fbpx

Căutare

Share this article

Leonardo DiCaprio a ajuns la Hollywood acum mai bine de trei decenii. A pornit de jos și a devenit unul dintre cei mai mari actori contemporani. A fost respins la mai bine de 100 de audiții, tatăl său fiind cel care l-a convins cu mare greutate să nu renunțe la actorie.

Și-a dorit să devină biolog, dar nu îi plăcea foarte mult la școală, așa că își ruga mama să meargă cu el să dea probe pentru diferite seriale sau reclame. Și, în cele din urmă, a reușit să cunoască succesul. Iar Robert De Niro l-a ales dintre 400 de tineri să joace rolul principal în „This Boy’s Life”.

De atunci au urmat multe alte filme, o colaborare fructuoasă cu Martin Scorsese, o prietenie de mulți ani cu Kate Winslet, o avere de peste 260 de milioane de dolari și o carieră de invidiat. Dar cum a reușit Leonardo DiCaprio? Și care au fost lucrurile la care a trebuit să renunțe pentru asta?

Leonardo DiCaprio a primit acest nume de la Leonardo da Vinci

Născut pe 11 noiembrie 1974, Leonardo DiCaprio a fost unicul copil al unei secretare, Irmelin Indenbirken și al unui distribuitor de bandă desenată, George Paul DiCaprio, din Los Angeles. Părinții, care s-au separat la doar un an după nașterea lui DiCaprio, i-au pus numele Leonardo pentru că Irmelin se uita la o pictură a lui Leonardo da Vinci din muzeul Uffizi, din Florența atunci când a mișcat prima dată copilul.

Leonardo DiCaprio
Foto: ABC

Nu i-a plăcut niciodată la școală și de multe ori o ruga pe mama sa să îl ducă la audiții în loc de ore. A început să joace încă de la o vârstă fragedă. Și, atunci când avea doar cinci ani se spune că a fost dat afară de pe platoul show-ului de copii „Romper Room and Friends” (1979) pentru că era prea gălăgios. De atunci a început să joace în mai multe reclame și seriale de televiziune.

A pierdut mai bine de 100 de audiții, iar unul dintre agenții care l-au refuzat i-a propus să își schimbe numele în Lenny Williams

A renunțat la studii și la visul de a deveni biolog și s-a concentrat doar pe actorie. Însă, a avut mari probleme să își găsească un agent și să primească roluri. De altfel, unul dintre oamenii cu care a fost în discuții să îi fie agent i-a cerut să își schimbe numele în Lenny Williams pentru a avea mai mare succes la publicul american.

După mai bine de 100 de audiții ratate și după ce se gândea să renunțe la actorie, tatăl său l-a convins să mai încerce și a primit primul său rol important, în filmul „Parenthood” (1990-1991) pentru care a fost nominalizat la Young Artist Award pentru Cel mai bun Actor al anului.

În 1991, a jucat în show-ul de comedie „Growing Pains” (1991-92), împreună cu Kirk Cameron și Alan Thicke. Și tot în același an și-a făcut debutul pe marele ecran în filmul horror „Critters 3”. Iar un an mai târziu, Robert De Niro l-a ales din 400 de tineri actori să joace rolul principal în filmul „This Boy’s Life” (1993).

Recunoscut pentru aventurile sale amoroase, prima relație publică a fost cu modelul Bridget Hall

Prima relație amoroasă cu o vedetă pe care o are Leonardo DiCaprio se zvonește că ar fi fost cu modelul Bridget Hall, în 1994, într-o perioadă foarte bună a carierei actorului: primise prima sa nominalizare la Golden Globes și la Oscar pentru rolul din „What’s Eating Gilbert Grape” (1993), în care joacă alături de Johnny Depp.

În 1995, DiCaprio joacă în mai multe filme: western-ul „The Quick and the Dead”, drama „Total Eclipse” și filmul de acțiune „The Basketball Diaries”. Însă anul următor a fost unul cu adevărat important pentru actor, odată cu rolul Romeo din ecranizarea „Romeo + Juliet” a lui Baz Luhrmann. Iar în toată această perioadă se pare că a fost într-o relație cu actrița Kristen Zang pe care a avut-o alături la premiera filmului. 

Leonardo DiCaprio și momentul care îi va marca viața pentru totdeauna: „Titanic”

Anul 1997 este cel care îl transformă pe DiCaprio într-un super star, odată cu apariția alături de Kate Winslet în „Titanic”. Filmul regizat de James Cameron ajunge cel mai urmărit din toate timpurile, câștigând nu mai puțin de 11 Premii Oscar și 4 Globuri de Aur. Iar cei doi, Winslet și DiCaprio rămân prieteni foarte buni după acest proiect.

Tot în aceea perioadă, actorul este inclus de revista People în „50 Most Beautiful People”. Iar un an mai târziu joacă în filmul lui Woody Allen’s „Celebrity” și îl portretizează pe Regele Louis al XIV-lea și pe fratele său geamăn Philippe în „The Man in the Iron Mask” (pictured) care, în ciuda recenziilor negative, a avut un succes neașteptat la box office.

Momentul în care a fost nominalizat pentru Cel mai Slab Actor al anului

În 2000 joacă în „The Beach”, o adaptare a romanului semnat de Alex Garland. Iar, în ciuda succesului financiar al filmului, DiCaprio este nominalizat pentru Cel mai Slab Actor al anului de către Razzie Awards. Și tot în acea perioadă începe relația cu supermodelul brazilian Gisele Bündchen, una destul de complicată care ține până în 2015.

În timpul acestei relații, actorul joacă în „Catch Me If You Can” (regizat de Steven Spielberg) și în „Gangs of New York” (al lui Martin Scorsese) cu care are succes atât la box office, cât și în recenziile criticilor.

De la cel mai Slab actor la Cel mai Bun actor: “The Aviator”

Rușinea nominalizării la premiile Razzie Awards dispare în 2004, odată cu rolul din „The Aviator”. Lucrând din nou împreună cu Scorsese, actorul îl joacă pe pilotul american Howard Hughes și primește o nouă nominalizare la Premiile Oscar (pentru actor principal), câștigând și un Glob de Aur.

Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio și Martin Scorsese în timp ce lucrau pentru „The Aviator”

Un an mai târziu începe relația cu modelul israelian Bar Refaeli care se termină în 2011. Și continuă colaboarea cu Scorsese, jucând în drama „The Departed” în 2006 pentru care câștigă premiul pentru Cel mai bun Actor într-un rol secundar la Satellite Award. Și tot în acel an joacă în „Blood Diamond” pentru care este nominalizat la premiile Oscar, Golden Globe și SAG.

Leonardo DiCaprio și Kate Winslet din nou împreună

Anul 2008 este cel în care Winslet și DiCaprio joacă din nou împreună, de data aceasta în „Revolutionary Road”, regizat de soțul de atunci al actriței, Sam Mendes. După acesta, DiCaprio revine la colaborarea cu Scorsese pentru thrillerul psihologic „Shutter Island”, urmat de unul dintre cele mai cunoscute și de succes filme în care a jucat, respectiv „Inception”, al lui Christopher Nolan.

Leonardo DiCaprio și Kate Winslet în „Revolutionary Road”

În 2011, revine pe marele ecran în drama biografică „J. Edgar,” regizată de Clint Eastwood, în care îl interpretează pe J. Edgar Hoover, celebrul șef FBI. Iar anul următor primește o nouă nominalizare la Globurile de Aur pentru filmul lui Quentin Tarantino „Django Unchained” (2012).

Leonardo DiCaprio și adaptarea pentru “The Great Gatsby”

„The Great Gatsby” (2013) a însemnat nu doar un succes de box office pentru DiCaprio, ci și recunoașterea criticilor și, mai ales, relația de 5-6 luni pe care a avut-o cu actrița Blake Lively (actuala soție a lui Ryan Reynolds) pe care a cunoscut-o atunci când aceasta dădea probe pentru rolul Daisy Buchanan.

Și tot în 2013, DiCaprio se reîntoarce la parteneriatul prolific cu Scorsese pentru comedia biografică „The Wolf of Wall Street”. Cu acest rol primește o altă nominalizare la Premiile Oscar și câștigă un nou Glob de Aur pentru Actor Principal într-un Musical sau Comedie.

Leonardo DiCaprio și Primul Oscar

2014 a însemnat anul în care actorului i-a fost recunoscută implicarea în acțiunile de voluntariat pentru atragerea atenției asupra urmărilor pe care le poate avea încălzirea globală. Și primește titlul de United Nations Messenger of Peace din partea Generalului Ban Ki-Moon. De altfel, încă din 1998 de când actorul a înființat The Leonardo DiCaprio Foundation s-a preocupat să realizeze campanii de protejarea a mediului. Iar în ultimul timp a devenit un puternic susținător al pădurilor din România.

În ceea ce privește cariera sa, în cele din urmă, în 2015 câștigă în sfârșit primul său Premiu Oscar pentru rolul din westernul „The Revenant”, semnat de Alejandro G. Iñárritu. După o campanie de susținere nemaivăzută, actorul câștigă cel mai râvnit premiu al industriei cinematografice de peste ocean.

Leonardo DiCaprio în „The Revenant”, filmul care i-a adus primul Oscar

Iar astăzi promovează alături de Brad Pitt filmul „Once Upon a Time in Hollywood” (2019), pregădindu-se alături de Robert De Niro pentru un nou proiect cu Scorsese – adaptarea cărții „Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI, a lui David Grann.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO