Viața lui Andie MacDowell, actrița model a cărei traumă din copilărie nu dispare niciodată - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Viața lui Andie MacDowell a devenit subiect de interes încă din anii ’90, odată cu acele filme ever green pe care le-am descoperit odată cu apariția casetelor video în casele celor mai multora dintre noi.

Însă, cariera ei a debutat cu ceva timp înainte, mai întâi pe podiumurile de prezentare a modei..

Andie MacDowell și-a făcut debutul cinematografic în 1984, în filmul „The Legend of Tarzan, Lord of the Apes”, cu ceva timp înainte să fie aclamată pentru prestația sa din „Sex, Lies, and Videotape” din 1989. Pentru acest rol a câștigat titlul de cea mai bun actriță la Spirit Awards și a fost nominalizată la Globurile de Aur. Au urmat alte nouă nominalizări la golden Globes, una pentru cea mai bună actriță în „Green Card” (1990) și alta pentru Four Weddings ans a Funeral (1994). Și de aici filmele bune au căutat-o, oferindu-i roluri din ce în ce mai bune și aprecieri nenumărate din partea publicului și a criticilor de film.

Dar o parte importantă din viața lui Andie MacDowell nu s-a stins niciodată: modelingul. A fost model pentru Calvin Klain și ambasador L’Oreal din 1986.

Viața și copilăria lui Andie MacDowell

Andie MacDowell s-a născut în Gaffney, South Carolina, fiind fiica lui Pauline Johnson, o profesoară de muzică și a lui Marion St. Pierre Macdowell, lucrător în industria lemnului. Deși născută și crescută în America, sângele ei își are rădăcinile în Marea Britanie, Franța, Scoția, Irlanda și Țara Galilor. Familia ei deținea o casă de vară în Arden, Carolina de Nord, care de atunci a fost transformată într-o pensiune numită Blake House Inn. Desenele ei din copilărie sunt păstrate și azi într-un dulap din dormitorul de la etaj. Mama ei suferea de o boală cumplită, alcoolismul, motiv pentru care părinții ei au divorțat când ea avea numai șase ani. Când a împlinit opt ani, tatăl ei s-a recăsătorit cu o altă femeie, alături de care a rămas până la moarte. Mama sa a murit prematur, la numai 53 de ani.

Andie MacDowell la începutul carierei de model. Foto: Purple Cover

Andie MacDowell a urmat timp de doi ani cursurile Winthrop University, după care s-a mutat în grabă la Columbia University, în Carolina de Sud.

A fost observată inițial de un reprezentant de la Wilhelmina Models în timp ce se afla într-o călătorie la Los Angeles și ulterior a semnat cu Elite Model Management în New York în 1978.

Foto: Pinterest

Viața și cariera lui Andie MacDowell

La începutul anilor ’80, Andie MacDowell a pozat pentru revista Vogue și a apărut în campaniile publicitare pentru Yves Saint Laurent, Vassarette, parfum Armani, Sabeth-Row, Mink International, Anne Klein și Bill Blass.

O serie de panouri publicitare în Times Square și reclame naționale de televiziune pentru Calvin Klein au atras atenția asupra ei și au condus la debutul ei în filmul din 1984: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes, rol în care replicile ei au fost dublate de Glenn Close pentru că accentul ei sudic era prea pronunțat pentru a putea juca rolul unei englezoaice. În 1985 a primit un rol secundar, acela al unei femei medic, în filmul St. Elmo’s Fire.

Andie MacDowell împreună cu Rainey Qualley. Foto: Shutterstock

MacDowell a studiat metoda de actorie cu profesori de la Actors Studio și a lucrat în privat cu renumitul antrenor Harold Guskin.

Patru ani mai târziu, regizorul Steven Soderbergh a distribuit-o în filmul independent: sex, Lies, and Videotape, performanță pentru care a primit o mulțime de aprecieri din partea criticilor de film și a publicului.

În anii 1990, MacDowell a obținut statutul de vedetă datorită succesului la box-office al comediilor regizorului Harold Ramis, Groundhog Day și Four Weddings and a Funeral (1994), alături de Hugh Grant.

Din 1986, MacDowell a apărut în reclame tipărite și televizate pentru compania de cosmetice și îngrijire, L’Oréal.

În anii următori, ea a apărut în primul rând la televiziune și în filme independente.

În 2012, a jucat în serialul de scurtă durată semnat ABC Family, Jane by Design. Din 2013 până în 2015, a jucat pentru Hallmark Channel, în celebra serie Cedar Cove. În 2019, ea a jucat în sitcom-ul BBC, Cuckoo.

Viața personală a lui Andie MacDowell

Probabil cea mai grea încercare din viața lui Andie MacDowell a fost să aibă grijă de mama sa alcoolică, lucru care i-a marcat întreaga existență și despre care și azi vorbește cu lacrimi în ochi.

Andie MacDowell alintând-o în brațe pe fiica sa mai mare. Foto: HuffPost

S-a căsătorit cu fermierul și fostul model Paul Qualley în 1986. S-au cunoscut pe vremea când amândoi pozau în reclamele Gap. Împreună au avut un fiu, Justin (născut în 1986) și două fiice, Rainey Qualley – ce a primit titlul de Miss Golden Globe în 2012 și Sarah, la rândul ei tot actriță.

Andie MacDowell
împreună cu fostul ei soț, Paul Qualley. Foto: Pinterest

Andie a divorțat de Paul în 1999, iar după divorț a avut o aventură de un an cu actorul Danis Quaid.

Andie MacDowell și Denis Quaid. Foto: whosdatewho

În 1999, datorită surorii ei, Julia, Andie l-a reîntâlnit pe fostul ei coleg de clasă, Rhett Hartzog, un cunoscut om de afaceri cu care s-a căsătorit pe 10 noiembrie 2001. Însă căsnicia lor a durat numai 3 ani.

Sarah, fiica lui Andie MacDowell. Foto: Shutterstock

Începând cu 2013, MacDowell locuiește în Marina del Rey, California.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO