Viața lui Elon Musk - drumul de la tocilarul clasei, bătut de colegi, la omul care a revoluționat lumea în care trăim - LIFE.ro
Mergi la conținut

Viața lui Elon Musk - drumul de la tocilarul clasei, bătut de colegi, la omul care a revoluționat lumea în care trăim

Fondatorul PayPal, Tesla și SpaceX a trimis în spațiu, în 2018, cea mai puternică rachetă din lume,  Falcon Heavy. Viața lui Elon Musk este dedicată schimbării lumii în bine.
Share this article

Elon Musk a înființat prima sa companie pe când avea numai 23 de ani. Apoi a vândut-o cu 307 milioane de dolari, devenind milionar la vârsta de 28 de ani. Curiozitatea sa, determinarea și dorința de a rezoluționa anumite domenii l-au condus acolo unde niciun om nu a ajuns înaintea sa. Musk se mandrește până acum cu cinci companii care au schimbat lumea. Să nu uităm că fondatorul PayPal, Tesla și SpaceX a trimis în spațiu, în 2018, cea mai puternică rachetă din lume,  Falcon Heavy, în interiorul căreia se afla prima sa mașină electrică, Tesla sport. Fără vreo pregătire specială în domeniul ingineriei aeronautice, Musk și-a dus compania la nivelul NASA. Omul de afaceri are visuri mari și nu are de gând să se oprească aici. Viața lui Elon Musk este dedicată schimbării lumii în bine.

Viața lui Elon Musk: victima bullyingului în școală

Născut în Pretoria, Africa de Sud, în 1971, Elon Musk a fost întotdeauna fascinat de știință, dar în mod special de tot ceea ce înseamă științifico-fantastic. Visa cu ochii deschiși, iar uneori părea că lumea fanteziilor l-a scos complet din realitate. Ajunsese într-un punct în care nu le mai răsăpundea nici părinților, care au crezut că are probleme cu auzul. Astfel, la recomandarea unui doctor, i-au scos polipii. Genul tocilar, mereu cu cartea în mână, Elon Musk nu era privit prea bine de colegii săi de școală, fiind mereu ținta bullyingului. Lovit în cap, împins pe scări și bătut crunt până și-a pierdut cunoștința, Elon a petrecut o săptămână în spital până s-a întors din nou la școală. Ulterior, a trebuit să își facă o operație la nas, pentru că rămăsese cu o deviație de sept și nu mai putea respira bine. Aceste acte de bullying au continuat ani la rând.

La 17 ani s-a mutat în Canada să studieze, pentru a evita serviciul militar obligatoriu în Africa de Sud. În 1992, s-a transferat în SUA la Universitatea Pennsylvania, unde a luat diploma în Economie și apoi a studiat Fizica. S-a înscris apoi la cursurile Universității Standford, California, pentru a-și aprofunda studiile în Fizică, dar a abandonat după numai două zile pentru se ocupa de prima sa companie – Zip2 Corporation.
Viața lui Elon Musk –  omul care e în spatele celei mai bine vândute mașini electrice din lume, Tesla
Zip2 era un fel de Pagini aurii varianta online pentru ziarele americane, cu numere de telefon și hărți incluse. Lucrul ăsta se întâmpla cu 10 ani înainte de apariția Google Maps.

A urmat PayPal, o companie care le permitea oamenilor să facă plățile pe internet sau pe email. Pay Pal a revoluționat comerțul online, fiind cumpărat, ulterior, de eBay, pentru 1.5 miliarde de dolari. Cu banii obținuți, Musk a investit într-o nouă companie –  Tesla Motors (2003), menită să creeze mașini electrice la prețuri accesibile. Elon Musk a finanțat compania cu 7,5 milioane $, bani personali și a supervizat îndeaproape procesul de produție al acesteia.

Tesla Roadstera  fost prima mașină a companiei, aceasta folosind baterii cu celule Li-Ion , având o autonomie mai mare de 320 km.

În 2018, compania a anunțat ca Tesla Model 3, în varianta AWD, cu bateria cea mai mare, a obţinut o autonomie maximă de 534 de kilometri, devenind astfel maşina electrică cu cea mai mare autonomie disponibilă în Europa. În plus, este și cel mai bine vândută maşină electrică din lume.
Revoluționarul om de afaceri a mai investit 2.6 miliarde de dolari și în compania SolarCity, specializată în servicii de energie solară. Solar City a ajuns al doilea cel mai mare furnizor de sisteme solare din Statele Unite.

Viața lui Elon Musk – omul care vrea să cucerească și spațiul

În 2002, Elon Musk a fondat Space Exploration Technologies sau SpaceX în Hawthorne, California. Scopul lui era sa creeze rachete spațiale la prețuri mai accesibile. În 2002, Dragon a devenit prima navetă comercială din lume care a trimis provizii către Staţia Spaţială Internaţională. Urmatorul pas este ca această navetă să trimită oameni în spațiu.

În 2018, cea mai puternică rachetă din lume, Falcon Heavy, a fost trimisă în spațiu cu o încarcătură specială: o mașină Tesla roșie, cu un manechin la bord, poreclit Starman.

Viața lui Elon Musk – de la tocilarul clasei la iubitul unor actrițe celebre

Dacă în scoală era ținta bătăilor, în prezent Elon Musk este unul dintre cei mai invidiați barbați: geniu, afacerist de succes, miliardar, cu succes la femei. Fondatorul Tesla a fost căsătorit de două ori și are cinci fii obținuți prin fertlizare in vitro. Primul copil al lui Musk și al soței sale, Justine Wilson, a murit la numai 10 saptamani de sindromul morții subite.  În 2010 superba actriță Talulah Riley i-a devenit soție, dar s-au despărțit in 2012. A urmat o relație cu actrița Amber Heard, fosta soție a lui Johhny Depp.

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora