Viața lui Sharon Stone. De la fetița inteligentă capabilă să intre la facultate la 15 ani, la concursul de Miss și până la instinctul primar al unui film de carieră - LIFE.ro
Mergi la conținut

Viața lui Sharon Stone. De la fetița inteligentă capabilă să intre la facultate la 15 ani, la concursul de Miss și până la instinctul primar al unui film de carieră

În copilărie a declarat cu tărie că ea va fi „următoarea Marilyn Monroe”, iar pentru asta a luptat cu toate armele. A reușit mai mult să iasă în evidență cu frumusețea sa, dincolo de care puțini au reușit să-i vadă inteligența și talentul.
Share this article

Păstrând o figură sexy, plină de farmec și inteligență morală, Sharon Stone s-a dovedit a fi una dintre cele mai puternice celebrități de la Hollywood. Viața lui Sharon Stone, actrița americană de origine irlandeză, a fost desenată în cele mai strălucitoare culori ce au urcat-o pe culmile succesului, ca apoi acestea să devină tot mai șterse, cu fiecare încercare de a reedita gloria primului „Basic Instinct”.

În copilărie a declarat cu tărie că ea va fi „următoarea Marilyn Monroe”, iar pentru asta a luptat cu toate armele. A reușit mai mult să iasă în evidență cu frumusețea sa, dincolo de care puțini au reușit să-i vadă inteligența și talentul.

Sharon Stone în 2018, Foto: Shutterstock

Viața și copilăria lui Sharon Stone

Sharon Stone a fost al doilea copil al cuplului Joe și Dorothy Stone și s-a născut pe data de 10 martie 1958, în orășelul Meadville din Pennsylvania. Mult influențată de valorile feministe, micuța Sharron a început de la o vârstă foarte fragedă să-și pună întrebări de adult. Însă răspunsurile pe care le găsea, probabil că i-au modelat inteligența și personalitatea, dar și caracterul ce i-a servit mai târziu în viață. Și pe cât de serios gândea, tot la fel se comporta și în societate, preferând să stea de-o parte, în loc să se joace cu fetițele de vârsta ei. A excelat pe plan academic și astfel a reușit să termine mai devreme liceul și să se înscrie cu un an înainte la Edinboro University din Pennsylvania.

micuța Sharon Stone

Inteligența sa era un semn pozitiv, însă nu era capabilă să conștientizeze acest lucru și să-l asocieze cu imaginea de fată frumoasă pe care o avea. Lucrul acesta l-a observat însă unchiul ei care i-a oferit 100 de dolari pentru a o determina să participe la un concurs de miss. Având nevoie de bani pentru cheltuielile de la facultate, Sharon a acceptat, însă nu a câștigat. Cu toate acestea, un jurat a îndemnat-o să participe la Miss Pennsylvania. Din acel moment imaginea sa de sine a început să se construiască în mintea ei și astfel a ales să plece la New York pentru a deveni model.

După ce a câștigat binecuvântarea mamei sale, s-a mutat cu o mătușă în New Jersey și s-a înscris într-o agenție de modeling. Din 1977 a tot apărut atât pe podium, cât și în diferite reclame, precum cea la Burger King, Clairol sau Maybelline, lucru ce a făcut-o să călătorească foarte mult.

Sharon Stone în tinerețe, imediat după cariera de model

Viața de actriță a lui Sharon Stone

Putea să câștige ușor bani mulți din modeling, însă nu era satisfăcută. În final a luat decizia de a participa la un casting în New York, pentru filmul lui Woody Allen „Stardust Memories„ (1980). Câștigând primul ei rol de „fata drăguță din tren” și-a descoperit adevărata pasiune. Uimit de frumusețea ei, un regizor francez i-a distribuit un rol mic în filmul „Uns et les autres” și de atunci nu a durat mult până ce a semnat pentru un nou film, „Deadly Blessing”.

Următorii doi ani a primit tot felul de roluri mici în filme de duzină și seriale TV.

În 1984, regizorul TV, Michael Greenburg a cerut-o în căsătorie, ea a acceptat însă trei ani mai târziu căsnicia lor s-a destrămat.

După ce a jucat în câteva filme cu buget mic și într-o telenovelă spaniolă, Sharon a jucat în Total Recall (1990), filmul care i-a propulsat cariera și a ridicat-o pe primul val ai faimei.

După acest moment, un accident de mașină avea să aducă o altă întorsătură în viața lui Sharon  Stone. Nu și-a dat seama cât de grave sunt rănile, așa că a mers acasă. Trei zile mai târziu, după câteva momente dureroase, a mers la spital unde a fost diagnosticată cu comoție, coaste rupte și maxilar dislocat. După recuperare, în loc să se odihnească, s-a angajat să joace în patru filme și chiar să pozeze nud pentru revista Playboy.

Acceptând rolul din Basic Instict s-a dovedit a fi unul dintre cele mai inspirate momente din viața ei. Filmul avea scene explicite de sex, iar pentru scena care a făcut-o celebră, lucrurile au stat în felul următor: inițial i s-a spus să-și dea jos chiloții deoarece i se vedeau prin rochia strâmtă, iar când a fost de acord să-și desfacă picioarele, nu știa că regizorul a filmat dintr-un unghi care avea să descopere totul. A avut tentativa de a-l da în judecată pe regizor, însă scandalul nu ar fi avut nici un sens, pe măsură ce filmul câștiga în popularitate și devenea un mare succes de box office, în mare parte datorită acelei scene.

Sharon Stone în anii 1990

Filmul i-a adus o nominalizare la Globurile de aur pe care nu a câștigat-o, dar care i-a adus alte roluri importante.

A jucat cu Russell Crowe, cu Leonardo DiCaprio, sau cu Gene Hackman. Nu a mai cunoscut nici pe departe același succes, chiar dacă a fost distribuită de marele Martin Scorsese în filmul Casino pentru care a primit și o nominalizare la Oscar. Au urmat mai multe filme și totul a culminat cu partea a doua a lui „Basic Instinct”. Dar fără succes.

Viața personală a lui Sharon Stone

Cunoscându-l pe Phil Bronstein, editorul de la San Francisco Chronicle, s-a îndrăgostit imediat și s-a căsătorit cu el pe data de 14 februarie 1998. Deși avea în continuare diverse roluri în filme, Sharon a vrut să încerce să fie și mamă, astfel că a adoptat un băiețel pe nume Roan Bronstein.

Sharon Stone alături de soțul ei, Phil Bronstein, Foto: Shutterstock

Din păcate nici acest mariaj nu a durat, iar pe data de 29 ianuarie 2004 s-a semnat divorțul. Dorindu-și încă un copil, Sharon Stone, mamă singură, l-a adoptat pe micuțul Laird Vonne Stone.

Sharon alături de cei doi copii ai ei. Foto: Shutterstock

Cât privește viața ei amoroasă, actrița a avut relații cu mai mulți bărbați după semnarea divorțului de cronicarul de la San Francisco. S-a zvonit că ar fi fost cu directorul de știri Eason Jordan, cu comediantul Craig Ferguson, dar și cu Christian Slater după ce s-au întâlnit pe platourile de filmare de la „Bobby”.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora