fbpx

Căutare

Share this article

Viața lui Brian Adams începe în Canada anilor ’50, într-o familie de emigranți britanici. Cu un tată ofițer și mai târziu diplomat ONU, copilăria lui Brian Adams s-a desfășurat într-un mediu destul de restrictiv și fără nici o statornicie în ceea ce privește locul de baștină, familia fiind nevoită să se mute dintr-o țară în alta, în funcție de serviciul tatălui.

Când vorbesc despre viața lui Brian Adams, automat îmi vine în minte perioada anilor ’90, când abia descoperisem MTV și când rămâneam fascinată de această voce guturală și melodioasă pe care o auzeam la televizor. Mai mult decât atât, îmi amintesc perfect melodia ce a făcut coloana sonoră a filmului „Cei trei muschetari”,  „All for Love” pe care MTV o difuza de cel puțin 5 ori pe zi.

Dar cum arată viața lui Brian Adams, starul ce strălucea pe scenele acelor ani?

Viața și copilăria lui Brian Adams

Brian Guy Adams s-a născut pe data de 5 noiembrie 1959, în Kingston, Ontario, Canada. Părinții săi erau amândoi emigranți britanici ce se stabiliseră în Canada la începutul anilor 1950. Tatăl său a fost ofițer în armata britanică, urmând să se înroleze în cea canadiană. De asemenea a fost observator ONU pentru pace și spre finalul carierei a ajuns diplomat canadian. Deoarece tatăl său trebuia să călătorească foarte mult, Brian și mama lui erau nevoiți să-l urmeze peste tot. Într-o anumită perioadă au ajuns în Portugalia unde Brian Adams a studiat american International School în Lisabona. O bună parte din viața și copilăria lui Brian Adams s-a desfășurat și în Viena și Israel.

Brian Adams în copilărie. Foto: needsomefun.com

Brian Adams și-a început cariera la vârsta de 15 ani implicându-se în câteva trupe locale și cântând prin barurile și pub-urile din oraș.  una dintre aceste trupe, Sweeney Todd, a lansat și un single, „If Whishes Were Horses”, care s-a bucurat de un mare succes pe plan local. La vârsta de 17 ani Brian a început să cânte ca backing vocal la studiourile din Vancouver.

Un an mai târziu viața lui Brian Adams avea să se schimbe. El l-a întâlnit pe Jim Vallace, membrul unei trupe rock, Prism. El părăsise trupa pentru a se dedica muncii de studio și pentru a avea timp să compună. Cei doi s-au înțeles să lucreze împreună și o fac până în ziua de azi.

În 1978, Adams a semnat un contract cu A&M Records, a cărui valoare era de 1 dolar și astfel a scos câteva piese care, din păcate nu au avut succesul așteptat.

Brian Adams în adolescență. Foto: needsomefun.com

Viața lui Brian Adams: Drumul către stele

În 1980, Bryan Adams a lansat primul său album, care marketa parteneriatul pe termen lung cu Vallace. Al doilea album, You Want It You Got It, a fost lansat anul următor, iar single-ul „Lonely Nights” a fost unul foarte apreciat.

Deși primele sale două albume au avut succes, Adams a început să primească recunoaștere abia după al treilea album Cuts Like a Knife, care a fost lansat în 1983.

Cele mai notabile single-uri de pe album au fost „Straight from the Heart” și „Cuts Like a Knife”. Albumul a primit trei discuri de platină în Canada, unul în Statele Unite și discul de aur în Australia.

Următorul său album Reckless a ajuns pe primul loc în topul Billboard 200. Single-ul „It’s Only Love”, un duet cu Tina Turner, a fost nominalizat la un premiu Grammy.

Foto: Pinterest

Acest album a fost cel mai bine vândut al lui Adam, primind cinci discuri de platină. În 1984, Adams și-a început turneul mondial de doi ani. În anul următor a început să lucreze împreună cu Roger Daltrey la albumul său solo Under a Raging Moon.

În anii 1990, Bryan Adams a continuat să aibă un succes major. Albumul său Waking Up the Neighbours a ajuns pe locul 1 pe Billboard 200 și single-ul „(Everything I Do) I Do it for You” a fost pe coloana sonoră a filmului Robin Hood. Acest cântec a fost premiat cu un bine meritat Grammy.

În 1993, a colaborat cu Rod Stewart și Sting pentru single-ul de top All for Love. În 1999, a lansat The Best of Me, o colecție de melodii de succes.

Viața și cariera ultimilor ani a lui Bryan Adams

În 2002, Bryan Adams a scris melodii pentru filmul DreamWorks Spirit: Stallion of the Cimarron. Coloana sonoră „Here I Am” l-a câștigat Premiul Globul de Aur pentru cea mai bună melodie dintr-un film. Piesa sa „Never Let Go” a fost prezentată în The Guardian. De asemenea, a scris „Never Gonna Break My Faith” pentru filmul Bobby, care a fost interpretat de Aretha Franklin și Mary J. Blige. Adams a lansat al 11-lea album în 2008.

În 2010, Adams a lansat un duet cu Nelly Furtado „Bang the Drum” pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2010 de la Vancouver. În 2014, Adams a semnat un contract cu Verve Records și a lansat albumul Tracks of My Years. Un album cu noul său material a fost lansat în 2015.

Brian Adams alături de Tina Turner în concert

Viața și activismul lui Bryan Adams

Bryan Adams este fondatorul Fundației Bryan Adams. Fundația își propune să promoveze oportunitățile de educație și învățare pentru tinerii din întreaga lume. A participat la diverse concerte pentru a strânge bani. A cântat în turneul Amnesty International de două săptămâni și a contribuit la comemorarea căderii Zidului Berlinului în 1990. De asemenea, a fost parte din CBS, filiala organizației din Toronto, ce a strâns fonduri pentru victimele cutremurului din Oceanul Indian din 2004. În 2006, a devenit primul artist occidental care a concertat în Karachi, Pakistan, pentru a strânge bani pentru a permite copiilor defavorizați să meargă la școală. Adams a devenit vegan la 29 de ani pentru a pleda pentru drepturile animalelor. De asemenea, el a militat pentru Sanctuarul Balenelor din Oceanul Sudic cu Greenpeace. El este, de asemenea, un susținător al PETA.

Foto: The Guardian

Viața personală a lui Bryan Adams

Pe lângă activitatea sa în muzică, Bryan Adams lucrează și ca fotograf. Este membru de onoare al Royal Photographic Society din Londra. Lucrările sale au fost publicate în Vogue, Vanity Fair, Harper’s Bazaar, GQ și multe alte reviste. Adams a lucrat și în fotografia de modă. În 2002, a fost invitat să o fotografieze pe regina Elisabeta a II-a în timpul Jubileului de Aur.

Brian Adams la scurt timp după nașterea fetițelor sale. Foto: shemazing.com

Brian Adams nu s-a căsătorit niciodată. Azi are o relație cu PR-ista sa, Alicia Grimaldi, cea care l-a ajutat să înființeze fundația și care i-a dăruit două fiice.

Brian Adams alături de iubita sa. Foto: Pinterest
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO