus Oscarul - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Julia Roberts, pe numele întreg Fiona Roberts s-a născut pe 28 octombrie 1967 în Atlanta, Georgia. Ea a devenit vedetă la Hollywood după ce a fost capul de afiș al comediei romantice Pretty Woman din anii 1990, care a încasat 464 de milioane de dolari în întreaga lume.

Viața „Frumușicăi” a fost presărată cu pierderi, dar ea a văzut mereu înainte.

Viața actriței Julia Roberts: o copilărie presărată cu traume și abuzuri

Julia s-a născut într-unul dintre spitalele orașului american Smyrna, situat în nord-vestul Georgiei. Mama Juliei, Betty Lou Bredemas, a fost actriță și, împreună cu soțul ei Walter Grady Roberts, a predat cursuri de actorie pentru copiii din orașul lor natal. Pe lângă Julia, în familie mai erau alți doi copii: Eric și Lisa. Toți copiii din familie au călcat pe urmele mamei lor și au devenit actori la Hollywood.

După nașterea Juliei, Betty a fost forțată să renunțe la locul de muncă, ceea ce a avut un impact negativ asupra bunăstării familiei. Situația a fost salvată de Coretta Scott King, o văduvă a celebrului luptător pentru drepturile lui Martin Luther King, ai cărui copii au urmat școala de teatru a familiei Roberts. Coretta a fost cea care a plătit primele facturi de spital ale tinerei mame.

Când Julia avea cinci ani, părinții ei au divorțat. Julia și Lisa au rămas în Smyrna cu mama lor, în timp ce Eric și tatăl său s-au mutat în Atlanta.

Ulterior, mama lor s-a căsătorit cu criticul Michael Moots. Michael s-a dovedit a fi un om crud; a băut și și-a bătut fiicele vitrege Julia și Lisa. Din cauza tatălui ei vitreg, Julia Roberts s-a certat constant cu mama ei.

Viitoarea vedetă a fost un copil visător

În copilărie, Julia Roberts credea că știe să comunice cu animalele, iar această credință a inspirat-o. Fata a visat să devină medic veterinar. La școală, Roberts a încercat să nu fie ca toată lumea. Ea a vrut să se simtă specială, deși nu a avut talente deosebite la început. Julia a cântat la clarinet, a participat la producții de teatru locale, inspirată de cariera teatrală de succes a fratelui ei, Eric Roberts.

Când Julia avea zece ani, tatăl ei a murit de cancer. Julia nu știa că Walter era bolnav, deși vorbea cu el la telefon aproape în fiecare zi. După mulți ani, actrița a recunoscut că și după moartea tatălui ei, a continuat să comunice cu el în visele ei.

La treisprezece ani, Roberts a mers la primul ei loc de muncă: o pizzerie. Până la sfârșitul școlii, a lucrat cu jumătate de normă într-un magazin de pantofi, apoi în snack-baruri și cafenele. După ce a părăsit școala, tânăra a încercat să intre la Universitatea din Georgia, dar nu a reușit. Apoi Julia s-a mutat la New York la sora ei, Lisa și a urmat cursuri de actorie.

La primul ei proiect de film, tânăra actriță a participat datorită fratelui ei, Eric

La primul ei proiect de film, tânăra actriță a participat datorită fratelui ei, Eric. În 1987, fratele mai mare al Juliei a jucat rolul principal în melodrama „Roșu sânge”.

Eric i-a oferit surorii sale rolul episodic al fiicei fermierului, care practic nu necesita abilități de actorie. Apoi, Julia a luat parte la filmarea filmului „Satisfaction”, unde a jucat rolul unei cântărețe rock. De dragul acestui mic rol, actrița a învățat să cânte la instrumente muzicale. În același an, Julia Roberts a primit primul ei rol important: a jucat o chelneriță a unei cafenele în comedia romantică „Mystic Pizza”.

Viața actriței Julia Roberts: A acceptat un rol sub demnitatea multor actori

În 1989, Julia Roberts a luat parte la filmările filmului „Pretty Woman” de Harry Marshall. Producătorii căutau o vedetă de la Hollywood pentru rolul principal al filmului, în care a jucat tânărul Richard Gere, dar Marshall a insistat asupra candidaturii domnișoarei Roberts. Julia nu a fost invitată imediat la proiect. Mai întâi pentru rolul Vivienne Ward au refuzate Karen Allen, Meg Ryan și alte actrițe de la Hollywood. Multe dintre ele au considerat că este sub demnitatea lor să joace rolul unei prostituate.

Pe platoul filmului, povestea a trebuit rescrisă: popularitatea lui Julia Roberts a crescut atât de repede încât regizorul nu a îndrăznit să dea filmului un final sumbru. După lansarea filmului „Pretty Woman”, tânăra actriță a primit statutul de star de la Hollywood și a câștigat, de asemenea, „Globul de Aur” și nominalizarea la Oscar pentru cea mai bună actriță.

Statutul de vedetă al actriței a deschis porțile altor proiecte serioase de film, i s-au oferit cele mai bune roluri, dar și onorarii de sute de mii de dolari.

Următorul ei succes de box office a fost thrillerul Sleeping with the Enemy. Tot în 1991, a jucat-o pe Tinkerbell în filmul lui Steven Spielberg Hook și a jucat și o asistentă în filmul Dying Young. Această lucrare a fost urmată de o pauză de doi ani, timp în care nu a făcut niciun alt film decât o apariție cameo în The Player (1992) al lui Robert Altman. În 1993, a jucat împreună cu Denzel Washington în The Pelican Brief, bazat pe romanul John Grisham. În 1994, a jucat în comedia I Love Trouble și în comedia-dramă din 1995 Something to Talk About.

Citește și: Viața lui Steven Spielberg, regizorul de geniu născut pentru a spune povești. De la primul film regizat la 12 ani, până la capodoperele contemporane de la Hollywood

Următorul succes comercial și de critică al lui Robert a fost filmul, My Best Friend’s Wedding în 1997. Ea a jucat alături de Hugh Grant în filmul din 1999 Notting Hill. În același an, ea a jucat și în Runaway Bride, al doilea film cu Richard Gere. Tot în 1999, a jucat în filmul super criticat, Stepmom, alături de Susan Sarandon. În 2001, Roberts a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriță pentru interpretarea lui Erin Brockovich. Mai târziu, în 2001, a jucat în comedia cu gangsteri The Mexican alături de prietenul ei de multă vreme, Brad Pitt. Apoi a jucat în comedia romantică America’s Sweethearts în același an. Roberts va face echipă cu regizorul filmului Erin Brockovich, Steven Soderbergh pentru încă trei filme: Ocean’s Eleven (2001), Full Frontal (2002) și Ocean’s Twelve (2004). În 2003, Roberts a fost plătită cu 25 de milioane de dolari, o sumă fără precedent pentru rolul ei din filmul Mona Lisa Smile. În anul următor, ea a jucat alături de Clive Owen, Natalie Portman și Jude Law în filmul apreciat de critici, Closer (2004), bazat pe piesa premiată în 1997 de Patrick Marber. Roberts a lansat două filme în 2006, The Ant Bully și Charlotte’s Web. Ambele filme au fost filme de animație pentru care ea a oferit actorie vocală.

Viața Juliei Roberts și marea ei pasiune, teatrul

Tot în 2006, Roberts și-a făcut debutul pe Broadway într-o revitalizare a piesei lui Richard Greenberg din 1997, Three Days of Rain, alături de Bradley Cooper și Paul Rudd. Următorul ei film a fost Charlie Wilson’s War, cu Tom Hanks (2007) și în 2008 a jucat alături de Ryan Reynolds și Willem Dafoe în Fireflies in the Garden, care a fost lansat la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. În următorul ei film, Roberts a jucat din nou alături de Clive Owen în thriller-ul de comedie Duplicity, pentru care a primit a șaptea nominalizare la Globul de Aur. În 2010, a jucat în adaptarea filmului Eat Pray Love.

Pe lângă actorie, Roberts a adus la viață unele dintre cărțile din American Girl ca filme, fiind producător executiv alături de sora ei, Lisa. Roberts devenise una dintre cele mai bine plătite actrițe din lume, depășind „lista de putere” anuală a Hollywood Reporter a vedetelor feminine cu cele mai mari câștiguri.

Viața personală a actriței julia Roberts

În 1993, Julia Roberts s-a căsătorit cu cântărețul country Lail Lovett. Proaspeții căsătoriți s-au împrietenit cu doar trei săptămâni înainte de nuntă și și-au petrecut întreaga viață de familie pe drum. Doi ani mai târziu, cuplul a decis să se despartă.

Aproximativ doi ani, vedeta de la Hollywood a avut relații cu actorul din serialul „Lege și ordine” Benjamin Brett. Până atunci, actrița a încercat să țină presa departe de viața ei personală și se știe puțin despre detaliile relației lor. Brett își dorea o familie și copii cu drepturi depline, iar Roberts s-a dedicat complet carierei de actriță.

La filmarea peliculei „Mexican”, Julia și-a întâlnit viitorul soț, operatorul Daniel Moder. Pe vremea când a început relația lor, Moder era căsătorit. În 2002, Danny a divorțat de soția sa, Vera Steiner-Moder. În presă au existat zvonuri că celebra Julia Roberts a fost nevoită să plătească „despăgubiri” fostei soții Modera pentru a grăbi divorțul. În vara aceluiași an, cuplul a avut o nuntă magnifică.

Doi ani mai târziu s-au născut gemenii – băiatul Phineas Walter (în onoarea tatălui Juliei) și fata Hazel Patrisha. Julia a început să-și crească copiii la ferma ei din Taos, New Mexico. În 2007, ea a născut un alt copil, Henry Daniel.

Sursa foto: Depositphotos.com

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO