fbpx

Căutare

Share this article

Viața actriței Rooney Mara a început la mijlocul anilor ’80 când nu avea curajul să joace în nici o piesă de teatru pusă în scenă de școala la care învăța. Abia în clasa a noua a primit rolul principal în Romeo și Julieta și a rămas vrăjită de lumea teatrului.

Și-a început cariera actoricească la vârsta de 20 de ani cu un rol în Urban Legends: Bloody Mary și un an mai târziu într-un episod al serialului Law7Order:special Victims Unit. Vârful carierei sale a fost atins abia după ce a jucat în filmele Lisbeth Salander și The girl with the Dragon Tattoo pentru care a fost mult aclamată și a primit o mulțime de nominalizări importante în lumea cinematografiei.

Viața actriței Rooney Mara se împarte azi între scenă, iubirea cu Joaquin Pheonix și actele de caritate pe care le desfășoară în Kenia.

Rooney Mara și Joaquin Phoenix. Foto: News18

Viața și copilăria actriței Rooney Mara

Patricia Rooney Mara, pe numele ei întreg, s-a născut pe data de 17 aprilie 1985, în Bedford, New York. Tatăl ei, Timothy Christopher Mara, este în prezent vicepreședinte la „New York Giants”, o echipă de fotbal profesionist fondată de bunicul său, Tim Mara. Mama ei, Kathleen McNulty (născută Rooney), este agent imobiliar cu jumătate de normă. Familia ei deține „Pittsburgh Steelers”, o altă echipă de fotbal profesionist bine-cunoscută care concurează în „Liga Națională de Fotbal” (NFL).

Rooney Mara în adolescență. Foto: Pinterest

Patricia este al treilea dintre cei patru copii ai familiei. Ea mai are un frate mai mare pe nume Daniel și o soră mai mare pe nume Kate, de asemenea, o actriță de succes. Cel mai mic dintre copii este Conor.

Născută într-o familie cunoscută, a avut o copilărie privilegiată, dar normală. Într-un interviu, ea a spus că locuiau într-o casă mare, dar nu aveau niciun majordom sau servitoare. Într-un alt interviu, ea a spus că în copilărie a avut mare grijă de mătușa sa care i-a promis că îi va dărui un ceas de mână „Cartier”.

În copilărie, era foarte apropiată de mama ei. Când avea 3 ani, mama ei a întrebat-o cum vrea să fie îmbrăcată de Halloween. A ales să fie îmbrăcată „Klara”, fata schilodită din „Heidi”.

De asemenea, mama ei a a fost cea care a influențat-o și i-a insuflat gustul pentru filme vechi precum „Gone with the Wind”, „Rebecca” și „Bringing up Baby.” În curând, a început să-și dezvolte un interes deosebit pentru actorie și a urmat cursurile de specialitate.

Mică fiind era aproape nelipsită de la meciurile de fotbal. În copilărie, nu a înțeles niciodată ce era atât de special la familia ei. Cu toate acestea, colegii ei de clasă au tratat-o diferit din cauza descendenței sale, iar acest lucru a nedumerit-o într-o mare măsură și i-a provocat tot felul de stări de anxietate.

A urmat cursurile liceului Fox Lane. Era atât de neliniștită în prima zi de școală, încât a trebuit să se întoarcă acasă de la jumătatea drumului.

Nu a fost niciodată în largul său la școală și a petrecut mult timp singură, refuzând să participe la orice activitate școlară, fie ea sportivă sau teatrală. În cele din urmă, în clasa a IX-a, a decis să-și încerce norocul în actorie, apărând la audiția piesei școlare „Romeo și Julieta”.

La audiție, ea și-a interpretat monologul și apoi a ieșit din cameră. Profesorul ei de engleză, domnul Shanley, a fost unul dintre judecători. A fugit după ea prin hol, exclamând: „Nu știam că poți vorbi cu adevărat! A fost uimitor! ” În cele din urmă, ea a câștigat rolul „Juliet”.

Rooney Mara alături de familia ei. Foto: succesStory

La începutul anului 2003, Patricia a absolvit „Fox Lane High School” și apoi s-a alăturat unui program de studii de 4 luni în străinătate, vizitând Ecuadorul, Peru și Bolivia din America de Sud. La întoarcere, s-a alăturat „Universității George Washington”, unde a studiat timp de un an.

În 2004, s-a mutat la „Gallatin School of Individualized Study” de la „New York University”, studiind psihologia, politica socială internațională și organizațiile non-profit. În același timp, de la vârsta de 19 ani, a început să meargă la audiții și a început să joace în câteva filme studențești. A obținut diploma în 2010.

Viața și cariera actriței Rooney Mara

În 2005, Patricia și-a început cariera de actriță cu un mic rol în „Urban Legends: Bloody Mary”, un film în care Kate Mara a jucat rolul „Samantha”.

În 2006, ea a debutat ca actor profesionist într-un episod al popularului serial TV „Law & Order: Special Victims Unit”, interpretând o fată care agresa copii obezi. În anul următor, și-a făcut apariția în „Women’s Murder Club”, o dramă difuzată pe „ABC”.

În 2008, a jucat rolul unei dependente de droguri în „The Cleaner.” Apoi a interpretat-o pe „Megan” în două episoade din „ER”. În același an, și-a făcut debutul în filmul „Dream Boy” în care a jucat-o pe „Evelyn”, iubita lui” Roy „, unul dintre protagoniști.

În 2009, a jucat în trei filme importante, și anume „The Winning Season, „Prieteni (cu beneficii)” și „Youth in Revolt”.

În mai 2009, a început să filmeze pentru „Un coșmar pe strada Elm”, un remake al filmului din 1984. Lansat pe 30 aprilie 2010, filmul a avut un succes imens, încasând 115,6 milioane de dolari.

În același an, a început să filmeze pentru „The Social Network”, apărând în rolul fostei iubite a lui Mark Zuckerberg, Erica Albright. Lansat pe 1 octombrie 2010, filmul a debutat pe locul 1, încasând 22,4 milioane de dolari în 2771 de cinematografe din SUA doar în prima săptămână, stabilindu-i actriței Rooney Mara titlul de una dintre actrițele de top ale momentului.

Foto: Shutterstock

În august 2010, Mara a fost distribuită în rolul principal al filmului „Lisbeth Salander”, un thriller psihologic și apoi în producția suedezo-americană „The Girl with the Dragon Tattoo”, filme pentru care a fost preferată în locul bine cunoscutelor actrițe Scarlett Johansson și Natalie Portman.

Au urmat nenumărate nominalizări, dar și alte filme la fel de importante.

O altă realizare majoră a fost interpretarea rolului „Therese Belivet” în „Carol” ce i-a adus „Premiul pentru cea mai bună actriță” la premiera mondială a filmului la „Festivalul de film de la Cannes” și o nominalizare la Oscar. La Cannes, filmul a primit o ovație de 10 minute, timp în care toata sala a stat în picioare și a aplaudat performanța.

Viața personală a actriței Rooney Mara

Mara nu este căsătorită, dar are o frumoasă relație de iubire cu actorul Joaquin Phoenix.

Foto: Shutterstock

Din 2010 și până în 2016 a avut o relație cu regizorul Chalie McDowell, iar după despărțirea de acesta s-a afișat cu Phoenix, revistele americane spunând că par a fi un cuplu foarte potrivit.

În 2009, la scurt timp după ce a filmat „Tanner Hall”, a renunțat la prenumele, „Patricia”. Ea a explicat că nu i-a plăcut niciodată numele ei și că „Rooney” i s-a părut un prenume mult „mai memorabil”.

În 2006, într-o vizită în Kenya, Mara a fost îngrozită când a văzut starea orfanilor de acolo. Astfel, a deschis o organizație caritabilă numită „Faces of Kibera”, care a fuzionat cu „Fundația Uweza” în 2011. În prezent, Mara este președintele consiliului de administrație al „Uweza”.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO