fbpx

Căutare

Share this article

Viața lui Brooke Shields a trezit un mare interes o dată, în urmă cu mai bine de 30 de ani când o admiram în filmul „Laguna albastră” și a doua oară după ce a publicat o carte prin care dezvăluia traumele prin care a trecut în copilărie.

Brooke Shield este una dintre frumoasele Hollywood-ului, cu o carieră impresionantă și pe podiumul prezentărilor de modă. Datorită filmelor în care a jucat încă din copilărie, dar și carierei sale glamour-oase de top model, viața lui Brooke Shields a ținut multă vreme prima pagină a ziarelor cu știri de la Hollywood.

Mama sa care în tinerețe a fost la rândul ei actriță, și-a făcut un scop în viață din a se asigura că fiica ei va ajunge o divă a micilor și marilor ecrane, încă din fragedă pruncie.

Viața lui Brooke Shields pare că a început pe scenă, atât ca model în reclamele publicitare, dar și în filme, unele dintre rolurile sale fiind extrem de controversate. Rolul prostituatei de 12 ani pe care l-a jucat la o vârstă foarte fragedă i-a adus notorietatea, dar și o mulțime de critici negative, îndreptate mai mult către mama sa care ar fi împins-o cu tot dinadinsul pe scenă.

Broke Shields alături de mama ei. Foto: NY Times

În adolescență a ajuns una dintre cele mai căutate fotomodele, după ce și-a câștigat o reputație semnificativă în urma apariției sale în seriale de televiziune și în filme de lung metraj. A fost adesea prezentată în numeroase reviste de top și a devenit parte a mai multor campanii de marketing ale mărcilor foarte populare la acea vreme.

Una dintre cele mai bune interpretări actoricești ale ei a fost în  serialul de televiziune „Suddenly Susan” pentru care a primit două nominalizări la „Golden Globe Award”. De asemenea, a fost nominalizată la două premii „Satellite Awards” pentru prestația sa din „Suddenly Susan”.

Viața și copilăria lui Brooke Shields

Brooke Christa Shields s-a născut pe data de 31 mai 1965, în Manhattan, New York. Mama sa a fost actriță, iar tatăl său era om de afaceri. Familia tatălui său se trăgea din marea nobilime italiană, mai mult decât atât, bunica paternă, Donna Marina Torlonia a fost prințesă.

Părinții lui Brooke Shields au divorțat când ea avea numai cinci luni, fetița rămânând cu mama sa.

Viața pe scenă a lui Brooke Shields a debutat încă de când era un bebeluș. A apărut în prima sa reclamă publicitară la vârsta de 11 luni. La vârsta de 12 ani a apărut în filmul „Pretty Baby” unde a jucat rolul unei fetițe prostituate. Foarte curând după a semnat un contract cu Ford Modelling Agency.

Broke Shields în copilărie. Foto: Pinterest

În 1980 a apărut pe coperta revistei Vogue, deși avea numai 14 ani, după care a urmat o campanie faimoasă pentru Calvin Klein. Până la 16 ani ajunsese deja un faimos model curtat de marile branduri de modă, iar remunerația ei era de 10 mii de dolari pe zi.

Brooke Shields a fost admisă la New Lincoln School din New York, însă mai târziu s-a transferat la Dwight-Englewood School, în New Jersey, pe care a absolvit-o în 1983.

Shields a fost o elevă bună, motiv pentru care după absolvirea liceului a fost admisă la prestigioasa Princeton University unde a studiat literatură franceză.

Broke Shields în adolescență. Foto: Pinterest

Viața și cariera lui Brooke Shields

După interpretarea lui Violet, fetița prostituată, anul următor a fost cooptată pentru a juca în filmul Wanda Nevada, regizat de Peter Fonda.

În 1980 a jucat în filmul Blue Lagoon, ce rămâne cel mai faimos film al carierei sale și care a făcut-o faimoasă peste noapte. Deși au apărut câteva controverse legate de scenele de nuditate, ea a spus că a avut o dublură pentru multe dintre ele. În 1981, Brooke Shields a jucat într-un film romantic intitulat „Endless Love.” Deși filmul a primit inițial un X-rating, producătorii filmului au decis să îl editeze astfel încât să poată fi obținut un R-rating. Filmul a avut succes și Shields a câștigat numeroase premii, devenind una dintre cele mai recunoscute fețe de la Hollywood.

Shields este, de asemenea, o vedetă TV foarte populară. Prima ei apariție TV a avut loc la vârsta de 15 ani, când a jucat un rol în „The Muppet Show.” În 1996, a fost distribuită într-un rol major în serialul „Suddenly Susan” și munca ei a fost lăudată de critici. Shields a avut, de asemenea, mai multe apariții în unele dintre spectacolele de vârf din anii 1990 și începutul anilor 2000, cum ar fi „Friends”, „That 70s Show” și „Two and a Half Men”.

Brooke Shields în Blue Lagune

În 2007, a apărut în serialul TV „Hannah Montana.” În 2008, a fost distribuită în emisiunea „Jungla rujului”, dar spectacolul s-a încheiat la scurt timp. În 2010 și 2012, a apărut în emisiunea „The Middle”. În 2012, a fost prezentată și în seria documentară de genealogie americană „Who do you think you are?”, în care s-a dezvăluit că este o verișoară îndepărtată a regelui Ludovic al XIV-lea al Franței.

A mai jucat în The Michael J. Fox Show, When Calls the Heart, Law&Order: Special Victims Unit, Jane the Virgin sau Murphy Brown.

Broke Shields și Andre Agassi. Foto: LA Times

Viața personală a lui Brooke Shields

Când vine vorba de viața personală a lui Brooke Shields, actrița a dezvăluit într-o carte relația pe care a avut-o cu mama ei. A iubit-o enorm și este convinsă că și mama a iubit-o la rândul ei, însă ambițiile au fost mai puternice. A recunoscut că a suferit ani la rândul din cauza alcoolismului mamei sale, dar și din cauza faptului că a fost târâtă pe toate platourile de filmare încă din fragedă pruncie. A suferit din cauza lipsei tatălui și a unei familii ca în filme.

Brooke Shields a avut relații amoroase cu foarte mulți bărbați faimoși în timpul adolescenței sale. Printre ei se numără Liam Neeson, George Michael, Prince Naruhito, John Travolta și Dodi Al Fayed.

Brooke Shields alături de soțul ei și de cele două fiice ale lor. Foto: Shutterstock

Pe 19 aprilie 1979 s-a căsătorit cu jucătorul de tenis Andre Agassi, însă mariajul s-a terminat doi ani mai târziu.

În aprilie 2001 s-a căsătorit din nou, cu Chris Henchy și se pare că după multe încercări iubirea i-a surâs, deoarece cei doi au împreună două fete.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO