Viața în Vietnam, micul stat super bine dezvoltat, dar amenințat politic - LIFE.ro
Mergi la conținut

Viața în Vietnam, micul stat super bine dezvoltat, dar amenințat politic

Dacă vă gândiți la o viață în Vietnam, sunteți pregătit pentru o experiență fascinantă. Acest articol va oferi informații valoroase despre cum este viața în Vietnam, inclusiv factori importanți de luat în considerare, locații ideale pentru a locui, informații financiare și multe altele.
Share this article

Dacă vă gândiți la o viață în Vietnam, sunteți pregătit pentru o experiență fascinantă. Acest articol va oferi informații valoroase despre cum este viața în Vietnam, inclusiv factori importanți de luat în considerare, locații ideale pentru a locui, informații financiare și multe altele.

Vremea și clima

Vietnamul are un climat tropical, cu veri calde și umede și ierni mai reci și mai uscate. De asemenea, țara se confruntă cu anotimpuri ploioase și taifunuri, în special din mai până în octombrie. Dacă sunteți sensibil la căldură sau umiditate, s-ar putea să găsiți că vremea în Vietnam este provocatoare, așa că este important să țineți cont de acest lucru atunci când vă planificați mutarea.

Vietnam

Cultură și limbă

Cultura vietnameză subliniază profund respectul pentru bătrâni și ierarhia socială. Înțelegerea și respectarea obiceiurilor locale este deosebit de importantă atunci când interacționați cu vietnamezi, deoarece ajută la construirea de relații și la integrarea în comunitate. În plus, în timp ce engleza este vorbită pe scară largă în zonele urbane, învățarea vietnamezei poate fi extrem de benefică pentru viața de zi cu zi și pentru muncă.

Oportunități de muncă

Economia Vietnamului se extinde rapid, oferind o gamă largă de oportunități de muncă, în special în tehnologie, producție și turism. Costul vieții în Vietnam este, de asemenea, relativ accesibil în comparație cu multe țări occidentale, ceea ce îl face o alegere atractivă pentru nomazii digitali și expații care caută un echilibru între creșterea carierei și cheltuielile de trai.

Citește și: Vacanță în Vietnam, tărâmul dragonilor și țara cu cel mai sângeros trecut din istorie

Asistență medicală și asigurări

Când vine vorba de viața în Vietnam, sistemul de sănătate a suferit îmbunătățiri remarcabile în ultimii ani, marile orașe având acum spitale și clinici moderne. Deși calitatea asistenței medicale poate să nu atingă încă standardele țărilor occidentale, expații pot primi în continuare îngrijiri de înaltă calitate la un cost semnificativ mai mic. Cu toate acestea, este important ca expații să aibă o asigurare de sănătate adecvată atunci când locuiesc în Vietnam, deoarece costurile medicale pentru străini pot fi încă relativ mari.

Educaţie

Vietnamul acordă o mare valoare educației, iar țara a făcut investiții semnificative în sistemul său educațional în ultima vreme. Există o varietate de școli și universități internaționale în Vietnam, precum și școli locale care oferă programe în limba engleză.

Trafic si transport

Traficul din Vietnam poate fi haotic, în special în zonele urbane. Motocicletele sunt un mijloc popular de transport, dar este important să fiți precauți și să purtați o cască. Transportul public, cum ar fi autobuzele și trenurile, este accesibil și convenabil.

Vietnam

Altele

În afară de aspectele menționate mai sus, există și alți factori cruciali pe care expații trebuie să îi ia în considerare atunci când se adaptează la viața în Vietnam. Acestea includ mediul, unele zone se confruntă cu provocări de poluare.

Moneda oficială este dong-ul vietnamez, așa că este esențial să vă familiarizați cu moneda locală. Siguranța și securitatea sunt, de asemenea, considerații importante, deoarece infracțiunile minore pot apărea în zonele urbane.

Nu în ultimul rând, în timp ce mâncarea vietnameză este renumită pentru ofertele sale aromate și diverse, poate diferi de ceea ce ești obișnuit.

Sursa foto: Facebook

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora