fbpx

Căutare

Share this article

Filmele cu Tarzan ne-au încântat copilăria multora dintre noi, iar Joe Lara este unul dintre actorii care a făcut istorie interpretându-l pe legendarul personaj. Sportiv de mic, Lara se îndrepta vertiginos către o carieră în fotbalul american, când a fost atras în lumea modei. De acolo până la actorie nu a mai fost decât un pas, dar viaţa lui Joe Lara a rămas dedicată sportului şi muzicii, cele 2 mari pasiuni ale vieţii sale.

Viaţa lui Joe Lara – De la sportiv cu rezultate remarcabile la rolul legendarului Tarzan

Născut pe 2 octombrie 1962, în California, William Joseph Lara a iubit de mic sportul. A făcut surf, a jucat volei pe plajă, dar şi fotbal, iar mai târziu, în liceu, după ce se apucase de fotbal american, a fost declarat cel mai bun prinzător din şcoală. Felul în care arăta a atras însă atenţia agenţilor de modelling, aşa că Joe a făcut, la 19 ani, trecerea de la sport de performanţă – era deja vânat de mai mulţi scouteri – la modă. A devenit imediat preferatul şedinţelor foto fashion, dar şi al prezentărilor tradiţionale, având contracte la Paris, Milano, Geneva.

Joe Lara, foto: joelara.com

În timp ce toate reflectoarele erau îndreptate asupra lui şi-a dat seama că vrea mai mult. Aşa că s-a întors la Los Angeles şi a început să studieze actoria. Avea 27 de ani când i s-a propus să dea o probă pentru filmul realizat de CBS, Tarzan in Manhattan. A convins rapid, aşa că în 1989 începea să filmeze pentru rolul ce avea să-i definească întreaga carieră. Producţia s-a bucurat de succes în rândul publicului, la fel şi Lara, aşa că în 1996 au început filmările pentru serialul Tarzan: The Epic Adventures.

Joe Lara în Tarzan, foto: joelara.com
Citeşte şi: Jane Goodall, fata care trăia cu cimpanzeii – LIFE.ro

Lara s-a transformat într-un star peste noapte, iar rolul îi plăcea atât de mult încât şi-a asumat şi rol de producător de-a lungul celor 22 de episoade.

„M-am identificat mereu cu acest personaj. Mi-a plăcut Tarzan întotdeauna. Când eram mic, m-am uitat la foarte multe episoade cu Tarzan. E suprema împlinire a unei fantezii.”

A apărut apoi în mai mult de 20 de filme, cele mai multe – de acţiune, dar niciunul nu s-a apropiat de popularitatea lui Tarzan.

Viaţa lui Joe Lara – Muzica, marea pasiune

De-a lungul anilor de actorie, Lara nu s-a îndepărtat niciodată de pasiunile lui. A început să piloteze avioane de mici dimensiuni încă de la 16 ani, şi-a luat licenţele pentru scufundări la mare adâncime, a continuat să facă surf, şi-a luat licenţa de şoimar, s-a antrenat ca boxer, dar şi ca un trăgător excepţional. Licenţa de şoimar nu a fost vreo întâmplare sau vreo curiozitate ciudată. Lara adora păsările şi animalele, iar şoimii şi caii au fost preferaţii lui.

Joe Lara, foto: joelara.com

La începutul anilor 2000 Lara a părăsit definitiv platourile de filmare şi s-a concentrat asupra a ceea ce îi plăcea mai mult ca orice şi în special asupra muzicii country. A primit primul set de tobe pe când era în liceu, de la unchiul său, şi tot în timpul şcolii a luat şi primele lui lecţii de chitară. S-a îndrăgostit de acest instrument care l-a însoţit de-a lungul vieţii în toate călătoriile sale şi pe platourile de filmare. Îi plăcea la nebunie să compună, să scrie versuri şi să-şi cânte propriile melodii, aşa că pentru cunoscuţi nu a fost o surpriză când a renunţat la actorie pentru muzică.

Joe Lara, foto: joelara.com

Nici mutarea din Los Angeles nu a fost tocmai o surpriză. Nu-i plăcuse oricum să trăiască în LA, aşa că în 2011 s-a mutat tocmai în partea cealaltă a ţării, în Tennessee. Acolo a cunoscut-o şi pe cea care avea să-i devină soţie în 2018, Gwen Shamblin.

Joe Lara cu soţia şi fiica sa, foto: joelara.com

Shamblin era cu 8 ani mai în vârstă decât el şi era fondatoarea unei biserici creştine care promovează apropierea de Dumnezeu prin intermediul alimentaţiei şi slăbitul cu ajutorul credinţei. A scris o carte cu reţete pentru slăbit care a devenit best-seller în America, motto-ul ei fiind: „schimbaţi iubirea pentru mâncare cu iubirea pentru Dumnezeu.” Aveau împreună şi un canal de Youtube pe care obişnuiau să prezinte lucruri din viaţa lor de zi cu zi, dar menite să sprijine biserica fondată de Gwen.

Cei doi şi-au pierdut viaţa pe 29 mai, după ce avionul în care se aflau s-a prăbuşit într-un lac din Tennessee.

Joe Lara şi soţia, Gwen Shamblin, foto: joelara.com

7 oameni erau la bord şi niciunul dintre ei nu a supravieţuit.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO