Viața lui Richard Clayderman: cum a intrat pianistul în Cartea Recordurilor - LIFE.ro
Mergi la conținut

Viața lui Richard Clayderman: cum a intrat pianistul în Cartea Recordurilor

Richard Clayderman a devenit cunoscut în urmă cu foarte mulți ani, iar în prezent se poate lăuda cu o carieră de-a dreptul impresionantă.
Share this article

Richard Clayderman a devenit cunoscut în urmă cu foarte mulți ani, iar în prezent se poate lăuda cu o carieră de-a dreptul impresionantă. Muzicantul este cunoscut în lumea întreagă, ba chiar a fost denumit de Cartea Recordurilor drept cel mai de succes pianist din toate timpurile.

Piesele sale sunt ascultate într-un număr impresionant, iar fanii săi așteaptă cu nerăbdare fiecare eveniment în care pianistul susține programe artistice. De-a lungul anilor, acesta a avut numeroase apariții și pe scenele din România, astfel că a revenit cu drag mereu pe meleagurile noastre.

Cine este Richard Clayderman

Richard Clayderman se numără printre cei mai cunoscuți și apreciați pianiști din toate timpurile.

Îndrăgitul pianist francez s-a născut pe 28 decembrie 1953 la Paris și a învățat să cânte de la tatăl său, care a fost profesor de pian.

Citește și: O viață departe de țară, dar cu România mereu în suflet. Pianista Alexandra Silocea: „Când totul devine prea mult, îmi imaginez un întrerupător pe care îl sting pentru o perioadă de timp, iar în acel timp sunt doar mamă”

Pasiunea pentru lumea artistică a avut-o încă din copilărie, astfel că la vârsta de 12 ani el a fost acceptat la Conservatorul din Paris, unde s-a bucurat de un mare succes în perioada de adolescență

Cu toate acestea, neajunsurile financiare și problemele de sănătate cu care se confrunta cel care i-a dat viață, l-au împiedicat să aibă o carieră promițătoare de pianist clasic. Astfel, pentru a-și câștiga existența, el a început să muncească ca funcționar bancar și acompaniator pentru mai multe trupe.

Richard Clayderman

Deși încerca pe toate căile să se descurce financiar, artistul nu a renunțat niciodată la pasiunea sa pentru muzică

Așa se face că în anul 1976, el a fost invitat de către Olivier Toussaint, un producător francez, și de către partenerul său, Paul de Senneville, să înregistreze o baladă pentru pian. Piesa a fost compusă de către Senneville pentru fiica sa, care abia se născuse și purta numele de Adeline.

La momentul acela, el a fost ales dintre peste 20 de pianiști valoroși, iar numele său de la naștere a fost schimbat din Pages în Richard Clayderman. Se pare că artistul a ales la vremea aceea să preia numele străbunicii sale pentru a evita pronunțarea greșită a numelui său, în afara țării natale.

Richard Clayderman

După ce a înregistrat piesa, cântecul Ballade pour Adeline i-a adus un succes colosal pianistului, fiind vândute aproximativ 22 de milioane de copii în peste 38 de țări

Deși încerca pe toate căile să se descurce financiar, artistul nu a renunțat niciodată la pasiunea sa pentru muzică. Așa se face că în anul 1976, el a fost invitat de către Olivier Toussaint, un producător francez, și de către partenerul său, Paul de Senneville, să înregistreze o baladă pentru pian.

Citește și: Dragoș Cantea, pianist: „Norvegia mi-a dat șansa să pot eșua în ceea ce iubesc”

Piesa a fost compusă de către Senneville pentru fiica sa, care abia se născuse și purta numele de Adeline

La momentul acela, el a fost ales dintre peste 20 de pianiști valoroși, iar numele său de la naștere a fost schimbat din Pages în Richard Clayderman. Se pare că artistul a ales la vremea aceea să preia numele străbunicii sale pentru a evita pronunțarea greșită a numelui său, în afara țării natale.

După ce a înregistrat piesa, cântecul Ballade pour Adeline i-a adus un succes colosal pianistului, fiind vândute aproximativ 22 de milioane de copii în peste 38 de țări.

Richard Clayderman

Pianistul a trecut prin două căsnicii eșuate

În ceea ce privește viața personală, Richard Clayderman a trecut prin două căsnicii eșuate de-a lungul vieții și se știe că are doi copii. Din primul mariaj, artistul s-a ales cu o fetiță pe nume Maud, care a venit pe lume în anul 1971.

Cea de-a doua căsnicie a pianistului a început la câțiva ani buni de la divorțul de prima soție, însă nici de data aceasta nu a avut parte de prea mult noroc, căci el și partenera lui au decis să meargă pe drumuri separate.

Din mariajul celor doi a rezultat și un fiu, Peter Philippe Joel, care s-a născut pe data de 24 decembrie 1984.

Citește și: De la cariera de pianist, la conducerea unei școli private internaționale la București, Alina Pele: „ Eu am vrut să fiu mândră de mine, să duc o viață fără regret, să fiu lumină pentru cei din jur.”

Deși a trecut prin două divorțuri, artistul nu și-a pierdut speranța, astfel că din anul 2010 este căsătorit cu Typhaine Pages

Având în vedere aceste lucruri, acum este mai clar ca niciodată că artistul se poate declara un bărbat împlinit pe toate planurile.

Chiar dacă a ajuns la onorabila vârstă de 70 de ani, pianistul în continuare bucură inimile oamenilor prin numeroase concerte și apariții pe marile scene ale lumii.

Sursa foto: Facebook

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora