Viața actriței Monica Bellucci, frumusețea italiană ce a cucerit Hollywood-ul. De la familia săracă, dar iubitoare, la cariera de avocat, model și până la cinematografie - LIFE.ro
Mergi la conținut

Viața actriței Monica Bellucci, frumusețea italiană ce a cucerit Hollywood-ul. De la familia săracă, dar iubitoare, la cariera de avocat, model și până la cinematografie

„Mulțimea poate scuza inteligența unei persoane, chiar și talentul, însă mulțimea niciodată nu scuză frumusețea”, spunea Monica Bellucci.
Share this article

Viața actriței Monica Bellucci este la fel de interesantă pe cât de frumoasă este această femeie, considerată sex simbol de către italieni.

Monica Bellucci și-a câștigat faima de actriță internațională după ce a apărut într-o serie de filme de la Hollywood și după ce a pășit pe podiumurile celor mai importante prezentări de modă în apogeul carierei sale de model.

Copilăria și viața actriței Monica Bellucci

Părinții actriței Monica Bellucci se spune că nu au fost cei mai norocoși din lume. Tatăl ei a fost imigrant din Belucistan (regiune din vestul Afganistanului), de etnie iraniană și musulmană, a cărui provocare de viață a fost să-și țină sufletul alături de trup.

Brunella Briganti, viitoarea mamă a actriței Monica Bellucci a fost crescută în buna credință catolică, însă s-a căsătorit cu acest străin sărac, împotriva voinței familiei și prietenilor ei.

S-au stabilit într-un mic orășel italienesc, Chita-di Castello. Tatăl muncea la fermă, iar mama a devenit artistă, trăind amândoi de pe o zi pe alta, dar într-o armonie perfectă. Un singur lucru le umbrea fericirea, faptul că nu au reușit multă vreme să aibă un copil. Medicii au diagnosticat-o pe mama actriței Monica Bellucci ca fiind infertilă și au sfătuit-o să se roage pentru un miracol.

Monica Bellucci și tatăl ei

Un miracol s-a întâmplat pe data de 30 septembrie 1964 când fiica lor, Monica s-a născut, părinții considerând că este un dar de la Dumnezeu.

Viitoarea celebritate a fost crescută într-o familie săracă și a realizat că numai educația ar putea compensa lipsa banilor, motiv pentru care Monica Bellucci a fost o școlăriță foarte silitoare.

În adolescență, în afară de limba maternă, Monica a învățat să vorbească fluent franceza și engleza și se descurca destul de bine în spaniolă. Încă din copilărie ea își dorea să devină avocat.

De la o vârstă fragedă oamenii din jur au început să-i observe frumusețea chic ce venea din amestecul de sânge musulman cu mediteraneean. Poate acesta a fost și motivul pentru care la numai 13 ani, Monica Bellucci și-a încercat șansele în cariera de model, ajutată de un fotograf local care i-a făcut primul portofoliu.

Monica Bellucci adolescentă, la începutul carierei de model

Cariera de model și viața actriței Monica Bellucci

La vârsta de 16 ani, frumoasa adolescentă defila pe podiumul de la Locei Classico. Doar șarmul ei a putut face ca lentilele fotografilor să se întoarcă către ea și să-i facă niște portrete spectaculoase, însă mirajul succesului de pe podium a făcut-o să-și abandoneze visul din copilărie și să renunțe la cariera de avocat.

În 1983 Monica Bellucci a intrat la facultatea de drept din cadrul Universității Perugia, însă a abandonat studiile din cauza unui program foarte aglomerat. În 1988, la vârsta de 24 de ani, Monica s-a mutat la Milano unde a semnat cu agenția de modeling Elite Model Management. Un an mai târziu, Monica Bellucci devenea un model bine cunoscut pentru moda din New York și Paris.

Monica Bellucci a pozat pentru Elle și a filmat o mulțime de reclame pentru parfumul Dolce&Gabbana.

Cum apar filmele în viața actriței Monica Bellucci?

Monica Bellucci avea mare succes ca model, însă nu s-a oprit aici. Debutul ei în actorie a avut loc în 1990, în cinematografia italiană. Primele sale roluri au fost unele mici în filmele „Vita coi Figli”, „La Riffa” și „Briganti”.

Monica Bellucci și primul ei soț, fotograful brazilian Claudio Carlos Basso

În 1992, cunoscutul Francis Ford Coppola a schimbat radical viața actriței Monica Bellucci , distribuind-o în rolul miresei lui Dracula în filmul ce-l avea pe Gary Oldman în rolul contelui însetat de sânge, dar și pe tinerii Winona Ryder și Keanu Reeves în distribuție.

A fost primul rol serios din viața actriței Monica Belluci, chiar dacă unul mic. Așa a început să primească oferte din partea regizorilor europeni și americani.

Marea lovitură pe continentul european a actriței Monica Bellucci a venit în anul 1996, după ce a portretizat-o pe Lisa în filmul romantic „The Apartment”.

Tânăra și frumoasa Monica Bellucci a cucerit inimile spectatorilor și ale criticilor și a primit un premiu Cezar.

Atunci l-a cunoscut pe faimosul actor Vincent Cassel, în timpul filmărilor. Anul viitor a jucat alături de el în producția franceză „Dobermann” unde ea a acceptat rolul personajului principal, iubita surdă a unui gangster.

În 1997 Monica Bellucci a jucat în mai multe filme, însă a tratat fiecare ofertă cu un ochi critic și a avut cerințe specifice pentru fiecare rol.

Biletul către marele ecran a fost rolul în drama lui Giuseppe Tornatore, „Malena” unde a jucat rolul ei din viața reală, femeia superbă a cărei apariție perfectă i-a servit ca un dar minunat. Frumusețea este periculoasă – pentru unii este motiv de invidie, pentru alții e dorință- însă în același timp este un dar ce ar trebui purtat cu demnitate.

„Mulțimea poate scuza inteligența unei persoane, chiar și talentul, însă mulțimea niciodată nu scuză frumusețea”, spunea Monica Bellucci.

Un film important pentru cariera sa a fost provocatorul „Irreversible” (2002) care a dus la o mulțime de sentimente controversate din partea publicului. Scena de 9 minute în care personajul actriței Monica Bellucci este violat a părut atât de reală încât, în timpul premierei de la Cannes, multor oameni din sală li s-a făcut rău. Bellucci a recunoscut că a fost foarte greu pentru ea să revadă filmul, însă este clar că acest rol este unul dintre cele mai bune ale carierei sale. Vincent Cassel a jucat rolul soțului iubitei violate în film.

Au urmat alte filme europene și americane, printre care „Tears of the Sun” (cu Bruce Willis), „The Matrix Revolution” sau ” Tha Passion of the Christ”, în cel din urmă jucând rolul Mariei Magdalena.

În 2016, Monica Bellucci a avut norocul de a lucra cu regizorul sârb, Emir Kusturica pentru melodrama militară „On the Milky Road”.

Monica Bellucci și regizorul sârb, Emir Kusturika, Foto: Shutterstock

Viața privată a actriței Monica Bellucci

Frumoasa actriță italiancă a avut relații amoroase numai cu cei cu care a lucrat de-a lungul timpului. A fost căsătorită pentru o scurtă perioadă de timp cu fotograful argentinian, Claudio Carlos Basso, iar apoi a fost logodită cu actorul italian Nicola Farron.

Monica Bellucci l-a cunoscut pe cel de-al doilea soț al ei, actorul francez Vincent Cassel, în 1996, în timpul filmărilor pentru melodrama „The Apartment”, în care au jucat un cuplu de îndrăgostiți.

Monica Bellucci alături de al doilea soț, actorul francez Vincent Cassel. Foto: Shutterstock

La început nu au avut o impresie prea plăcută unul despre celălalt: Monica considera că Vincent e prea arogant, iar Cassel gândea despre ea că e o tânără frumoasă, cu un corp perfect care, dintr-o dată s-a crezut actriță. Cu toate acestea, la finalul filmărilor nu s-au mai putut despărți.

„La prima întâlnire cu Vincent am avut amândoi un sentiment ciudat: Inițial am crezut că e vorba de antipatia pe care ne-o purtăm unul altuia, dar apoi am realizat că este magia atracției. Nu știu cum ne-am găsit unul pe altul, cred că nu neapărat alegem cu cine vrem să fim, se întâmplă pur și simplu”, povestea Monica Bellucci.

Însă nu s-au mutat împreună de la început deoarece Monica ținea foarte mult la spațiul ei personal și la independență. Chiar și câțiva ani după nuntă continuau să-și împartă timpul între două case: el în Franța, ea în Italia.

În 2004, la vârsta de 40 de ani, viața actriței Monica Bellucci a luat o altă întorsătură. Ea a dat naștere primului său copil, o fetiță pe nume Deva. În mai 2010 a venit pe lume a doua fiică, Leoni. Din păcate, trei ani mai târziu cei doi actori s-au despărțit.

În 2017, actrița a moderat ceremonia de deschidere și de închidere a festivalului de film de la Cannes. De asemenea a apărut în 14 episoade din noul serial Twin Pix și urmează să o vedem în câteva producții cu totul speciale.

Dava, frumoasa fiică a actriței Monica Bellucci. Foto: Pinterest

Azi Monica Bellucci acordă foarte multă atenție familiei și creșterii celor două fiice ale ei. Ea își dorește ca ele să ajungă să-și asculte chemarea interioară și să realizeze că nu au nevoie de nici un bărbat pentru a avea succes în viață.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora