fbpx

Căutare

Share this article

Viața lui Engin Akyürek este probabil un subiect de mare interes pentru multe femei din întreaga lume, fiind unul dintre cei mai îndrăgiți actori turci.

Engin Akyürek s-a născut pe data de 12 octombrie 1981, în capitala Turciei, Ankara. Engin Akyürek a devenit extrem de popular nu doar în Turcia, ci peste tot în lume, după ce a apărut în mai multe seriale de televiziune, așa zisele telenovele turcești, dar și în unele filme de lung metraj ce au scos la iveală talentul lui actoricesc, mai bine decât s-a întâmplat până atunci.

Tatăl său este un oficial al administrației guvernamentale, iar mama sa este casnică.

Engin Akyürek a absolvit Universitatea din Ankara, Facultatea de Istorie, în 2002 obținând o diplomă în limbi străine și istorie.

Cariera sa de actor a debutat în 2004, după ce a participat la un concurs de talente local, Estrellas de Turquia, unde se pare că a condus echipa de concurenți, motiv pentru care i s-a oferit un rol în serialul Yabanci Damat.

În 2007, Engin Akyürek a jucat în piesa „Romantika”, rolul lui Ceto, spectacol ce a fost prezentat și în America, la New York.

Primul lui rol într-un film de lung metraj a fost în producția lui Zeki Demirkubuz, „Kader”, din 2006. Pentru portretizarea personajului Cevat din acest film, Engin Akyürek a primit premiul pentru „Cel mai promițător actor„ al cinematografiei turcești. Din acest moment, drumurile s-au deschis în viața lui Engin Akyürek.

A primit rolul principal al lui Nizipli Halim în serialul TV, Karaylan, o poveste ce se petrece în timpul ocupației franceze, cu cel mai mare buget de producție întâlnit până atunci în Turcia.

Engin Akyürek a jucat rolul iubitului psihopat, Mustafa Bulut, în serialul Bir Bulut Olsam, regizat de Ulas Inanc. De asemenea, a fost și iubitul sentimental, Kerim Ilgaz, în Fatmagul’un Sucu Ne, un serial de televiziune despre problemele sociale cu care se confruntă victima unui viol.

A urmat un nou film și în 2014 s-a întors pe micul ecran pentru a interpreta personajul Omer din serialul Kara Para Ask pentru care a câștigat premiul acordat celui mai bun actor la festivalul internațional de la Seoul și a fost nominalizat la aceeași categorie pentru un premiu Emmy.

Lucruri neștiute din viața lui Engin Akyürek

  • Engin Akyürek a participat la aceeași universitate de distincție ca și liderul politic Abdullah Ocalan.
  • Familia sa este din Tercan, Erzincan, unde există o minoritate kurdă.
  • A studiat istoria și dialectele limbii la Universitatea din Ankara, unde a primit expertiză în aceste domenii în anul 2002.
  • Engin Akyürek este un mare pasionat și devotat literaturii, motiv pentru care scrie constant în paginile revistei Kafasina Gore.
  • Averea sa se ridică la aproximativ 1 milion de dolari.
  • Engin Akyürek nu este căsătorit, așa că fanele lui pot să viseze în continuare. Iubita sa este încă din anul 2018 Cansu Dere, fiind cunoscut că nu a avut niciodată o relație mai lungă de 1-2 ani.
  • Pentru cei ce nu-l știu încă, Engin Akyürek joacă în Dragoste și Bani murdari, un serial difuzat de Netflix.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO