Căutare

Share this article

O foarte cunoscută persoană, de către revista Time, inntrată în acelaşi an pe locul 35 în topul Forbes al celebrităţilor cu cele mai mari încasări, Miley Cyrus a primit în acel moment 25 de milioane de dolari anual. Pe cât de bine stă la capitolul financiar şi popularitate, pe atât de controversată este viața cântăreței Miley Cyrus. Imaginea publică, apariţiile pe scenă şi mai ales viaţa personală au făcut din Miley Cyrus unul dintre cei mai vânaţi artişti şi unul dintre cei mai expuşi judecăţii publicului.

Viața cântăreței Miley Cyrus – A visat succesul din primii ani de viaţă

Miley Cyrus s-a născut, de fapt, ca Destiny Hope Cyrus. Părinţii săi erau convinşi că va realiza lucruri măreţe şi aşa i-au ales şi numele. A venit apoi porecla de Smiley, prescurtată Miley, pentru că zâmbea mereu, iar Miley i-a venit mănuşă câţiva ani mai târziu, când a decis să intre în lumea divertismentului.

Foto: pinterest.com

Cu un tată cântăreţ de muzică country, Billy Ray Cyrus, cu fraţii din partea mamei implicaţi în muzică şi o naşă celebră, Dolly Parton, nici Miley nu avea cum să scape de microbul divertismentului. Avea doar 9 ani când a văzut musicalul Mamma Mia la teatru şi atunci i-a spus tatălui că asta este ceea ce-şi doreşte să facă, să fie actriţă. În scurt timp a început lecţiile de actorie şi de canto şi n-a durat mult până când a primit primul său rol în serialul de televiziune în care juca deja tatăl său, Doc. La 11 ani a jucat pentru prima dată într-un film de lungmetraj, Bog Fish al lui Tim Burton, apoi a ajuns între cei doi finalişti pentru rolul din The Adventures of Sharkboy And Lavagirl in 3D, rolul principal masculin fiind deja adjudecat de Taylor Lautner, cel care mai târziu avea să facă furori drept Jakob Black în The Twilight Saga. Miley Cyrus a refuzat să treacă însă mai departe pentru că avea un alt vis, voia să devină vedeta Disney Channel.

Foto: pinterest.com

Când a mers la audiţii pentru noul serial tv, Hannah Montana, Miley voia rolul celei mai bune prietene ale personajului principal. A fost chemată în schimb să dea probă pentru rolul principal. Deşi în primă fază i s-a spus că nu e potrivită pentru rolul lui Hannah pe motiv că e prea mică şi prea tânără, probele ulterioare de actorie şi cântat i-au convins pe producători. Miley avea 13 ani când primul episod a văzut lumina zilei, în martie 2006, iar audienţa fabuloasă a serialului i-a luat prin surprindere pe toţi. În scurt timp Hannah Montana a ajuns în topul celor mai urmărite programe de televiziune din întreaga lume, iar Miley Cyrus devenea un idol pentru adolescenţii de pretutindeni.

Foto: justjaredjr.com

În luna septembrie pleca deja în turneu alături de o altă trupă făcută celebră de acelaşi Disney Channel, The Cheetah Girls, cântând melodiile primului sezon, iar în octombrie apărea albumul Hannah Montana, care avea să se vândă în peste 3 milioane de copii în întreaga lume şi ajungea în top Billboard 200 în Statele Unite. N-a durat mult până când artistei i s-a pus pe masă de către Hollywood Records un contract pentru 4 albume muzicale care să nu aibă legătură cu Hannah Montana. Din acel moment fiecare album, single şi concert al ei a fost vândut precum pâinea caldă. Organizatorii de concerte spuneau atunci că nu au mai văzut un asemenea interes în vânzarea de bilete din vremea trupei The Beatles şi a lui Elvis Presley. La 16 ani devenea cea mai tânără artistă care avea 4 albume în celebrul Billboard 200.

Foto: christylemire.com

La 17 ani lansa prima linie vestimentară ce-i purta numele, împreună cu designerul Max Azria şi tot atunci devenea cea de-a patra cea mai bine vândută artistă din 2009.

Viața cântăreței Miley Cyrus – Un deceniu de controverse şi scandaluri

15 ani avea Miley Cyrus când a fost implicată în primul scandal de proporţii, după ce au apărut fotografii cu ea făcute de Annie Leibovitz pentru Vanity Fair în care artista părea să apară topless. Jurnaliştii de la New York Times au susţinut ulterior că artista nu era dezbrăcată şi era înfăşurată într-un cearşaf.

Foto: stylefrizz.com

La 17 ani artista scoate primul ei album care dă naştere unui lung şir de controverse. Can`t Be Tamed, în traducere – Nu pot fi îmblânzită, s-a vrut a fi albumul care să schimbe imaginea lui Miley din copilul Disney într-una mai matură. Versurile care vorbesc despre eliberarea de constrângeri şi aşteptări, în special în relaţiile sentimentale, vocea mult prea modelată în studio, hainele provocatoare şi atitudinea scenică au determinat multe comentarii negative la adresa cântăreţei. Lansarea ultimului album din seria Hannah Montana la numai câteva luni după acest moment a fost un eşec total. Trecerea de la adolescenta Disney la tânăra fără prejudecăţi şi înapoi a arătat ca lipsită de logică şi constanţă, prin urmare a fost taxată scump atât de public, cât şi de critici.

Finalul lui 2010 a adus un nou scandal pentru tânăra ce abia împlinise 18 ani când a fost făcut public un video în care aceasta fuma dintr-un bong o plantă psihoactivă ale cărei frunze conţin opioide. De altfel, de-a lungul carierei urma să spună în repetate rânduri că este fanul drogurilor precum cannabis şi ecstasy şi să fie surprinsă cu un joint în mână, inclusiv pe scenă. A anunţat apoi că nu are de gând să meargă la colegiu şi că odată încheiat contractul pentru Hannah Montana se va focusa mai mult pe actorie. Primele apariţii după acest moment au fost însă extrem de slab primite de către public şi marcate de critici nefavorabile.

Foto: theglobeandmail.com

Colaborările cu diverşti artişti de hip-hop şi noul album cu aceleaşi influenţe au readus-o în topuri. În acelaşi timp apariţiile scenice din ce în ce mai extravagante şi cu gesturi explicit sexuale i-au adus valuri de critici, însă nimic nu părea să o scoată de pe drumul ei. În 2015, la 23 de ani, a afirmat public că este pansexuală, o persoană ce simte atracţie sexuală faţă de oricine, indiferent de sexul biologic sau identitatea de gen. Imediat după această mărturisire artista a anunţat şi noul ei album, unul cu influenţe de pop şi rock psihedelic.

„Nu vreau să mă etichetez vreodată. Sunt pregătită să iubesc pe oricine mă iubeşte pentru cine sunt.” – Miley Cyrus

Foto: pinterest.com

Iar viaţa ei sentimentală a fost un carusel de relaţii, una singură fiind mai lungă de 2 ani. La numai 14 ani a început o relaţie cu actorul şi cântăreţul Nick Jonas. A fost, de altfel, una dintre cele mai lungi – un an şi 6 luni. A urmat o altă relaţie de un an cu modelul Justin Gaston. Tot în acea perioadă l-a cunoscut pe actorul australian Liam Hemsworth cu care s-a iubit şi de care s-a despărţit de nenumărate ori de-a lungul anilor. Printre pauze au urmat relaţii cu actori, modele, comedianţi, bloggeri, producători, atât bărbaţi, cât şi femei. În 2012 s-a logodit cu Liam Hemsworth însă anul următor îi găsea din nou despărţiţi. S-au regăsit în 2016 şi s-au logodit din nou, iar la finalul lui 2018 cei doi s-au căsătorit.

Foto: popsugar.com

Opt luni mai târziu Miley Cyrus anunţa despărţirea de proaspătul ei soţ, după ce presa o surprinsese în ipostaze tandre cu o femeie. Nici relaţia care i-a adus divorţul nu a durat prea mult, artista fiind acum într-o relaţie amoroasă cu cântăreţul autralian Cody Simpson.

Viața cântăreței Miley Cyrus – Zeci de cauze caritabile îi poartă semnătura

Departe de controversele care au urmărit-o în ultimii 10 ani şi printre înregistrări şi concerte, artista s-a implicat şi în numeroase cauze caritabile. A înregistrat piese ale căror încasări au mers către pacienţii bolnavi de cancer, asociaţii de protecţie a mediului sau victimelor cutremurului din Haiti, şi-a vizitat fanii bolnavi aflaţi în spitale, a susţinut concerte de binefacere ale căror încasări au mers către City of Hope, un centru non-profit dedicat îngrijirii persoanelor diagnosticate cu cancer, dar şi studiilor în domeniul medicinei.

Foto: dailymail.co.uk

La aniversarea de 16 ani a donat cu ajutorul Disney un milion de dolari către Youth Service America, o organizaţie dedicată copiilor şi tinerilor cu vârste între 5 şi 25 de ani. A ajutat la strângerea de fonduri pentru o asociaţie ce luptă pentru prevenirea infecţiei cu HIV în rândul copiilor şi a donat în repetate rânduri pentru organizaţii ce sprijină cauze diverse, de la boli grave şi educaţie la sprijin pentru copiii crescuţi în sărăcie şi protecţia animalelor. În 2013 a fost numită a 14-a cea mai generoasă celebritate a anului.

În 2015 a pus bazele propriei fundaţii, Happy Hippie Foundation, ce are ca scop lupta pentru sprijinul tinerilor rămaşi fără adăpost, dar şi a celor din comunitatea LGBTQ şi a altor oameni din categorii vulnerabile.

Foto: huffpost.com

În acelaşi an a pornit şi campania #InstaPride menită să încurajeze diversitatea şi toleranţa în rândul persoanelor transgender sau gender-expansive.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO