Căutare

Share this article

Sexy, provocatoare, deschizătoare de drumuri, controversată. Se pot spune o mulţime de lucruri despre Christina Aguilera, cântăreaţa cu o voce inconfundabilă care umple stadioane până la refuz în întreaga lume. Câştigătoare a mai multor premii Grammy, artista şi-a câştigat celebritatea cu mai bine de 20 de ani în urmă şi de atunci se reinventează constant. A fost numită chiar cea mai bună voce a muzicii pop. Viaţa Christinei Aguilera pare la prima vedere una strălucitoare, fără griji, însă puţini ştiu câte abuzuri a îndurat în copilărie şi cu ce traume s-a luptat întreaga viaţă.

Viaţa Christinei Aguilera – O copilărie scăldată în sânge şi abuzuri de toate felurile

Născută la New York, în decembrie 1980, Christina Aguilera a fost prima născută a unui sergent din armata Statelor Unite şi a unei profesoare de limbă spaniolă. Serviciul tatălui a însemnat ca primii ani din viaţa ei să şi-i petreacă mai mult pe drumuri, trecând dintr-un oraş în altul şi dintr-o ţară în alta.

Christina Aguilera, foto: ranker.com

Dar primii ani din viaţă au fost marcaţi şi de multe, foarte multe suferinţe. A crescut în mijlocul scandalurilor dintre părinţii săi, şi-a văzut mama snopită în bătaie şi a fost, la rândul ei, sacul de box al tatălui. Şi-a căutat refugiul în muzică. Inspirată de mamă, care cânta la vioară şi pian, şi făcând o pasiune pentru muzica soul and blues, Christina a început să cânte, apoi să scrie versuri şi să compună melodii. Era o formă de terapie, un mod de a-şi exprima toată suferinţa şi durerea pe care o simţea.

Avea 9 ani când mama a reuşit să se despartă de bărbatul care le transformase viaţa în coşmar. Femeia şi-a luat fetele şi s-a mutat la mama ei, şi ea pasionată de muzică.

Christina Aguilera şi mama ei, sursa: Instagram

Aşa le-a descoperit Christina pe Etta James, Ella Fitzgerald şi Nina Simone. Odată scăpată de frica de a fi bătută şi jignită, Christina şi-a pus toată energia şi talentul în slujba muzicii. A început să participe la toate concursurile de profil din ţinut, apoi a început să cânte imnul în deschiderea meciurilor de baschet sau hochei, a început să aibă tot mai multe apariţii la emisiuni televizate.

Christina Aguilera, foto: viralitytoday.com

Interesul crescut al presei i-a cauzat însă alte suferinţe. Colegii de şcoală au trecut de la batjocură la agresiuni, aşa că puştoaica a fost retrasă de la şcoală şi a continut să înveţe acasă, în sistem homeschooling. În paralel îşi dedica majoritatea timpului muzicii. Avea 13 ani când devenea colegă de platou cu Britney Spears şi Justin Timberlake în cadrul emisiunii The Mickey Mouse Club. A continuat apoi să participe la diverse concursuri, a fost inclusiv reprezentanta SUA la Cerbul de Aur din 1997.

Foto: pinterest.com

Viaţa Christinei Aguilera – De la micuţa cu voce de aur la artista de renume internaţional

Momentul de cotitură avea să vină însă un an mai târziu, când Christina a trimis un demo companiei Disney, care căuta vocea pentru coloana sonoră a celei mai noi producţii, Mulan. În momentul în care a ascultat înregistrarea, producătorul Ron Fair i-a oferit tinerei de nici 18 ani un contract cu casa de discuri RCA Records. Cântăreaţa a înregistrat coloana sonoră pentru Mulan, iar piesa Reflection avea să îi aducă prima nominalizare la Globurile de Aur, la categoria Cea mai bună melodie originală.

Albumul său de debut a fost vândut în 16 milioane de exemplare şi a fost inclus de către revista Billboard în topul celor mai bune 100 de albume ale anului 2000. Acelaşi an 2000 avea să-i aducă noii senzaţii a muzicii pop şi primul Grammy pentru Cel mai bun artist debutant. Urmează alte albume care se bucură de succes, colaborări cu artişti celebri şi o despărţire cu scandal. La finalul lui 2001 Christina Aguilera rupea contractul cu impresarul Steve Kurtz şi îl acuza de fraudă.

Următorii 4 ani au adus schimbări şi controverse multiple pentru artista deja celebră în întreaga lume. Albumul Stripped şi noua înfăţişare i-au adus critici extreme, pornind de la muzică şi continuând cu ţinuta şi comportamentul afişate pe scenă.

Christina Aguilera, foto: ctpost.com

În timp ce atacurile extrem de agresive la adresa ei păreau să nu se mai oprească, publicul îi cumpăra discul şi biletele la concerte. Acelaşi album avea să îi aducă însă un nou Grammy, iar criticile se transformau uşor-uşor în laude.

Noua schimbare de look avea să îi aducă o schimbare radicală a atitudinii criticilor faţă de ea, care acum se întreceau în cuvinte elogioase la adresa ei. Noul stil al Christinei Aguilera nu era doar vestimentar. Artista a vrut să fie clară evoluţia ei muzicală, aşa că noul album, Back to Basics, are puternice influenţe de jazz şi cabaret. Urmează noi premii Grammy şi colaborări cu mare priză la public şi critici.

Christina Aguilera, foto: pinterest.com

Vocea ei a fost însă mereu subiect aprins de dispute. Deşi criticii au recunoscut mereu că este una fără cusur și cu posibilități de interpretare rare, tehnica ei a fost contestată în repetate rânduri. Aguilera a fost acuzată în repetate rânduri că îşi forţează vocea prea mult pentru a atinge note înalte şi că exagerează cu ornamentele muzicale. Ce-i drept, artista a avut chiar hemoragie la nivelul laringelui din cauza tehnicii nepotrivite de a cânta şi a fost nevoită să anuleze o parte considerabilă a unuia dintre turneele sale.

Viaţa Christinei Aguilera – În căutarea iubirii ce i-a lipsit în copilărie

Crescută într-o familie marcată de scandaluri şi agresiuni, Christina a visat mereu la iubirea pe care nu a văzut-o acasă. Şi-a dorit să se mărite cu primul ei iubit, un dansator care simţea însă că celebritatea în creştere a tinerei de 18 ani este mult prea mult pentru el.

Avea să se mărite însă la 24 de ani, după mai bine de 3 ani de relaţie cu producătorul muzical Jordan Bratman.

Christina Aguilera şi Jordan Bratman, foto: eonline.com

După alţi 3 ani Christina dădea naştere primului ei copil, Max, dar nu după multă vreme aveau să apară şi problemele în cuplu. Cântăreaţa avea să mărturisească faptul că ajunsese să resimtă tensiunile din copilăria proprie şi nu-şi dorea ca fiul ei să aibă parte de aceleaşi lucruri. Pe de altă parte, şi-a asumat şi ea partea de vină în distrugerea relaţiei, încercând să păstreze o relaţie civilizată pentru ca Max să se poată bucura de ambii părinţi.

Civilizaţia a atins însă cote dubioase, susţine presa de peste ocean, în momentul în care deşi divorţul se pronunţase, Jordan refuza să plece din casă. Aşa se face că o perioadă au locuit, în aceeaşi casă, artista, fiul ei, fostul soţ şi noul iubit al cântăreţei, Matt Rutler. Până la urmă Jordan a înţeles că nu mai era loc pentru el decât în viaţa fiului şi s-a mutat. În acest fel relaţia dintre el şi Christina Aguilera s-a dezamorsat, iar cei 2 continuă acum să se reunească pentru evenimentele importante din viaţa băiatului lor, cum ar fi recenta aniversare de 12 ani a acestuia.

 

View this post on Instagram

 

We make blended families work. It’s a beautiful thing.💞

A post shared by Christina Aguilera (@xtina) on

Pe de altă parte, Matt Rutler este de atunci alături de cântăreaţă, iar cei 2 au împreună o fetiţă, Summer Rain (n.r.: ploaie de vară).

Christina Aguilera şi Matt Rutler, foto: theknotnews.com

După naşterea celui de-al doilea copil artista nu a mai reuşit să revină la silueta de odinioară, motiv care a atras alte critici asupra sa. Cântăreaţa le-a închis gura tuturor după ce le-a spus că a fost criticată toată viaţa, ba pentru că era prea slabă, ba pentru că e prea grasă. Le-a comunicat că e corpul ei şi decizia ei, nu a altora.

Christina Aguilera

Viaţa Christinei Aguilera – Ajutorul născut din propria suferinţă

Copilăria marcată de abuzuri şi-a pus amprenta asupra întregii vieţi a Christinei. Scăpată de sub teroarea tatălui, apoi din cea provocată de colegii de şcoală, artista nu a dat uitării suferinţele, ci a încercat să tragă semnale de alarmă şi să ajute acolo unde era posibil. În primul rând prin versurile melodiilor ei, apoi prin acţiunile caritabile. A sprijinit asociaţii de luptă împotriva SIDA, a cancerului, cele ce luptă pentru drepturile femeilor, copiilor, animalelor şi homosexualilor, este purtător de cuvânt al organizaţiei World Hunger Relief care acţionează împotriva foametei şi a strâns şi donat bani, în repetate rânduri, pentru persoane afectate de catastrofe naturale sau conflicte.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO