Căutare

Share this article

Viața actriței Natalie Portman este la fel de incredibilă precum ea. Natalie Portman este una dintre cele mai recognoscibile actrițe ale secolului 21.

La vârsta de 38 de ani se laudă cu un joc actoricesc foarte versatil pe care îl practică din copilărie. Deasupra carierei sale de actriță, Natalie Portman este absolventă de Harvard și a publicat lucrări în multe reviste științifice.

Dar cum arată viața și cariera actriței Natalie Portman? Iată câteva lucruri mai puțin cunoscute despre cea care a interpretat-o pe Lolita, pe Padmé Amidala sau Lebăda neagră.

Citește și:

Viața lui Tom Hanks. 27 de lucruri mai puțin știute despre legenda Hollywood-ului

 • Natalie Portman s-a născut purtând numele de Natalie Hershlag, la data de 9 iunie 1981, în Ierusalim, Israel. La vârsta de 3 ani, a emigrat împreună cu părinții ei în Statele Unite ale Americii. Conform revistei Rolling Stones, a ales numele bunicii sale ca nume de scenă, pentru a proteja identitatea familiei sale.
 • La vârsta de 11 ani, într-o pizzerie, a fost „racolată” pentru a urma o carieră în modeling. În pizzeria respectivă a intrat un impresar ce căuta un model pentru o campanie Revlon. Natalie Portman a acceptat job-ul, însă visul ei a fost mereu acela de a deveni actriță. A sfârșit pe mâinile unui agent de film care a distribuit-o într-un musical, „Ruthless” de mâna a doua unde juca și Britney Spears.
 • Și-a făcut debutul actoricesc în filmul regizat de Luc Besson, „Leon: The Professional”. A jucat rolul unei puștoaice de 12 ani ce înmoaie inima unui ucigaș profesionist jucat de Jean Reno.
Natalie Portman și Jean Reno în filmul Leon: The Professional
 • În scurtă vreme a intrat în universul Star Wars jucând rolul frumoasei Padmé Amidala în „Războiul stelelor: Episodul I – Amenințarea fantomei” (1999). Era încă elevă la liceu când a jucat acest rol.
 • Chiar dacă avea foarte mult succes în carieră, Natalie Portman și-a dorit să meargă la Harvard unde a absolvit cu o diplomă în psihologie, în anul 2003. Ulterior a urmat cursurile Facultății evreiești din Ierusalim și a publicat câteva lucrări științifice, una scrisă încă din timpul liceului.
Natalie Portman în Star Wars: Episodul II – Atacul Clonelor
 • Natalie Portman a primit prima nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar jucat în filmul „Close” (2004). Pentru același rol a primit totodată și Globul de Aur.
 • Natalie Portman a fost de multe ori gazda show-ului „Saturday Night Live”, însă sketch-ul ei cel mai faimos este „Natalie Raps”. Același sketch l-a rejucat tot la Saturday Night Live în 2018, cu același succes.
 • I s-a dus faima după ce a acceptat să se radă în cap pentru rolul din „V for Vendetta”. „Ideea că un film de acțiune produs de un mare studio cinematografic ar putea avea substanță și ar putea fi subversiv, mi s-a părut foarte interesantă”, a declarat Portman la vremea respectivă pentru publicația „The Post”.
Natalie Portman în rolul din filmul V for Vendetta
 • A primit primul Oscar pentru rolul principal jucat în producția lui Darren Aronofsky, „Black Swan”. Același rol a fost răsplătit și cu un Golden Globe. Pentru acest film, Natalie Portman a trecut printr-un proces intens de training ce a presupus 2 ore de dans pe zi, timp de un an de zile înainte de începerea filmărilor. Ultimele două luni de dinaintea filmărilor au ținut-o pe Portman câte opt ore pe zi în sala de dans. „Disciplina a fost bună pentru rol, deși a durut foarte tare; corpul să află într-o suferință constantă”, a declarat Natalie pentru Vogue.
 • În timpul pregătirilor pentru „Black Swan”, Natalie Portman l-a cunoscut pe dansatorul Benjamin Millepied care a ajutat-o cu coregrafia. În 2012 cei doi s-au căsătorit. Azi au doi copii împreună, Aleph (născut în 2011) și Amalia (născută în 2017) și mariajul lor este probabil una dintre cele mai durabile căsnicii de la Hollywood. Viața personală a Nataliei Portman a fost și este una dintre cele mai ferite de scandaluri.
Natalie Portman și soțul ei Benjamin Millepied
 • Natalie Portman a demonstrat că poate juca și în filme amuzante, iar asta s-a văzut în „No Strings Attached” unde a făcut un rol hilar alături de Ashton Kutcher. Pentru acest film, ea și-a asumat și rolul de producător executiv.
 • Actrița s-a alăturat și universului Marvel, interpretând de două ori rolul lui Jane Foster în două dintre seriile ”Thor”. Jane și Thor au avut relație romantică, însă Natalie nu s-a mai întors pentru a filma al treilea film.
Natalie Portman și fiul ei cel mare
 • Natalie Portman a vrut să arate că poate mai mult de atât, așa că a regizat un scurt metraj și un film de lung metraj. Și-a făcut debutul regizoral cu scurtmetrajul „Eve” în 2008. Filmul lung, „A Tale of Love and Darkness” a fost o adaptare după cartea scriitorului israelian Amos Oz ce poartă același nume. Filmul a avut premiera la Festivalul de la Cannes din 20015, iar în distribuție era trecut și numele Natalie Portman.
 • Natalie Portman a mai primit o nominalizare la Oscar pentru portretizarea lui Jacqueline Kennedy în filmul biografic „Jackie”.
 • Într-unul dintre ultimele sale filme, „Annihilation”, un incredibil thriller sci-fi, joacă minunat rolul unui soldat.
 • Natalie Portman este o mare activistă de mediu și luptă constant pentru drepturile animalelor. Natalie a renunțat la carnea din alimentația sa la vârsta de 8 ani și câțiva ani mai târziu a devenit vegană.
 • Lucrează activ în campanii anti-sărăcie. A călătorit ca ambasador al FINCA International, o organizație ce caută să pună capăt sărăciei prin oferirea de oportunități de investiție pentru oamenii din țările în curs de dezvoltare.
 • Natalie Portman este, de asemenea, o susținătoare vocală a egalității de gen și a vorbit la Marșul Femeilor din 2018 despre experiența proprie cu terorismul sexual. A descris scrisorile terifiante pe care le-a primit la vârsta de 13 ani ca urmare a rolului jucat în „Leon: The Professional”. Ea a mai spus că primul mail de la un fan era de fapt „o fantezie de viol”. De asemenea, a criticat Globurile de Aur în 2018 pentru faptul că nominalizările pentru cel mai bun regizor au vizat doar bărbați.
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO