fbpx

Căutare

Share this article

Viața actriței Olga Kurylenko începe într-un mic orășel din Ucraina, pe atunci țară membră a imperiului comunist rusesc. Astăzi poate fi recunoscută cel mai bine pentru rolul fetei Bond din al 22-lea film James Bond, Quantum of Solace, dar și pentru portretizarea personajului Nika Boronina din adaptarea cinematografică a cunoscutului joc video, Hitman.

Viața și copilăria actriței Olga Kurylenko

Olga Kurylenko s-a născut în Berdyansk, un mic oraș din Ucraina, la data de 14 noiembrie, 1979. Tatăl ei, Kostyantyn, era ucrainian, iar mama, Marina Alyabusheva, profesoară de arte, era descendentă a unei familii rusești, din Irkutsk Oblast.

Olga Kurylenko în copilărie. foto: Twitter

Viața actriței Olga Kurylenko începe într-o casă sărăcăcioasă, un mic apartament pe care îl împărțea cu părinții, bunicii, unchii și vărul ei. Nu a avut niciodată haine frumoase, adesea purta haine rămase de la alții și cârpite pentru că banii din casă abia ajungeau de mâncare.

Descoperirea ei a dus la o schimbare drastică a stilului de viață: „Nu puteam primi nimic. Nu primeam haine, îmi doream pantofi, îmbrăcăminte pentru școală, accesorii, încă mama nu-și permitea să mi le cumpere”, povestea Olga despre perioada copilăriei sale.

Când Kurilenko avea trei ani, părinții ei au divorțat, iar ea a rămas în grija mamei sale. De atunci și-a văzut foarte rar tatăl. Prima dată l-a întâlnit când avea opt ani, iar apoi l-a mai văzut câțiva ani mai târziu, după ce a împlinit 13 ani.

Olga Kurylenko pe coperta revistei Marie Claire

Viața și cariera actriței Olga Kurylenko

La vârsta de 13 ani, Olga a primit în dar de la mama sa o vacanță la Moscova. În timpul acelei excursii a fost descoperită de o „căutătoare” de modele. La vârsta de 17 ani a semnat primul său contract cu o agenție de modele din Paris. Până la 18 ani deja apăruse pe coperțile revistelor Vogue și Elle. Banii pe care îi câștiga din modeling la Paris, îi trimitea mamei sale în Ucraina, pentru a o ajuta cu cheltuielile.

Au urmat apoi aparițiile pe coperțile revistelor Madame Figaro și Marie Claire. Viața actriței Olga Kurilenko s-a schimbat când a devenit imaginea Lejaby lingerie, Bebe clothing, Clarins și Helena Rubinstein. De aici înainte covorul roșu i se așternea la picioare deoarece era aleasă ca model pentru Roberto Cavalli și KENZO și apărea în catalogul Victoria’s Secret.

Olga Kurylenko pe coeprta revistei Vogue

În 2005, Kurilenko și-a început cariera cinematografică în Franța.

A primit certificatul de excelență la Festivalul Internațional de Film din Brooklyn din 2006 pentru interpretarea sa în L’Annulaire și a jucat, de asemenea, în Paris, je t’aime Quartier de la Madeleine, alături de Elijah Wood.

În același an a fost selectată să fie imaginea noului parfum Kenzo, Kenzo Amour, motiv pentru care fața sa a fost văzută în toate reclamele TV și AD-urile publicitare de pe stradă.

În 2007, Kurylenko a jucat în Hitman, alături de Timothy Olyphant. Apoi a jucat rolul fetei Bond, Camile Montes, în filmul din 2008, James Bond, Quantum of Solace. Filmul a fost lansat în Statele Unite ale Americii, în ziua în care Olga împlinea 29 de ani.

Olga Kurylenko, Bond girl

Faptul că este prima fată Bond dintr-un stat post-sovietic a primit reacții mixte în țările post-comuniste.

Grupul comunist KPLO din Sankt Petersburg a acuzat-o de „trădare morală și intelectuală” în rolul unui film despre „dușmanul poporului sovietic” (adică James Bond), dar primarul din Berdyansk a sugerat să dea numele Olga Kurylenko unei străzi din oraș, după ce actrița a întâlnit-o pe prima doamnă ucraineană Kateryna Iușcenko în casa de la țară a familiei președintelui Iușcenko.

Olga Kurylenko alături de Daniel Craig. Foto: Shutterstock

Viața personală a actriței Olga Kurylenko

În anul 2000, pe când Olga Kurylenko avea numai 20 de ani, s-a căsătorit cu fotograful de modă francez, Cedric Van Mol, însă cei doi au divorțat patru ani mai târziu. În 2006 s-a căsătorit din nou cu antreprenorul american din domeniul accesoriilor pentru telefoane mobile, Demian Gabriel Neufeld, însă căsnicia a durat numai un an.

Din 1996 și până acum, viața actriței Olga Kurylenko s-a desfășurat doar în Paris, locul unde a ales să-și urmeze cariera de model, iar din 2001 este cetățean francez.

Olga Kurylenko alături de Tom Cruise. Foto: Shutterstock
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO