Căutare

Share this article

Se spune că supermodelul Cindy Crawford a atins faima datorită constituției sale atletice și look-ului său american. Viața lui Cindy Crawford s-a derulat în mare parte pe cele mai mari podiumuri de modă, însă nu a fost ocolită nici de dezamăgiri, suferințe și frustrări, mai ales în dragoste. Dar, una peste alta, a ajuns cel mai bine plătit model, făcând o avere impresionantă din reclamele la Revlon și Pepsi.

Cine este Cindy Crawford?

Urcând pe podium în anii ’80 și continuând să facă furori și în anii ’90, Cindy Crawford a fost cel mai apreciat fotomodel al Americii și una dintre cele mai faimoase femei ale lumii, întruchipând ascensiunea „supermodelului” ca fenomen cultural al secolulului XX.

Chiar dacă au mai fost modele care au strălucit în trecut – Twiggy în anii ‘0, de exemplu, sau Lauren Hutton și Cheryl Tiegs în anii ’70 – nu au reușit să rămână atâta timp în atenția publicului. Cindy Crowford și contemporanele ei, Kate Moss și Naomi Campbell printre ele, nu mai reprezintă doar chipuri fără nume pe coperți de reviste, calendare și podiumuri de modă, ci au devenit celebrități a căror faimă a rivalizat cu cea a vedetelor de film și a muzicienilor rock. Cindy Crawford a stat în fruntea acestei insurgențe.

Cindy Crawford și fiica sa. Foto: Shutterstock

Viața lui Cindy Crawford și începutul carierei de model

Cindy Crawford s-a născut pe 20 februarie 1966, în DeKalb, Illinois. Deși a devenit repede faimoasă datorită înfățișării sale fizice, șatena cu ochi căprui a ieșit mai întâi în evidență datorită abilităților sale intelectuale. A fost una dintre cele mai bune eleve, iar la terminarea liceului a fost premiată ca atare. S-a înscris la Northwestern University din Chicago, la facultatea de inginerie chimică, însă cariera sa academică s-a dovedit a fi scurtă pentru că în primul an a renunțat la școală pentru a urma o carieră în modeling.

Intrarea ei în lumea dură și competitivă a modei a fost ușurată de câștigarea concursului „Look of the Year” susținut de Agenția de Modele Elite, în 1982. În numai câteva luni, această femeie cu alură de statuie ajungea pe coperta revistei Vogue.

Cindy Crawford și Richard Gere la nunta lor. Foto: Elle

Înfățișarea ei a atras atât femeile, cât și bărbații. Corpul ei perfect ce avea măsurile clasice atrăgea privirile tuturor bărbaților, în timp ce look-ul ei american, cu trăsături faciale impecabile a devenit un ideal de frumusețe pentru toate femeile. Mai mult decât atât, fizicul ei sportiv era în contrast cu cel al modelelor „de ceară”, care au predominat în anii 90.

Fenomenul Cindy Crawford

Crawford a coborât de pe piedestalul manechinului celebru sau al strălucitoarei fete ce ajunge copertă de revistă în momentul în care a început să-și afirme personalitatea în fața publicului. A început să dea interviuri în care vorbea despre copilăria ei într-o familie din clasa de mijloc, despre divorțul părinților și mai ales despre trauma prin care a trecut după moartea fratelui ei răpus de leucemie. Aceste confesiuni i-au umanizat imaginea și au lăsat impresia că e o femeie de care te poți apropia ușor. În plus, a acceptat să fie gazdă a emisiunii „House of Style” de pe MTV, un talk show despre modă în care lua interviuri diferitor vedete și astfel a reușit să se apropie de publicul tânăr.

Fenomenul Cindy Crawford a continuat odată cu implicarea sa în câteva video-uri legate de sport, în emisiuni TV, în reclame și chiar în film (Fair Game din 1995, a fost un film respins atât de audiență, cât și de critici, dar care a contribuit la popularitatea ei). Între timp, imaginea ei deja faimoasă, a câștigat un plus după căsătoria rapidă cu actorul Richard Gere. Cuplul a fost repede înconjurat de bârfe și zvonuri legate de homosexualitate, alimentate de apariția lui Crowford pe coperta controversatei Vanity Fair alături de cântăreața lesbiană k.d. lang.

Viața lui Cindy Crawford dincolo de modeling

Imediat după Cindy Crawford nu a mai fost nimic obișnuit să vedem modele care promovează produse ce nu au legătură cu moda, în reclamele TV. Cindy Crawford a semnat un contract de câteva milioane de dolari (multe) pentru a promova Pepsi, alături de convenționalul rol pe care l-a avut la Revlon. Imaginea ei era atât de cunoscută încât ABC a invitat-o să găzduiască o emisiune TV legată de problemele sexuale ale tinerilor, ce avea un titlul provocator „Sex with Cindy Crawford”.

Cindy Crawford alături de soțul ei și cei doi copii ai lor. Foto: Shutterstock

Deschiderea restaurantului tematic Fashion Café la mijlocul anilor ‘90 a marcat și mai tare ascensiunea imaginii lui Cindy. Spre finalul secolului XX, Cindy Crawford era încă una dintre acele celebrități foarte cunoscute datorită atât activității sale profesionale, cât și a lucrurilor pe care le făcea în afara job-ului.

Viața personală a lui Cindy Crawford

Despre căsătoria cu Richard Gere care a durat din 1991 și până în 1995 s-au scris sute de pagini în ziare, mulți acuzând-o pe ea de relații inadecvate cu alte persoane, dar și mai mulți plângându-i de milă din cauza relațiilor extraconjugale afișate de Gere.

În 1998 s-a căsătorit cu fostul model ajuns antreprenor și impresar al unui club de noapte, Rande Gerber. Împreună au doi copii, un băiat pe nume Presley și o fată pe nume Kaia.

La 54 de ani Cindy Crawford afișează în continuare imaginea unei femei extrem de frumoase, ce nu va fi uitată curând.

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO