Căutare

Share this article

Viața lui Michael Douglas a devenit un subiect interesant încă de când fiul lui „Spartacus” a deschis ochii pe această lume, poate și datorită faptului că avea un tată atât de celebru. Însă, celebritatea lui Michael Douglas a fost câștigată pe deplin datorită propriului talent și, ani mai târziu, a depășit-o pe cea a tatălui său, faimosul actor Kirk Douglas.

Michael Douglas a fost fiul legendarului Kirk Douglas și al actriței britanice Diana Dill, iar acesta poate a fost motivul pentru care cele mai multe dintre cunoștințele sale cinematografice le-a căpătat direct de la sursă, de pe platourile de filmare unde erau prezenți părinții lui.

Michael Douglas în copilărie, alături de părinții lui. Foto: Pinterest

Michael Douglas a crescut alături de cei trai frați ai lui, Joel, Peter și Eric, însă doar el a câștigat succesul de pe drumul presărat de părinții lui. Întotdeauna a spus că a avut o relație foarte apropiată și o legătură puternică cu tatăl lui care i-a călăuzit pașii în viață.

După ce a studiat cinematografia la Universitatea din California, Michael Douglas și-a început cariera la Hollywood ca asistent de regizor pentru câteva dintre filmele în care juca tată său în anii ’60.

Dar nu era străin nici de actorie, cochetând cu ea încă din copilărie. După câteva roluri în câteva producții TV, și-a câștigat notorietatea după ce a jucat alături de Karl Malden în serialul TV al anilor ’70, The Streets of San Francisco, pentru care a regizat și două episoade.

Kirk Douglas cu Michael

Viața lui Michael Douglas și succesul primului film mare

În 1975 Michael Dougla a fost producător executiv pentru filmul lui Milos Forman, „Zbor deasupra unui cuib de cuci”.

Tatăl său, Kirc Douglas cumpărase drepturile de televiziune asupra acestei cărți după ce a jucat în adaptarea de pe Broadway aproape 3 ani de zile. Mulți ani a încercat să transforme cartea într-un lungmetraj, însă nu a reușit. Pus în fața acestui eșec, i-a vândut drepturile fiului său care a făcut tot posibilul pentru a produce al doilea film de la Hollywood care a primit premiul Oscar la toate cele cinci categorii importante ale Academiei: cel mai bun film, cel mai bun actor în rol principal (Jack Nicholson), cea mai bună actriță (Louise Fletcher), cel mai bun regizor (Milos Forman) și cel mai bun scenariu.

De la acest succes incredibil, Michael Douglas a fost ales atât ca producător, cât și ca actor în unele dintre cele mai importante filme în următoarele două decenii. Printre filmele produse de el s-au mai numărat și Starman (1984), Flatliners (1990), Face/Off (1997) sau The Rainmaker (1997).

Michael Douglas în tinerețe. Foto: Pinterest

Viața și cariera lui Michael Douglas

Michael Douglas a produs și a jucat în The China Syndrome (1979), un thriller ce își are acțiunea într-o centrală nucleară, film ce a fost lansat în aceeași săptămână în care s-a petrecut criza nucleară de la Three Mile Island.

A apărut alături de Kathleen Turner și Danny DeVito în filmul de acțiune de mare succes Romancing the Stone (1984), ca mai apoi să fie pe afișul filmelor The Jewel of the Nile și The War of the Roses.

Unul dintre rolurile memorabile ale lui Michael Douglas a fost în Fatal Attraction (1987) unde joacă un familist terorizat de  o femeie (memorabil jucată de Glenn Close) cu care a avut o aventură extraconjugală. În același an, 1987, Douglas a câștigat un Oscar portretizând un finanțist fără scrupule în Wall Street. Asemenea tatălui său, Michael Douglas a fost acel actor care și-a câștigat succesul în carieră portretizând personaje negative mai degrabă, decât pozitive.

Dar nu putem vorbi de Michael Douglas fără să ne amintim de Basic Instinct (1992) un film pe cât de controversat, pe atât de bine primit de către public, în același gen ca Fatal Attraction, lucru ce i-a adus actorului faima de a fi specializat în conflictele violente sau sexuale. Iar Black Rain (1989), Falling Down (1993) și Disclouse (1994) nu au făcut decât să întărească această imagine. Dorind cumva să șteargă această caracterizare, Michael Douglas a acceptat rolul din comedia romantică The American President (1995) în care a jucat rolul conducătorului văduv.

Michael Douglas, Catherine Zeta Jones, Kirk Douglas și Cameron, fiul cel mare al actorului

Viața personală a lui Michael Douglas

După ce Michael Douglas a câștigat al doilea Oscar pentru Wall Street (primul a fost pentru Zbor deasupra unui cuib de cuci), a devenit unul dintre cei mai vânați actori de la Hollywood, atât de regizori, cât și de presă și femei frumoase.

Însă viața lui Michael Douglas nu a fost tot timpul un mare succes și o înșiruire de evenimente fericite.

La petrecerea pre-inaugurală a lui Jimmy Carter, în 1977, susținătorul candidatului democrat, Michael Douglas, care este acum Mesagerul ONU al Păcii și al campaniilor de reformă nucleară, a întâlnit-o pe susținătoarea lui Georgetown, pe atunci în vârstă de 19 ani, Diandra Luker. Trei luni mai târziu cei doi erau căsătoriți și la scurt timp după, Diana îl aducea pe lume pe Cameron, singurul lor copil. În ciuda a două separări, multe zvonuri de infidelitate și o perioadă de reabilitare, Michale și Diana au rămas căsătoriți până la jumătatea anului 1995, când s-au despărțit oficial. Divorțul s-a pronunțat în iunie 2000 iar presa a zvonit că starul din Fatal Attraction a fost nevoit să-i plătească fostei sale soții pentru 100 de milioane de dolari deoarece nu au avut contract prenupțial.

Michael Douglas cu prima sa soție, Diandra Luker. Foto: Dailymail

Durerea nu a fost pe termen lung pentru că în scenă a intrat  Catherine Zeta-Jones. Se spune că lui Michael Douglas i-a fost de ajuns să o vadă doar o dată în rolul din Masca lui Zorro ca să știe că acea femeie trebuia să fie a lui. Luni de zile au negat că ar avea vreo legătură până ce au fost publicate poze cu ei doi, la piscina casei din Majorca a lui Douglas.  Cei doi s-au căsătorit pe 18 noiembrie 2000, după doi ani de iubire cu năbădăi. Au împreună un fiu, Dylan Michael și o fiică Carys Zeta Douglas.

Cuplul Michael Douglas, Catherine Zeta Jones și cei doi copii ai lor. Foto: Shutterstock

După câțiva ani de fericire în familie, anul 2010 s-a dovedit a fi o adevărată încercare în viața lui Michael Douglas. Fiul lui din prima căsătorie, Cameron, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru posesie de heroină și pentru că s-a demonstrat că lucra conspirativ la un transport masiv de cocaină și amfetamină.

„Îmi iubesc fiul, dar nu rămân orb în fața acțiunilor sale”, îi scria Douglas judecătorului din New York într-o scrisoare. „Este adult și responsabil pentru propriile fapte. Știm, cu toate acestea, că genele, familia și presiunea celor din jur reprezintă o influență puternică asupra consumatorului de substanțe interzise”.

Michael Douglas, Catherine Zeta Jones, Kirk Douglas și Cameron, fiul cel mare al actorului

Cu toate acestea, se știe că familia Douglas a reușit privilegiul de a obține această condamnare pentru tânărul Cameron, pedeapsa minimă fiind de zece ani. Chiar și mama vitregă a lui Michael Douglas, Catherine, a scris: „Ce e greșit, e greșit, însă o atitudine pozitivă poate să ajute”. Și a făcut asta pentru a-i îndeplini ultima dorință soțului ei, Kirk Douglas, pe atunci în vârstă de 93 de ani.  „Sunt convins că Cameron ar putea fi un actor foarte bun și o persoană căreia îi pasă de ceilalți. Sper să-l mai văd înainte să mor”, spunea Kirk Douglas.

Michael Douglas alături de tatăl său, Kirk Douglas

Patru luni mai târziu venea o altă lovitură în viața lui Michael Douglas. În luna august se anunța că marele actor are cancer în gât. Din fericire, după opt săptămâni de chimio și radioterapie, tumora a intrat în remisie, iar recuperarea a fost mai bună decât s-au așteptat chiar și medicii.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO