Viaţa actriţei Robin Wright, vedeta din House of Cards şi una dintre cele mai bine plătite actriţe din America - LIFE.ro

Căutare

Share this article

La 10 ani era dansatoare, la 14 model extrem de căutat, la 18 ani actriţă într-unul dintre cele mai de succes seriale ale vremii, Santa Barbara, iar la 21 era deja star internaţional după apariţia în The Princess Bride. Deşi a pus căsnicia şi copiii multă vreme pe prim-plan, înaintea carierei, Robin Wright a revenit în faţa publicului arătând aceleaşi talente care i-au adus celebritatea încă de foarte tânără. Interpretarea lui Claire Underwood din celebrul serial House of Cards a avut un cuvânt important de spus în creşterea interesului la nivel mondial pentru producţiile companiilor de streaming şi i-a adus în palmares cele mai importante premii din industrie.

A vrut să fie dansatoare, a devenit model şi apoi actriţă de succes

Născută pe 8 aprilie 1966 la Dallas, Robin Wright s-a arătat de mică interesată de scenă. A iubit dansul, pe care l-a practicat ani de zile. La 14 ani a început să lucreze ca model şi a primit rapid contracte importante, inclusiv la Paris sau în Japonia, dar gândurile ei se îndreptau tot către o carieră în dans. Se visa pe Broadway, dar la 18 ani a primit o ofertă care avea să-i schimbe cu totul traseul profesional. A fost distribuită în rolul lui Kelly Capwell în Santa Barbara, ce avea să devină unul dintre cele mai urmărire seriale ale acelor ani. 3 nominalizări la premiile Daytime Emmy a primit Robin pentru interpretarea ei în această producţie.

Felul în care juca a atras atenţia mai multor persoane din industrie, aşa că la scurt timp au început să vină şi ofertele pentru cinematografie. Primul mare succes l-a trăit la vârsta de 21 de ani, cu The Princess Bride, însă interpretarea din Forrest Gump a pus-o pe lista marilor talente, fiind atunci nominalizată la categoria Cea mai bună actriţă într-un rol secundar atât la Globurile de Aur, cât şi la Screen Actors Guild. În următorii ani a fost nominalizată la cele mai importante categorii pentru aproape fiecare rol pe care îl făcea.

A urmat apoi o perioadă de mai bine de un deceniu în care Robin Wright a ales să pună familia pe primul plan. Nu s-a temut nici că dispare din radarul publicului, nici că nu va mai fi căutată pentru roluri importante. A simţit că trebuie să se dedice copiilor şi relaţiei cu soţul său, Sean Penn şi asta a făcut.

Iar când a revenit a fost ca şi cum n-ar fi plecat niciodată din lumina reflectoarelor. În 2013 a intrat în pielea lui Claire Underwood, în serialul House of Cards, iar în următorul an câştiga Globul de Aur, devenind astfel prima actriţă dintr-un serial produs de o platformă de streaming care primea un asemenea premiu. A fost din nou nominalizată anul următor, la fel cum s-a întâmplat şi la Primetime Emmy Awards. După sezonul 4 din 2016 actriţa a anunţat producătorii seriei că rolul ei este la fel de puternic precum cel al lui Frank Underwood şi a cerut acelaşi salariu pe care îl primea partenerul ei de platou, Kevin Spacey. Toată lumea ştia că are dreptate, premiile şi nominalizările au continuat să vină an de an pentru interpretarea ei remarcabilă, aşa că a primit banii pretinşi: 500.000 de dolari pe episod.

Dacă nu te impui prin notorietate şi prezenţă ieşi din joc şi ajungi actriţă de categoria B, nu mai sprijini box office-ul.

Concedierea lui Spacey în urma acuzaţiilor de agresiune sexuală a dus-o pe Robin Wright în postura de a asigura rolul principal al serialului, iar criticii au aclamat felul în care actriţa a dus misiunea la bun sfârşit. A intrat astfel şi pe lista scurtă a celor 7 femei care au primit 6 sau mai multe nominalizări la Primetime Emmy Awards pentru acelaşi rol jucat.

După ce a încheiat socotelile cu House of Cards a revenit la cinematografie şi a acceptat un rol în Wonder Woman şi apoi în Blade Runner, exact tipul de filme pe care le refuzase în tinereţe, dar care ulterior se dovediseră succese de box office, precum Jurassic Park. S-a îndreptat apoi şi spre partea de regie, atât în zona de lungmetraje, cât şi în cea de seriale, semnând regia şi pentru 2 episoade din Ozark.

Implicată activ în problemele societăţii

Pe lângă actorie şi regie, Robin Wright este extrem de implicată şi în ajutorarea femeilor din Congo şi alte zone de conflict. A pus bazele business-ului social Pour Les Femmes în urmă cu mai bine de 10 ani, când a aflat despre criza din Congo şi abuzurile cumplite la care sunt supuse femeile de acolo. A lansat o colecţie de lenjerie de noapte ale cărei încasări merg în sprijinul victimelor, a făcut un film documentar, When Elephants Fight, în care prezintă felul în care afacerile şi politica din Congo afectează drepturile omului şi perpetuează conflictele în zonă şi sprijină constant campaniile de conştientizare şi ajutorare în această direcţie.

Este, în acelaşi timp, şi ambasadorul unei alte organizaţii non-profit din Dallas care luptă pentru prevenţia abuzului de droguri.

Robin Wright, 3 soţi, 2 copii, 3 divorţuri

Robin Wright este, fără doar şi poate, modelul de femeie puternică, care ştie ce vrea şi cum să obţină acel lucru. Poate acesta este însă şi unul dintre motivele pentru care actriţa are deja la activ 3 căsnicii încheiate.

Primul soţ a fost actorul Dane Whiterspoon, pe care l-a cunoscut în 1984, pe platourile de filmare de la Santa Barbara. S-au căsătorit 2 ani mai târziu, iar după alţi 2 ani mariajul lor lua sfârşit.

Tot pe platourile de filmare l-a cunoscut şi pe cel de-al doilea său soţ, mult mai celebrul Sean Penn, care abia ce finalizase divorţul de Madonna. Lucrurile au evoluat rapid între ei, iar în aprilie 1991 actriţa dădea naştere primului lor copil, Dylan Frances. A refuzat din cauza primei sarcini rolul lui Maid Marian în Robin Hood: Prince of Theives, iar apoi pe cel al lui Abby McDeere în The Firm, cu Tom Cruise în rol principal, când a rămas însărcinată cu cel de-al doilea copil, Hopper Jack.

Robin Wright şi Sean Penn

În ciuda celor 2 copii veniţi foarte repede relaţia lui Robin Wright cu Sean Penn a fost plină de suişuri şi coborâşuri, cu împăcări şi despărţiri. Până la urmă, în 1996, după 7 ani de zile de relaţie, aceştia au decis să se căsătorească. Mariajul nu le-a netezit drumul de cuplu. Au continuat să se împace şi să se despartă, în 2007 au depus chiar actele pentru divorţ, însă le-au retras după numai 4 luni. În aprilie 2009, Penn a cerut din nou divorţul, în mai a retras cererea însă numai pentru ca în august să o depună din nou actrița. În vara lui 2010 cei 2 erau oficial divorțați.

Citeşte şi: Gaslit, filmul pe care l-au așteptat o viață întreagă Sean Penn și Julia Roberts – LIFE.ro

În februarie 2012 actrița a intrat într-o nouă relație, tot cu un actor, Ben Foster. Doi ani mai târziu cuplul şi-a anunţat logodna, dar până la finalul anului erau deja separaţi. Au mai avut o tentativă de a relua relaţia, însă aceasta s-a încheiat şi mai repede.

2017 a fost anul în care actriţa l-a cunoscut cu Clement Giraudet, directorul casei de modă Yves Saint Laurent. Bărbatul 19 ani mai tânăr a fost fascinat de Robin, iar în câteva luni erau deja căsătoriţi. Mariajul lor a luat sfârşit în urmă cu câteva zile, la fel de discret ca mai toate relaţiile actriţei. În cererea de divorţ aceasta a invocat diferenţe ireconciliabile şi pentru că averea era deja tranşată prin acordul prenupţial încheiat, dosarul a fost închis rapid.

Imaginile din acest articol ne-au fost furnizate de depositphotos.com.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO