Căutare

Share this article

Personaje fermecătoare de care te vei îndrăgosti instant, situații încâlcite, uneori chiar dramatice, dar presărate cu umor, răsturnări de situație –  cele mai frumoase comedii romantice din toate timpurile au toate ingredientele pentru o seară reușită în fața ecranului, alături de persoana iubită, un vas mare de popcorn și un pahar de vin 🙂  Iată un top cu cele mai tari comedii romantice care merită văzute:

Comedii romantice care merită văzute: When Harry Met Sally (1998)

Filmul When Harry Met Sally, lansat în 1989, este încă pe primul loc în majoritatea topurilor cu comedii romantice care merită văzute. Regizat de Rob Reiner, cu Billy Crystal și Meg Ryan în rolurile principale, filmul încearcă să răspundă la eterna întrebare: “pot bărbații și femeie să fie doar prieteni?” Acțiunea se învârte în jurul celor doi, Harry și Sally, care, în ciuda chimiei dintre ei, se ambiționează să rămână la stadiul de amici, chiar dacă au avut o noapte pasională împreună. Filmul îi urmărește timp de 12 ani, perioadă în care aceștia se întâlnesc, întâmplător, de mai multe ori. Dacă vreți să aflați dacă Harry și Sally au rămas tot la stadiul de prieteni sau au devenit iubiți, urmăriți una dintre cele mai frumoase comedii romantice din toate timpurile.

Comedii romantice care merită văzute: Sleepless in Seattle (1993)

Comediile romantice ale anilor ’90 ne merg direct la suflet și merită să le revedem măcar o dată la câțiva ani. Meg Ryan, “iubita Americii” în acea perioadă, a mai cucerit inimile fanilor cu încă un rol –  cel din Sleepless în Seattle, unde joacă alături de Tom Hanks. Personajul lui Hanks, Sam Baldwin este un bărbat care nu concepe să mai fie cu o altă femeie după moartea soției sale. Fiul său, Jonah, în vârstă de numai 8 ani, nu este de acord și încearcă să îi găsească tatălui său o nouă parteneră. Acesta vorbește despre problema tatălui său la radio, unde îi atrage atenția unei ascultătoare –  Annie Reed, interpretată de Meg Ryan. Deși urmează să se căsătorească, aceasta este dispusă să îl cunoască pe Sam. Cum a decurs întâlnirea și dacă a existat chimie întrei ei, vedeți în Sleepless in Seattle.

Comedii romantice care merită văzute: You’ve Got Mail (1998)

După succesul cu Sleepless în Seattle din ’93, regizoarea Nora Ephron a hotărât să mai facă o încercare cu același cuplu. Așa că Tom Hanks și Meg Ryan ne mai cuceresc încă o dată cu rolurile Joe Fox  și Kathleen Kelly, din You’ve Got Mail. Personajele interpretate de Hanks și Ryan se urăsc, pentru că sunt rivali în afaceri. Joe Fox este proprietarul celui mai mare lanț de librării din oraș, iar Kathleen Kelly deține o micuță librărie cu cărți pentru copii. Când Fox deschide un magazin fix vizavi de librăria ei, Kathleen începe să îl deteste pe arogantul om de afaceri. Fără să știe însă, cei doi sunt atrași unul de celălalt: folosind pseudonime, comunică seară de seară pe mail. Fox este primul care descoperă care este identitatea lui “Shopgirl”, pseudonimul pe care Kathleen Kelly îl folosea pe internet.

 Comedii romantice care merită văzute: There’s Something About Mary (1998)

Una dintre cele mai amuzante comedii romantice din toate timpurile, There’s Something About Mary a rămas celebră pentru “coafura” lui Cameron Diaz, realizată cu ….fluidele lui Ben Stiller J  Filmul plin de umor prezintă povestea lui Ted Stroehmann, care după 13 ani de la terminarea liceului, este încă îndrăgostit de una dintre colegele sale, cu care ar fi trebuit să meargă la balul de absolvire. Ted angajează un detectiv particular să o găseacă, însă detectivul ajunge să se îndrăgostească de ea. Ca să elimine concurența, detectivul îi spune lui Ted că Mary este supraponderală și că are patru copii cu trei bărbați diferiți. Vă dați seama că lucrurile nu rămân așa și că Mary descoperă adevărul despre detectiv. Cum ajung Ted și Mary să se întâlnească, vedeți în ‘There’s Something About Mary’.

Comedii romantice care merita vazute: Notting Hill (1999)

Cu trei nominalizări la Globurile de Aur, Notting Hill rămâne unul dintre cele mai bune filme cu Julia Roberts. Este una dintre cele mai frumoase comedii romantice, la fel de actuală și în prezent. Când a fost lansat Notting Hill, Julia Roberts avea deja reputația de “regină a comediilor romantice”, așa că acest rol i-a venit ca o mănușă și i-a încântat pe fanii săi. În acest film, Julia Roberts joacă rolul unei actrife faimoase care se îndrăgostește de proprietarul unei mici librării din Notting Hill, Londra, interpretat de Hugh Grant. Chimia dintre cei doi actori este extraordinară, iar dialogurile sunt savuroase.

Comedii romantice care merită văzute: ‘Four Weddings and a Funeral’ (1994)

Cine își poate imagina genul comedie romantică fără șarmul lui Hugh Grant? În acest film, carismaticul actor britanic joacă rolul lui Charles, un bărbat cu mare succes la femei, dar care nu vrea să se implice în nicio relație serioasă. Asta până când o cunoaște, la nunta unui prieten, pe Carrie, interpretată de Andie MacDowell. Își dă seama că aceasta ar putea fi “aleasa”, însă ghinionul face ca ea să plece în State chiar a doua zi. Destinul îi face însă se reîntâlnească la … patru nunți și o înmormântare.

Comedii romantice care merită văzute: ‘Jerry Maguire’ (1996)

 

“You had me at hello” sau “Show me the money” sunt două replici care au intrat în legendă după lansarea filmului Jerry Maguire. Tom Hanks joacă rolul unui impresar sportiv – Jerry Maguire, care e concediat și, pe deasupra, mai pierde și o parte din clienți, dar și iubita. Singura care îi stă alături în aceste clipe grele este  Dorothy, o colegă căreia nu îi dăduse prea mare atenție până atunci. Ceea ce nu știe Jerry este că Dorothy este îndrăgostită de el.

Comedii romantice care merita vazute: Pretty Woman (1990)

Deși au trecut mulți ani de la lansarea Pretty Woman, Julia Roberts este încă identificată cu personajul din filmul care a făcut-o celebră. Actrița a fost nominalizată la Premiile Oscar pentru cel mai bun rol principal și a câștigat Globul de Aur pentru prestația din Pretty Woman.

Julia Roberts joacă rolul unei prostituate, al cărei ultim client este un personaj neobișnuit, interesat mai degrabă de o cină romantică și un vin bun decât de o partidă de sex. Pretty Woman este un film romantic clasic, care trece testul timpului și care poate fi vizionat oricând cu plăcere.

Comedii romantice care merită văzute: ‘Bridget Jones’ Diary’ (2001)

 

Cine să nu o îndrăgească pe Bridget Jones, personaj în care o mulțime de femei din lumea întreagă se regăsesc? 🙂 Cu o viață haotică, dornică să se afirme în carieră, mereu în încercarea de a slăbi și de a-și găsi un iubit “decent”, Bridget se trezește protagonista unui triunghi amoros din care nu știe cum să mai iasă. Este atrasă atât de șeful ei incredibil de sexy, dar arogant și “periculos” (interpretat de Hugh Grant), cât și de un prieten de familie (Colin Firth), genul “plictisitor” inițial, dar fascinant după ce îl cunoști mai bine.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO