Viața lui Johnny Depp. Cum a ajuns un puști care fuma și se droga la 12 ani, unul dintre cei mai apreciați actori de la Hollywood? - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Deși are 56 de ani, viața lui Johnny Depp arată ca și cum ar fi trăit trei într-una. Oare ce urmează?

Născut în Kentucky, în 1963, Johnny Depp a jucat în primul film adevărat în 1984, interpretând rolul din „Nightmare on Elm Street”. A început să studieze actoria cu seriozitate, pe care a și terminat-o în 1987, când a deținut un rol în emisiunea TV 21 Jump Street. De atunci a devenit cunoscut pentru puterea sa de a-și asuma roluri întunecate în filme precum Edward Scissorhands (1990), Sleepy Hollow (1999), Alice in Wonderland (2010), dar și pentru efortul uriaș depus în filme cu buget mare, așa cum a fost Pirații din Caraibe.

Foto: Shutterstock

Cum arată viața lui Johnny Depp, pornind din copilărie?

Faimosul actor s-a născut purtând numele John Christopher Depp al II-lea, la data de 9 iunie 1963. Tatăl său, John Depp era inginer, iar mama, Betty Sue a lucrat ca ospătăriță și menajeră. Fiind cel mai mic dintre cei patru copii ai familiei Depp, Johnny era mai retras, însă spunea despre el că era și foarte ciudățel: „Scoteam sunete ciudate în copilărie”, declara mai târziu într-un interviu. „Pur și simplu făceam lucruri ciudate, precum să sting lumina de două ori. Cred că părinții mei au crezut că sufăr de sindromul Tourette.

Johnny și familia lui s-au mutat din oraș în oraș, în funcție de job-urile pe care le primea tatăl lui, dar până la urmă s-au stabilit în Miramar, Florida, când el avea 7 ani. Întreaga familie a locuit într-un motel aproape un an de zile până ce tatăl și-a găsit de lucru. Depp ura foarte tare această nouă casă a lui și la 12 ani a început să fumeze, să ia droguri și să se auto mutileze din cauza stresului cauzat de problemele din familie. „Pubertatea a fost o perioadă foarte vagă. Literalmente m-am încuiat în cameră și am cântat la chitară”, povestea chiar el.

Când el avea 15 ani, părinții lui au divorțat. Fiind cel mai mic dintre copii, devenise datoria lui să meargă săptămânal la tatăl său la birou pentru a lua banii socotiți pensie alimentară. Despărțirea părinților a dus și la o mare ruptură a relației dintre Johnny și tatăl său.

La vârsta de 16 ani, Depp a renunțat la școală și s-a alăturat unei formații de garaj, numită The Kids. Trupa a avut destul de mult succes, însă nimic extraordinar de notabil. Deep a trăit luni de zile în mașina unui prieten, un Chevrolet Impala din 1967.

Cum a început viața de actor a lui Johnny Depp?

În 1983, la vârsta de 20 de ani, Johnny s-a căsătorit cu Lori Allison, o tânără make-up artist în vârstă de 25 de ani. În același an, cei doi s-au mutat în L.A. împreună cu trupa în care el cânta, în speranța că vor da lovitura pe piața muzicală. Pentru că trăiau cu un buget foarte redus, Johnny și colegii lui de trupă încercau să se întrețină financiar vânzând stilouri printr-o firmă de tele marketing.

Un an mai târziu, Depp a luat contact cu actoria, atunci când soția lui i l-a prezentat pe fostul ei iubit, actorul Nicholas Cage. Cage a văzut un mare potențial în Depp și l-a prezentat pe cel ce visa să devină un mare muzician, unui agent de la Hollywood. După câteva roluri mărunte, Depp a jucat în primul său rol adevărat în filmul Nightmare on Elm Street.

Până în 1985, The Kids s-a destrămat și la fel și căsnicia lui Johnny Depp. După despărțirea de Allison, Depp a intrat într-o relație cu actrița Sherilyn Fenn pe care a întâlnit-o la filmările scurt metrajului Summies (1985). Au fost chiar logodiți, însă s-au despărțit la foarte scurtă vreme după aceea. După ruperea logodnei, Johnny a întâlnit-o și chiar a cerut-o de soție pe actrița Jennifer Grey. Și această legătură romantică a avut viață scurtă, așa că Johnny a început să studieze actoria, inițial participând la cursuri la comun cu alții, iar apoi cu un profesor personal. Lecțiile s-au terminat în 1987, când Johnny a primit rolul în mult iubitul serial de televiziune canadian, 21 Jump Street. Acest rol l-a transformat aproape imediat pe Johnny într-un star: a devenit un idol al adolescenților, peste noapte.

În 1990, după succesul cu „Cry-Baby”, Depp a primit oportunitatea de a-și demonstra versatilitatea actoricească în rolul principal din filmul regizat de Tim Burton, „Edward Scissorhands”. Filmul nu a fost unul excelent ca să-l aducă pe Depp pe poziția actorilor de primă clasă, însă a avut încasări uriașe. După acest succes, Deep și-a luat cumva rolul de actor serios ce selectează filmele în care joacă și a început să aleagă cu predilecție acele roluri ușor întunecate.

În timpul filmărilor a cunoscut-o mai bine și pe Winona Ryder cu care a pornit o relație amoroasă. Cinci luni mai târziu s-au logodit și pentru a solidifica iubirea lor, el și-a tatuat pe brațul drept „Winona Forever”. Cu toate acestea cei doi s-au despărțit în 1993 când părinții ei i-au interzis să se căsătorească.

Probleme de imagine și relații tumultoase în viața lui Johnny Depp

Tot în 1993, Johnny Depp împreună cu alți doi parteneri de afaceri, a cumpărat The Viper Club din L.A., un loc ce a devenit instant cel mai fierbinte punct de atracție.

Depp a început să folosească clubul ca o oportunitate de a prezenta impresarilor muzica cântată de trupa sa recent formată, P, care a oferit spectacole foarte apreciate la locul respectiv. Însă tragedia a lovit acest local, câteva luni mai târziu de la deschidere, după ce actorul River Pheonix a luat o supradoză și a murit câteva ore mai târziu din cauza abuzului de droguri.

Urmarea a fost una singură pentru Johnny Depp: a început să consume și el droguri în neștire și a intrat într-o depresie profundă. Tot în aceeași perioadă, a început o relație distructivă, dar afișată public, cu super modelul Kate Moss. Depp și Moss au ținut multe titluri de ziare din cauza comportamentului lor imprevizibil, dar și foarte pasional; în 1994, Depp a distrus o cameră de hotel din New York, după una dintre multele certuri cu Kate.

Johnny Depp și Kate Moss, Foto: Shutterstock

Însă comportamentul lui pare să nu fi avut nimic de-a face cu viața lui profesională, pentru că filmele, nominalizări la Globurile de aur și ovațiile publicului continuau să curgă.

Abia în 1998 s-a despărțit de Kate Moss și a părut că Jonny și-a recăpătat liniștea.

Din nou au urmat multe filme extrem de apreciate, iar în 2004, Johnny Depp a primit prima nominalizare la Oscar pentru rolul căpitanului Jack Sparrow din filmul Pirații din Caraibe.

Viața personală și moștenirea lui Johnny Depp

În timpul filmărilor la The Ninth Gate (1999), în Franța, Johnny o cunoaște pe Vanessa Paradis cu care începe o aventură. Vanessa rămâne însărcinată chiar în același an cu primul lor copil, iar în mai 1999 se naște Lily-Rose Melody Depp. Trei ani mai târziu, Johnny și Vanessa dau naștere și unui băiat, Jack John Christopher Depp III.

Johnny Depp și Vanessa Paradis, Foto: Shutterstock

Prin 2012 încep să circule zvonuri că cei doi actori s-au despărțit și, deși sunt infirmate inițial de Depp, sunt apoi confirmate oficial de agentul lui, cu mențiunea că a fost o despărțire amicală, iar protagoniștii țin mult la intimitatea lor și la cea a copiilor lor. Așa s-a încheiat o poveste de dragoste de aproape 14 ani, cea mai lungă din viața lui Johnny Depp.

În timpul relației sale cu Vanessa Paradis, Johnny a întâlnit o altă viitoare potențială iubită, pe colega sa de platou, Amber Heard cu care a jucat în „The Rum Diary”. Cei doi s-au logodit în ajunul Crăciunului, în 2013 și au rămas împreună până în februarie 2015.

Heard a înaintat divorț în mai 2016 și la scurt timp după aceea a cerut un ordin de restricție pentru Depp, acuzându-l că a avut un comportament abuziv, verbal și fizic.

Johnny Depp și Amber Heard, Foto: Shutterstock

Până la urmă au ajuns la o înțelegere și, cu toate acestea, după ce Amber a scris în 2018 un material în care descria violența domestică la care a supus-o soțul ei, Depp i-a intentat un proces pentru defăimare, în urma căruia a primit 50 de milioane de dolari de la fosta sa soție.

În 2017, Depp a mai câștigat un proces în valoare de 25 de milioane de dolari, împotriva fostului său manager, pe care l-a acuzat că i-a gestionat prost averea de 650 de milioane de dolari provenită din câștigurile încasate în ultimele două decenii.

Astăzi Deep pare că a început o nouă relație amoroasă deoarece a fost văzut în repetate rânduri alături de dansatoarea rusoaică de numai 20 de ani, Polina Glen.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO