fbpx

Căutare

Share this article

Viața lui Neymar a intrat în atenția tuturor după ce fotbalistul s-a remarcat prin abilitățile sale impresionante încă de la o vârstă fragedă. El a fost vedeta pentru Santos FC în adolescență, câștigând patru premii consecutive de Jucător al Anului și devenind în același timp una dintre cele mai populare figuri publice din Brazilia.

Neymar a făcut saltul în Europa pentru a se alătura FC Barcelona pentru începutul sezonului 2013-2014 devenind un membru important al unui club ce a pretins numeroase titluri interne și internaționale. După ce i-a condus pe fotbaliștii brazilieni către prima lor medalie olimpică de aur în 2016, atacantul s-a transferat la Paris Saint-Germain, în Franța, anul următor.

Foto: Shutterstock

Viața și copilăria lui Neymar

Neymar da Silva Santos Júnior s-a născut pe data de 5 februarie 1992 la Mogi das Cruzes, São Paulo, Brazilia. Tatăl său Neymar Santos Sr era pe atunci fotbalist și mama sa, Nadine Santos, casnică.

La o vârstă foarte fragedă, la numai patru luni, Neymar a supraviețuit miraculos unui accident fatal de mașină. Accidentul a fost cauzat de un vehicul care circula cu viteză foarte mare și a intrat violent în mașina familiei sale. Neymar și ai lui erau în drum spre rudele din provincie, urmând să le viziteze în această călătorie.

Din fericire, bebelușul Neymar, care stătea într-un scaun pentru bebeluși, legat cu centura de siguranță pe bancheta din spate a mașinii, a supraviețuit accidentului și a fost scos nevătămat.

Neymar în copilărie

Viața lui Neymar și anii de formare ai unei viitoare vedete a balonului

Când ne uităm la geniul fotbalului astăzi, ar fi greu de crezut că nu a avut niciodată o copilărie foarte roz. De fapt, familia sa era extrem de săracă în momentul nașterii sale. Tatăl său, Neymar Sr, a trebuit să aibă mai multe locuri de muncă pentru a-și întreține familia. Însă, așa cum declarau și mai târziu, nimic nu a fost mai important decât faptul că au putut să-i aniverseze prima zi de naștere.

În consecință, când Neymar era la vârsta școlară, a fost înscris la o școală de cartier, dedicată familiilor cu probleme financiare. Întorcându-se acasă după școală, Neymar și sora lui erau nevoiți să-și facă temele la lumina lumânării deoarece familia nu-și permitea să plătească factura la electricitate.

În timp ce tatăl se lupta pentru întreținerea familiei sale, fiul său, Neymar Jr a descoperit și a început să-și dezvolte talentul în fotbal. Spre deosebire de alte nume de fotbaliști bogați, cariera lui Neymar a început pe un teren de baschet și nu pe terenul de fotbal.

Neymar în copilărie, deja un mare fotbalist. Foto: Pinterest

A învățat să joace Futsal și să se perfecționeze în jocul de interior care se caracterizează prin lovirea cu piciorul a unei mingi de fotbal tari. Datorită particularităților și limitărilor pe care le prezintă jocul pe un teren de baschet, Neymar a reușit să învețe și să dezvolte abilitățile impresionante pe care le prezintă astăzi în terenurile de fotbal.

În cel mai scurt timp, a devenit popular printre copiii de pe stradă. Neymar Sr. recunoaște abilitățile pe care le deținea fiul său și, ocazional, își făcea timp pentru el să-i explice și să-l încurajeze să practice acest joc la nivel profesionist.

Viața lui Neymar și amprenta personală a părinților

Pentru mulți, genetica părinților lui Neymar Jr explică o potrivire perfectă pentru un super copil. Au fost două specimene biologice fine care au produs un gen rar în lumea fotbalului.

Neymar sărutat de părinți înaintea unui meci

Adeseori Neymar era sărutat de ambii părinți înainte de fiecare joc în sală sau pe stradă. Afecțiunea lor nu cunoștea nici o limitare în timp, motiv pentru care nu se sfiau să-l alinte și să-l iubească chiar și după ce a semnat primul lui contract cu un club de fotbal.

După fiecare sărut, părinții îi șopteau la ureche: „Poate că destinul și soarta ți-ar fi putut oferi părinți mai buni decât noi. Dar nimic pe lume nu ne-ar fi putut oferi un fiu mai bun decât tine. Te iubim fiule, tu ești cel mai bun! Acum mergi și învinge-i pe toți!”

Viața lui Neymar și rolul pe care l-a jucat la Santos

În timp ce Neymar se afla încă la Santos, a jucat un rol cheie într-un incident care a dus la demisia antrenorului clubului, Dorival Junior. Incidentul a început când Dorival Junior l-a împiedicat pe Neymar să execute o lovitură de pedeapsă. Lovitura a fost atribuită unui alt jucător numit Marcel, lucru care l-a înfuriat pe Neymar. Când s-a întors pe bancă, a contestat în mod violent decizia antrenorului până la punctul în care a trebuit să fie reținut de către un ofițer.

Neymar și părinții lui

Cu toate acestea, Neymar și-a cerut scuze pentru comportamentul său indisciplinat, dar antrenorul a ales să-l pedepsească lăsându-l în afară, pe banca de rezerve în timpul unei partide clasice împotriva corintenilor. Consiliul de administrație al clubului care îl îndrăgise pe Neymar, nu a fost mulțumit de decizia lui Dorival Junior și a decis să îl concedieze. Demiterea lui Dorival a dovedit că Neymar nu era doar jucătorul important al clubului, ci era considerat cel ales pentru salvarea fotbalului brazilian.

Viața lui Neymar și Toiss

„Toiss” sunt cei 4 prieteni ce au apărut pe parcursul vieții lui Neymar și care care au contribuit la stabilizarea carierei sale de fotbalist. Și astăzi ei îndeplinesc funcții de bază pentru prietenul lor celebru, inclusiv procesarea cererilor de tricou și autografe, lăsându-i lui Neymar timp pentru a rămâne concentrat pe teren.

Toiss

Viața lui Neymar și explicația din spatele poreclei sale

Neymar a fost poreclit „Stăpânul Nopții” de coechipierii săi, în vestiarul echipei FB Darcelona datorită faptului că are tendința de a se bucura de viață, mai ales când vine vorba de nopțile cu cei 4 Toiss.

Vedeta braziliană iubește porecla, care este un titlu pe care l-a îmbrățișat personajul Batman. La o petrecere  de „Halloween” din 2015 a apărut îmbrăcat în Batman și cu colții lui Dracula.

Petrecerile cu mama

În timp ce alții își duc prietenele la petreceri, Neymar face contrariul. Își ia mama. Conform lui: „Mama conduce familia. Este genul de persoană fără de care am fi pierduți. Ea ne susține. M-am apropiat foarte mult de mama mea când frații mei erau la facultate și tata călătorea foarte mult ”.

Viața lui Neymar și detalii despre soția lui

Neymar, iubita sa și fiul lor

La o vârstă fragedă, la numai 19 ani, Neymar a avut o aventură cu o prietenă a sa din copilărie, Carolina Dantas, pe care a lăsat-o însărcinată.

Ea a născut un fiu pe care l-a numit Davvi Luca. Neymar a stat alături de ea toată sarcina și a rămas cu ea și după aceea. În timp ce mulți cred că nașterea lui Davvi Luca le-a consolidat relația, doar câțiva își dau seama că Neymar a avut întotdeauna o inimă iubitoare și grijulie.

Fotbalistul brazilian l-a iubit pe fiul său încă de la naștere

La vârsta de 3 ani, Davvi Luca era deja obișnuit să joace fotbal, deoarece tatăl său a făcut tot posibilul să petreacă cât mai mult timp cu el și să-l învețe. În 2017 Neymar l-a înscris pe Davvi Luca la școala de fotbal Barcelona FCB Escola.

Neymar și fiul său, Foto: Pinterest

Viața lui Neymar și anii stilului Mohawk

Neymar este primul jucător brazilian care a ales stilul tunsorii mohawk.

În prezent, aproape toți fanii de fotbal pentru tineret din Brazilia fac se tund așa în încercarea de a-și copia eroul. De asemenea, el este primul și singurul fotbalist brazilian care apare pe coperta Time Magazine.

Viața lui Neymar și controversa FC Barcelona

Brazilienii au fost extrem de dezamăgiți deoarece Neymar a numit „o mutare ieftină la FC Barcelona” transferul său. Neymar a fost cumpărat de FB Barcelona pentru doar 57 de milioane de euro. Iar acest lucru a fost o dezamăgire pentru fanii fotbalului brazilian.

Patru ani mai târziu a fost cumpărat de clubul de fotbal francez PSG cu 263 de milioane de dolari.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO