fbpx

Căutare

Share this article

Ne-am fi așteptat ca viața lui Daniel Craig să fie una la fel de tumultoasă și aventuroasă ca a lui James Bond. Dar în afară de șarmul și talentele personajului, nu împărtășește alte calități.

Copilăria și adolescența în viața lui Daniel Craig

Născut în Chester pe data de 2 martie 1968, Daniel Craig a crescut în Liverpool, după ce părinții lui s-au despărțit, când el avea numai patru ani. Tim Craig, tatăl lui, fost marinar și negustor, era de acum proprietarul unui pub, iar mama sa, Carol era profesoară de arte.

Daniel Craig avea numai șase ani când l-a prins microbul actoriei, așa că foarte repede a început să apară în piese jucate la școală, încurajat fiind de mama sa care îi aranja tot felul de vizite la Teatrul Everyman din Liverpool.

Daniel Craig în copilărie

La începutul vârstei adolescenței, acest microb numit actorie, îi trasase deja drumul carierei în viață, iar la 16 ani părăsea deja liceul  pentru o audiție la Teatrul Național de Tineret. A fost acceptat imediat și astfel s-a mutat la Londra unde părinții săi l-au privit mândri din sală, când a debutat în rolul Agamemnon din clasicul lui Shakespeare, Troilus Și Cressida.

După un turneu în Europa și în Rusia cu trupa de teatru, s-a angajat ca ospătar pentru a-și suplimenta veniturile. În 1988 a fost acceptat la Școala de Muzică și Artă Dramaturgică Guidhall, iar printre colegii săi de la această instituție prestigioasă de învățământ, s-au numărat și Ewan McGregor și Joseph Finnnes.

Debutul cinematografic în viața lui Daniel Craig

La un an după absolvirea cursurilor, Daniel Craig s-a căsătorit cu actrița scoțiană, Fiona Loudon, care foarte repede a adus pe lume o fetiță, micuța Ella, ce s-a născut în 1992. Între timp, cariera cinematografică a lui Craig a prins aripi după ce a primit un rol în filmul The Power of One. Însă fusese deja remarcat de către public și de către critici încă din 1996 când a primit rolul lui Geordie Peacock în serialul de televiziune Our Friends In The North.

Și ca în orice astfel de poveste, căsnicia lui s-a terminat repede, mai repede decât s-ar fi așteptat oricine, mai ales din cauza faptului că Daniel Craig dăduse deja lovitura la Hollywood, unde primise un rol secundar în filmul din 2001, Lara Croft: Tomb Raider, unde urma să joace alături de Angelina Jolie. Mai apoi a fost foarte aclamat după ce a jucat în Road To Perdition, alături de Tom Hanks.

Daniel Craig și Rachel Weisz

Doar doi ani mai târziu devenea o vedetă remarcabilă după ce a primit rolul principal în filmul cu gangsteri, Layer Cake.

Însă deși publicul își amintește adesea personajele pe care Daniel Craig le-a jucat, puțini sunt aceia care știu câte ceva despre omul din spatele ecranului.

Viața lui Daniel Craig, subiect de tabloid

Dacă până atunci nu se știa despre el mai nimic în afara rolurilor interpretate, acest lucru s-a schimbat dramatuic după ce viața sa amoroasă a devenit subiect de tabloid. Odată cu terminarea relației sale de șapte ani cu actrița de origine germană Heike Makatsch, care a jucat-o pe secretarul lui Alan Rickman în filmul Love Actually, au apărut zvonuri despre noua aventură cu Kate Moss.

După o relație de scurtă durată cu Sienna Miller, cea alături de care a jucat în Layer Cake – la momentul respectiv, iubita amicului său Jude Law, Daniel Craig s-a angajat într-o iubire ce a durat cinci ani. De această dată era vorba despre Satsuki Mitchell.

Daniel Craig și Satsuki Mitchell. Foto: Shutterstock

Însă abia următorul capitol din viața personală a lui Daniel Craig avea să facă furori. La finalul anului 2010 s-a scris că Daniel și Satsuki s-au despărțit și la numai câteva zile el era deja implicat într-o aventură amoroasă cu Rachel Weisz, colega de platou din filmul Dream House.

Ea a anunțat despărțirea de directorul de finanțe și tatăl fiului ei, Darren Aronofsky în luna noiembrie, iar în decembrie sărbătorea Crăciunul cu Daniel Craig.

În iunie 2011, cei doi au șocat pe toată lumea anunțând că s-au căsătorit. Au devenit soț și soție în cadrul unei ceremonii secrete ce a avut loc în New York, cu numai câțiva invitați, printre care copiii lor din relațiile anterioare.

Se pare că Daniel Craig a fost cel care a decis să nu dezvăluie detaliile acelei zile publicului, fiind cunoscut deja pentru cât de mult ține la viața lui privată. „Auto promovarea, pentru mine, e ca și cum m-aș duce la dentist”, obișnuia el să spună.

Cu toate acestea, viața sa amoroasă complicată, precum și activitatea sa actoricească l-au ajutat să ajungă în atenția producătorilor francizei Bond care doreau să arunce un nou 007 în Casino Royale.

Daniel Craig alături de Rachel Weisz și copilul ei. Azi au împreună un copil în vârstă de aproape doi ani. Foto: Pinterest

James Bond

După o perioadă de doi ani în care au fost intervievați peste 200 de actori, printre care Hugh Jackman sau Clive Owen, Daniel Craig, atunci în vârstă de 37 de ani, a fost considerat cea mai bună variantă pentru noul James Bond. La final s-a lăsat cu reacții de ambele feluri, unii îl aclamau, alții criticau alegerea blondă care nu avea nici o legătură cu nici un James Bond de până atunci. Însă, înainte ca primul film să apară pe ecran, producătorii au fost suficient de impresionați încât să-i bage în față un contract pentru următorul rol de spion.

„Este o provocare enormă”, spunea Craig la momentul respectiv. „Viața este despre provocări, iar aceasta e cea mai mare din perspectiva mea de actor”.

Și astfel, în timp ce roluri semnificative în blockbustere americane precum The Jacket sau Munchen al lui Spielberg începuseră să-i cimenteze statutul de vedetă în creștere, rolul lui James Bond a marcat un nou început pe prima listă a actorilor de la Hollywood.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO