Căutare

Share this article

Viața cântăreței Bonnie Tyler a devenit cunoscută la finalul anilor ’70, odată cu faima cucerită pe scenă. Dar cum totul se plătește în viață, pentru darul de a avea o voce unică, a fost nevoită să treacă printr-o boală gravă ce i-a afectat corzile vocale, lucru ce ar fi putut să o coste întreaga carieră. Din fericire a trecut cu bine peste toate problemele și la scurt timp după operație a înregistrat balada care este în continuare extrem de populară, 40 de ani mai târziu.

Viața și copilăria lui Bonnie Tyler

Gaynor Hopkins s-a născut în Skewen, un mic orășel din sudul Țării Galilor, într-o familie mare: patru fii și patru fiice.

Familia Hopkins mergea cu regularitate la biserica protestantă și aprecia anumite genuri muzicale. Micuța Gaynor și-a demonstrat talentul artistic foarte devreme. Prima dată a cântat în fața unui public, la biserică, când a interpretat o melodie religioasă. Cu toate acestea cântatul în biserică era pentru ea mai mult o sarcină plictisitoare decât un hobby. Ea prefera alte genuri muzicale și acasă asculta rock&roll și blues.

După absolvire, tânăra s-a angajat într-un magazin alimentar, dar sunt surse care afirmă că lucra și într-un club de noapte. La vârsta de 18 ani Hopkins a participat la o competiție muzicală de nivel redus: câțiva amatori din provincialul ei oraș îi erau concurenți. Fără să aibă rivali puternici, Gaynor a câștigat locul al doilea și astfel a primit inspirația pentru a deveni cântăreață.

Bonnie Tyler în copilărie, Foto: en.24smi

Viața muzicală a artistei Bonnie Tyler

Primul lucru pe care tânăra l-a făcut a fost să caute în ziar anunțuri publicitare. A descoperit un loc vacant pentru o vocalistă de fundal, a dat o audiție și a fost acceptată într-o trupă tânără. Pseudonimul Bonnie Tyler a apărut tocmai în această perioadă. Gaynor nu voia să fie confundată cu cântăreața pop Mary Hopkins.

Însă mai este o teorie legată de apariția pseudonimului. S-a întâmplat în 1975 când Roger Bell a observat-o pe artistă, pe atunci în vârstă de 24 de ani. Producătorul a invitat-o la Londra și atunci a ajutat-o să inventeze un nume care să strălucească.

Aprilie 1976 a adus single-ul de debut, însă nu a fost deloc succesul așteptat.  Producătorii au decis să lanseze o campanie înainte de al doilea single, iar acest lucru a avut efect. Criticii britanici au apreciat foarte mult cântecul „More Than a Lover”, însă europenii nu au cunoscut-o până în 1977.

În 1977 artista a fost diagnosticată cu o boală a corzilor vocale ce necesita o intervenție chirurgicală. Medicii i-au interzis să mai vorbească timp de o lună, însă ea nu a rezistat și a ignorat recomandările. Din cauza asta, vocea clară a lui Bonnie a primit un ton gâjâit. Era disperată: acest defect ar fi putut să-i distrugă cariera. Însă succesul cântecului „It’s a Heartache” a demonstrat contrariul. Visul lui Gaynor devenea realitate după lansarea acestui single: în final era recunoscută.

Muzica ei combină mai multe genuri: country, pop, rock și blues. Iar melomanii o compară adesea cu Rod Stewart.

În 1978 cântăreața a înregistrat două albume. Diamond Cut a devenit foarte popular în Suedia și Norvegia și a atins poziția 145 în top Bilboard 200. În 1979 a participat la un concurs muzical în Tokyo și a câștigat.

Tyler simțea nevoia să facă o schimbare după cel de-al patrulea disc. Și-a luat un nou producător, David Aspden, însă acesta nu a fost în stare să satisfacă așteptările cântăreței. Bonnie era în căutarea unui nou stil, așa că a încercat să-l contacteze pe Jim Steinman. Astăzi, producător este cunoscut ca fiind cel care a creat faimoasele piese ale lui Tyler în anii ’80, însă la perioada respectivă era aproape imposibil de ajuns la el.

Bonnie nu s-a lăsat intimidată și cu perseverență a reușit să-l întâlnească. Steinman i-a ascultat piesele și nici una nu l-a impresionat. Însă a simțit potențialul ei și a fost de acord să lucreze împreună. „Total Eclipse Of The Heart” a devenit hit internațional în 1983. Balada rock a apărut în musicalul Dance of the Vampires, dar și în alte filme.

Jim Steinman și Bonnie Tyler au creat câteva albume împreună. „Holding Out for a Hero” a apărut în melodrama Footloose. Colaborarea s-a încheiat însă în 1988, odată cu albumul Hide Your Heart.

În 2013 Bonnie Tyler a participat la Eurovision unde a câștigat locul al 15-lea, cu un nou album destul de bine primit de critici. Însă, și acum, toată lumea o asociază cu piesele sale din anii ‘80

Bonnie Tyler la Eurovision. Foto: en.24smi

Viața personală a lui Bonnie Tyler

Gaynor s-a căsătorit cu sportivul și agentul imobiliar Robert Sullivan, în 1972. Această căsnicie între o cântăreață și un om de afaceri nu a avut nimic de-a face cu scandalurile și intrigile, lucru destul de neobișnuit pentru o celebritate.

Tyler și Sulliban în tinerețe. en.24smi

Cei doi și-au cumpărat o casă în Albufeira, în 1988, în același loc în care viitoarea vedetă lucra pentru primul ei disc din 1970.

În 2005 Bonnie a participat la emisiunea poloneză ce prezintă vasele luxoase ale oamenilor faimoși. Cântăreața avea cu ce se lăuda pentru că a arătat doar o mică parte din proprietățile cuplului.

Pozele de familie fericită au bucurat fanii mai mult de 40 de ani și a fost cu atât mai mult de apreciat cu cât ei s-au cunoscut cu mult înainte ca ea să devină faimoasă.

Bonnie Tyler și Robert Sullivan la nunta lor. en.24smi

Există o teorie care spune că Tyler nu ar fi devenit faimoasă dacă nu ar fi fost cu Sullivan, acesta sponsorizându-i cariera muzicală. Ea l-a cunoscut la începutul anilor ’70 când era numai vocalistă de fundal. Robert a observat-o pe tânăra cântăreață, a ajutat-o să găsească un producător potrivit și în final s-a căsătorit cu ea.

Până în 1999 cuplul deținea terenuri agricole în Noua Zeelandă și Portugalia, precum și 22 de case în Londra și Berkshire.

Însă viața lui Bonnie Tyler nu a fost tot timpul numai fericire și bucurie pentru că visul de a deveni mamă nu s-a adeverit niciodată. Bonnie a încercat ani de-a rândul să facă un copil.

Bonnie Tyler și soțul ei. en.24smi

În 1990 a rămas însărcinată însă a pierdut copilul în luna a treia de graviditate. Într-un final și-a găsit alinare având grijă de frații ei și de copiii acestora.

Viața cântăreței Bonnie Tyler în prezent

În 2015 Bonnie Tyler a participat la emisiunea nemțească „Die schönsten Disney Songs aller Zeiten” unde a cântat „Circle of Life” din animația The Lion King. Anul următor a organizat un turneu în Germania unde a cântat cele mai populare hituri ale ei.

2017 a adus vestea unei noi lansări, cântecul „Love’s Holding On” alături de chitaristul Axel Rudi Pell. În același an a apărut într-un concert neobișnuit, la bordul unui vas de croazieră, în ziua eclipsei, când a cântat popularul său hit din anii ’80.

Foto: Shutterstock

În martie 2019 fanii s-au bucurat de un nou album „Between the Earth and the Stars”, iar anul acesta revistele de specialitate scriau că are un venit net de 30 de milioane de dolari.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO