fbpx

Căutare

Share this article

Apariţia din celebrul Titanic a adus-o în atenţia tuturor. În timp ce unii au lăcrimat impresionaţi de interpretarea ei şi a partenerului său, Leonardo di Caprio, alţii au transformat-o în ţinta ironiilor. Nu era pentru prima dată când era pusă la zid pentru silueta ei care nu intra în standardele impuse prin revistele de fashion şi nu numai, dar asta nu înseamnă că era mai puţin dureros. Viaţa lui Kate Winslet a fost marcată de multă suferinţă şi batjocură, dar şi de un talent completat de o ambiţie de fier.

Viaţa lui Kate Winslet – S-a născut ca să devină o stea

Născută într-o familie pentru care actoria era viaţa însăşi, era aproape imposibil pentru Kate să urmeze un alt drum, nu că şi-ar fi dorit să facă altceva. Bunicii din partea mamei au înfiinţat teatrul din Reading, locul în care s-a născut şi a crescut. Unchiul ei, Robert Bridges, a fost şi el actor şi, până la Kate, a fost şi cel mai de succes din familie. A jucat într-unul dintre cele mai populare musicaluri din Marea Britanie, Oliver!, producţie ce a fost extrem de apreciată inclusiv pe Broadway şi pe scenele din întreaga lume. Părinţii ei au urmat aceeaşi cale, însă lipsurile financiare au forţat-o pe mama lui Kate să lucreze mai mult ca babysitter şi chelneriţă. Nici tatăl ei nu a fost scutit să muncească mult şi în afara scenei ca să-şi poată sprijini soţia şi cei 4 copii. Surorile lui Kate au ales şi ele drumul actoriei, singurul care s-a îndepărtat de această lume fiind fratele său, Joss.

Foto: friedplantains.com

La 11 ani Kate a început să studieze la şcoala de teatru Redroofs, o şcoală independentă cu istorie de peste 70 de ani. Cel mai probabil, părinţii nu şi-ar fi permis să-i plătească cursurile aici, însă Kate a primit o bursă graţie talentului pe care l-a dovedit încă din primii ani de viaţă. La 15 ani primea şi primul rol. Serialul SF pentru copii Dark Season i-a dat ocazia să le arate şi altora măsura talentului ei. Au urmat alte roluri în filme şi seriale de televiziune, dar anul 1994 avea să îi aducă primul rol într-un film de cinematograf şi primul mare succes.

Viaţa lui Kate Winslet – Între premii internaţionale şi batjocură pentru siluetă

Distribuită în rolul principal din Heavenly Creatures, Kate Winslet a făcut furori în rolul unei adolescente plină de imaginaţie, care îşi ajută cea mai bună prietenă să îşi ucidă mama. Un an mai târziu, la doar 20 de ani, câştiga premiul BAFTA şi primea şi prima nominalizare la Oscar pentru interpretarea lui Marianne Dashwood în Sense and Sensibility (Raţiune şi simţire).

Foto: britannica.com

Doi ani mai târziu întreaga planetă avea să afle cine este Kate Winslet. Rolul lui Rose DeWitt din Titanic a făcut istorie. I-a adus însă şi numeroase critici pentru că tânăra actriţă britanică nu se încadra în standardele impuse de lumea glamour a Hollywood-ului.

Foto: literus.net

Kate Winslet avea să mărturisească mai târziu că fusese ţinta batjocurilor legate de greutatea ei încă din şcoală şi că a suferit foarte mult din cauza asta. Pe de altă parte, suferinţa ei a fost ulterior redirecţionată către lupta de a încuraja femeile din toată lumea să se accepte aşa cum sunt şi, mai ales, să accepte faptul că nu e o ruşine să îmbătrâneşti. Tocmai de aceea, după ce a împlinit 40 de ani a cerut în mod expres ca pozele ei să nu mai fie retuşate şi să se prezinte lumii exact aşa cum e.

Independent de aceste probleme, Kate Winslet şi-a văzut cu pasiune de actorie, iar asta i-a adus în palmares o listă impresionantă de premii şi nominalizări. A luat Oscarul pentru Cea mai bună actriţă pentru rolul din Cititorul, un BAFTA, un Grammy, a primit alte 5 nominalizări la Oscaruri devenind, la doar 31 de ani, cea mai tânără actriţă cu un asemenea palmares. Tot 5 nominalizări a primit şi la Globul de Aur, pe lângă premiul pentru Cea mai bună actriţă într-un film de televiziune, Mildred Pierce.

Succesul de la Hollywood nu a convins-o însă nici să facă filme pe bandă rulantă, nici să accepte unele roluri mari care pentru alţii însemnau totul. A continuat să accepte roluri în filme independente, pe care le considera mult mai importante pentru ea, ca artist.

Viaţa lui Kate Winslet – O romantică incurabilă

Artistă de mică, Kate a fost mereu şi o femeie extrem de romantică, mărturie stând şi declaraţiile unor foste colege de şcoală pe care le ajuta să conceapă scrisori de dragoste. Acelaşi romantism a făcut-o ca la numai 15 ani să se arunce în braţele actorului Stephen Trendre, cu 13 ani mai mare decât ea.

Foto: pinterest.com

Cinci ani au fost împreună, iar când dragostea nu i-a mai putut ţine alături, au păstrat prietenia. Moartea prematură a acestuia din cauza unui cancer osos a făcut-o pe Kate să rateze premiera filmului ce i-a adus celebritatea, Titanic. Actriţa britanică mărturisea mulţi ani după acest moment că este o pierdere peste care nu a reuşit niciodată să treacă, fiind unul dintre cei mai apropiaţi oameni din viaţa ei.

S-a îndrăgostit apoi de Jim Threapleton, cu care s-a căsătorit după doar câteva luni de relaţie.

Foto: pinterest.com

Din iubirea lor s-a născut Mia, primul copil al actriţei. La mai puţin de un an de la acest moment însă cei 2 divorţau.

La 2 ani de la această despărţire Kate Winslet se recăsătorea, de această dată cu regizorul Sam Mendes.

Foto: nickiswift.com

Din această relaţie a apărut cel de-al doilea copil al britanicei, un băiat pe nume Joe. Nici această căsnicie nu avea să dureze însă, aşa că în 2010 actriţa divorţa pentru a doua oară.

În timp ce presa o punea la zid pentru relaţiile ei şi pentru rapiditatea cu care se destrămau, Kate Winslet încerca să îşi păstreze încrederea în dragoste. Nu a vorbit niciodată despre ce a dus la divorţurile ei deşi a recunoscut într-un interviu suferinţa pe care i-au cauzat-o toate acuzaţiile şi comentariile apărute în tabloide.

Romantismul nu a părăsit-o însă şi s-a căsătorit şi a treia oară. Alesul este Ned Rocknroll, pe numele real Edward Abel Smith, nepotul miliardarului Richard Branson, pe care l-a cunoscut, la propriu, într-o casă cuprinsă de flăcări. Kate a fost cea care i-a salvat viaţa mamei lui Richard Branson, pe care a coborât-o la timp de la etaj şi a scos-o din casa care ardea.

Foto: popsugar.com

Cei doi s-au căsătorit la finalul lui 2012, iar în 2013 Kate îl năştea pe fiul lor, Bear.

Viaţa lui Kate Winslet – Prietenia cu Leonardo DiCaprio

Şi, la fel ca toată viaţa şi ca toate relaţiile ei, nici relaţia cu Leonardo DiCaprio, partenerul său din Titanic, nu a scăpat de ochii şi supoziţiile presei. Deşi s-a vorbit în repetate rânduri de o poveste de dragoste între ei, deşi şi-au declarat în repetate rânduri respectul şi iubirea unul faţă de celălalt, cei doi au mărturisit că sunt foarte buni prieteni.

Foto: globalnews.com

Relaţia dintre ei s-a consolidat în timpul filmărilor pentru Titanic şi dăinuieşte de mai bine de 20 de ani. Cei doi petrec vacanţe împreună şi traversează lumea pentru a fi alături unul de celălalt în momentele frumoase, dar mai ales în momentele grele ale vieţilor lor.

 

View this post on Instagram

 

Family goes first #katewinslet

A post shared by Kate Winslet (@kate.winslet.official) on

Actorul a fost cel care a condus-o la altar la cea de-a treia ei nuntă şi tot el a fost cel care i-a stat alături la divorţurile precedente, precum şi atunci când actriţa şi-a pierdut mama. La rândul ei, Kate a fost mereu prezentă la evenimentele importante din viaţa lui DiCaprio, iar ori de câte ori au fost întrebaţi despre o eventuală legătură amoroasă, au mărturisit acelaşi lucru: prietenia lor a fost posibilă tocmai pentru că nici măcar nu au flirtat vreodată, nici vorbă de ceva mai mult.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO