Viața lui Lady Gaga: trecutul pe care îl are mereu cu ea, durerile care îi trec doar atunci când se urcă pe scenă, dar și visurile care au făcut-o “Regina muzicii pop” - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Viața lui Lady Gaga a însemnat un trecut traumatizant, dar și un viitor luminos pentru care muncește zilnic, chiar cu prețul unei dureri fizice permanente. Astăzi, de numele lui Gaga se leagă toate discuțiile despre Premiile Oscar. Favorită, alături de Glenn Close, pentru câștigarea statuetei pentru Cea mai bună actriță într-un rol principal, Gaga a reușit să cucerească publicul datorită talentului său actoricesc sincer. Departe de machiajele puternice și de costumele țipătoare care au construit brandul Lady Gaga, în „A star is born” artista își arată latura sensibilă, vulnerabilă, sinceră.

Dacă va câștiga sau nu Premiul Oscar, vom vedea pe 25 februarie. Cert este că talentul său actoricesc nu mai este de mult o noutate … cel puțin pentru fanii antologiei American Horror Story. Ryan Murphy a fost cel care i-a acordat primul toată încrederea sa atunci când a ales-o să joace personajul principal din „American Horror Story: Hotel”. O contesă prinsă între marea iubirea și aproape moartea veșnică într-un hotel în care se întâmplă multe lucruri misterioase. Pentru acest rol, Gaga a câștigat Globul de Aur. Iar de atunci a rămas una dintre favoritele fanilor antologiei horror (alături de nume mari precum Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett).

Lady Gaga și Bradley Cooper în filmul A star is born

Viața lui Lady Gaga: cum a început totul?

Gaga a fost născută într-o familie catolică din New York cu rădăcini italiene. O familie conservatoare din clasa de mijloc americană care a trimis-o să învețe în școală de fete Romano-Catolică, Convent of the Sacred Heart. De altfel, perioada respectivă a fost guvernată de disciplină. Iar pentru micuța Stefani Joanne Angelina Germanotta nu era deloc locul în care să își poate exprima creativitatea și personalitate. Artista își amintește că a fost puternic criticată pentru că era prea provocatoare sau prea excentrică. Însă tocmai această atitudine a fost cea care a ajutat-o să devină artista de succes de astăzi.

Ca orice italiană, are o relație specială cu familia sa. Este foarte apropiată de bunica sa – Angelina Calderone Germanotta. Și ține foarte mult să păstreze vie amintirea mătușii sale Joanne pe care nu a cunoscut-o niciodată pentru că aceasta a murit de lupus cu 12 ani ca nepoata sa să se nască. Are și tatuat numele ei pe mână și un album cu numele său, lansat în 2016. Însă, mai multe despre relația specială pe care o are cu familia sa, puteți să aflați din documentarul Netflix „Gaga: Five Foot Two”:

Marea întrebare: cum și-a ales numele?

Cuvântul gaga înseamnă “excessively and foolishly enthusiastic” (entuziasmat într-un mod excesiv, nebunesc). Lucrul pe care am putea să îl spunem, de multe ori, despre fanii cântăreței. Însă, nu de aici a venit alegerea numelui său de scenă. Evident, că totul a fost mult mai simplu și mai personal. Se spune că artista și-a ales numele după celebra melodie a trupei Queen „Radio Ga Ga”, lansată cu doi ani înainte ca ea să se nască, în 1986. De altfel, Gaga a declarat în nenumărate rânduri că Freddie Mercury a fost unui dintre idolii săi.

Influențată de muzica unor artiști uriași precum David Bowie, Michael Jackson sau Madonna, Gaga a reușit să își creeze foarte repede propriul stil. De altfel, artista susține că și-a dorit mereu să revoluționeze muzica pop, așa cum a făcut-o Madonna. Și se pare că a reușit, din moment ce a fost numită de Rolling Stone în 2011 ca fiind „Queen of Pop” (Regina muzicii Pop). 

Lady Gaga în timpul concertului de la Super Bowl, din 2017

Momentul din adolescență care i-a marcat viața

Acum patru ani, Gaga a lansat poate cea mai frumoasă piesa a sa – „Til It Happens to You”. O poveste tristă, dar adevărată despre traumele prin care trec victimele atacurilor sexuale. Piesa, creată de Gaga împreună cu Diane Warren, este un strigăt de ajutor, un mesaj de susținere pentru toate femeile care au trecut printr-o astfel de experiență. Și o piesă cathartică pentru Gaga care, la rândul său, a fost violată pe când avea doar 19 ani. Artista povestește că a fost traumatizată de acest lucru și a avut nevoie de multă terapie. Numai ajutorul familiei, a prietenilor și a doctorilor au ajutat-o să treacă peste acest moment de cumpănă.

Succesul lui Lady Gaga este dat de susținerea comunității LGBTQ

Disciplina învățată în școala de fete din copilărie îi este astăzi de ajutor, pentru că viața sa profesională este dominată de rigoare și de sacrificiu. Și astă pentru că fiecare zi înseamnă durere, artista suferind de fibromialgie (o boală cronică care se manifestă prin dureri musculare și de țesut). Gaga declară în documentarul Netflix „Gaga: Five Foot Two” că durerile sale nu îi trec decât atunci când este pe scenă.

Lady Gaga în rolul The Countess în American Horror Story: Hotel

Însă viața lui Lady Gaga de acum nu ar fi fost posibilă fără susținerea uneia dintre cele mai importante și mai speciale comunități de peste ocean. Artista a declarat de mult timp că este bisexuală și, mai mult decât atât, își atribuie reușita de astăzi suportului pe care l-a primit din partea comunității LGBTQ. În tinerețe îi era foarte greu să fie acceptată pe radio, atunci când FlyLife, o companie LGBT de marketing din Manhattan, i-a venit în ajutor. Oamenii i-au apreciat creativitatea și originalitatea. De altfel, una dintre primele apariții la televizor a fost la NewNowNext Awards, un show al comunității LGBT. Iar de atunci a fost o susținătoare a egalității de șanse și de drepturi pentru toată lumea.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO