Viața și iubirile lui Orlando Bloom. Cum a reușit un puști ce a sfidat moartea de nenumărate ori să devină celebru la Hollywood la numai 20 de ani și să fie iubit de unele dintre cele mai frumoase femei - LIFE.ro
Mergi la conținut

Viața și iubirile lui Orlando Bloom. Cum a reușit un puști ce a sfidat moartea de nenumărate ori să devină celebru la Hollywood la numai 20 de ani și să fie iubit de unele dintre cele mai frumoase femei

Cel mai cunoscut rol al lui Orlando Bloom a fost cel al războinicului elf Legolas Greenleaf, din trilogia The Lord of the Rings. Abilitățile sale actoricești au fost apreciate de critici, însă distribuția lui în această trilogie i-a adus un număr enorm de fani.
Share this article

Viața lui Orlando Bloom a fost una la fel de aventuroasă precum filmele în care a jucat și care l-au făcut iubit de majoritatea cinefililor din lume.

Cel mai cunoscut rol al lui Orlando Bloom a fost cel al războinicului elf Legolas Greenleaf, din trilogia The Lord of the Rings. Abilitățile sale actoricești au fost apreciate de critici, însă distribuția lui în această trilogie i-a adus un număr enorm de fani.

Deși trăsăturile lui naturale sunt departe de cele înfățișate de elful Legolas, peruca ce-i ajungea până la talie, lentilele de contact și urechile ciudate, l-au transformat într-un sex simbol pentru tinerele ce au vizionat filmele. Succesul din Lord of the Rings a deschis apoi nenumărate uși actorului britanic și astfel a avut ocazia să fie distribuit în filme foarte apreciate.

Viața și copilăria lui Orlando Bloom

Orlando Bloom s-a născut pe data de 13 ianuarie 1977, în Canterburry, Marea Britanie. Mama sa, Sonia conducea o școală de limbi străine în localitate. Tatăl, Harry, a fost un activist pentru drepturile omului, autor de cărți și avocat. Înainte de a se muta în Cantebury, tatăl Bloom a trăit în Africa de Sud unde a fost un aprig luptător împotriva apartheidului, o politică de segregație rasială. Când Orlando avea numai patru ani, tatăl său a murit în urma unui atac cardiac. El și sora lui mai mare, Samantha, au fost crescuți doar de mama lor, o femeie care a avut un efect profund asupra lor.

Orlando Bloom în copilărie. Foto: wikicelebs.com

Sonia Bloom era femeie de afaceri, însă era și o mare iubitoare de artă. Atât de mare încât i-a dat fiului său numele unui îndrăgit compozitor, Orlando Gibbons. În copilărie, Sonia își ducea frecvent copiii la teatru, iar apoi i-a încurajat să participe la cursurile de actorie, dar și la cele de citire a Bibliei.

La vârsta de opt ani, Orlando Bloom juca în piesele de teatru ale școlii și împreună cu sora lui participa la festivalurile locale.

Contactul timpuriu pe care l-a avut cu teatrul l-a făcut să decidă încă de la o vârstă fragedă că vrea să fie actor.

Actoria era un aspect pozitiv în viața lui Orlando Bloom deoarece îl ajuta să rezolve și unele dintre problemele copilăriei, cum ar fi cea legată de greutatea sa. El povestea că a devenit dolofan în timpul unei recuperări după un accident la schi, la vârsta de nouă ani, când stătea în casă și tot ce făcea era să mănânce bomboane. O problemă mai serioasă a apărut când a fost diagnosticat cu dislexie severă, ceea ce însemna că are probleme cu cititul și cu procesarea limbii. Pe când era elev la școala din Cantebury, era adesea tachinat din cauza problemelor sale de pronunție.

Orlando Bloom alături de mama sa. Foto: Pinterest

La vârsta de 13 ani, viața lui Orlando Bloom a primit o nouă lovitură atunci când mama s-a i-a spus că Harry Bloom nu a fost tatăl lui adevărat. Tatăl lui biologic (și al lui Samantha) era un bărbat pe nume Colin Stone, un vechi prieten de familie, cel care se ocupa de problemele bătrânului Bloom. În interviuri nu s-a simțit niciodată foarte confortabil să vorbească despre acest subiect însă, la un moment dat a declarat: „Am fost norocos…am avut doi tați. Din ce-mi amintesc, Colin a fost mereu un bun prieten, însă tot timpul am crezut că Harry a fost tatăl meu adevărat”.

Lucruri interesante din viața lui Orlando Bloom

  • Orlando Bloom a spus tot timpul despre el că este extrem de predispus la accidente. Și-a rupt ambele picioare într-un accident la schi, nasul în timpul unui meci de rugby, încheietura mâinii la snowboard, iar un deget de la picior i-a fost strivit de un cal. De asemenea, la vârsta de 21 de ani a căzut de la o înălțime de 3 metri, și-a rupt spatele, iar medicii au crezut că nu va mai merge niciodată. Din fericire, s-a recuperat.

  • În timpul filmărilor pentru The Lord of the Rings, în Noua Zeelandă, Bloom și ceilalți nouă actori care formau frăția inelului, au devenit atât de apropiați încât au decis să marcheze prietenia lor printr-un tatuaj. Bloom are simbolul elfului tatuat pe antebraț.
  • Bloom este un sculptor foarte bun. A studiat sculptura în școală și își dorește ca într-o bună zi să aibă propriul studio de sculptură. „E important să exersezi diferite zone creative ale creierului. Te menține în echilibru”, spunea el referindu-se la pasiunea pentru această artă.
  • În jurul gâtului, Orlando Bloom poartă o mulțime de pandantive. Unele dintre ele sunt cadouri, precum un breloc pe care i l-a dăruit Johnny Depp, altele sunt lucruri pe care Bloom le-a găsit în călătoriile sale, precum o scoică din Tailanda, un baton de rugăciune din India sau o minge de argint din Japonia.
Orlando Bloom și Katy Perry. Foto: Shutterstock

Viața amoroasă a lui Orlando Bloom

În ianuarie 2016, Orlando Bloom a început o relație cu faimoasa cântăreață Katy Perry. Cu toate acestea, borcanul cu miere pare că s-a terminat repede. În 2017, Katy Perry și Orlando Bloom s-au despărțit în urma neînțelegerilor legate de planurile de viitor. Katy își dorea să se așeze la casa lor și să formeze o familie, în timp ce Orlando ar mai fi copilărit puțin. În martie 2018, cei doi s-au împăcat și un an mai târziu Katy anunța logodna lor pe rețelele de socializare, chiar în ziua de 14 februarie, de Valentine’s Day. Și-ar fi dorit ca nunta să aibă loc iarna, la finalul anului 2019, însă, între timp Katy a rămas însărcinată, așa că planurile s-au amânat până în vara acestui an. Dar și această dată a fost schimbată din cauza pandemiei de coronavirus. Până atunci așteaptă nașterea fetiței lor, pe care Katy a anunțat-o pe Instagram postând o poză cu Orlando și în locul tag-ului pentru locație scriind „Girls Run The World”

 

View this post on Instagram

 

full bloom

A post shared by KATY PERRY (@katyperry) on

Înainte de Katy Perry, Orlando a fost implicat în mai multe relații, printre care unele cu câteva femei faimoase.

În 2014, Bloom s-a îndrăgostit de Nina Dobrev, o actriță de origine canadiană și bulgară, cea care a jucat-o pe Mia Jones în serialul TV Degrassi: The Next Generation.

Tot în 2014 Orlando Bloom a fost fotografiat cu Selena Gomez, speculându-se că cei doi ar avea o legătură amoroasă, însă zvonurile nu au fost niciodată confirmate oficial.

Orlando Bloom alături de sora lui, Samantha

Condola Rashad este actrița care a jucat alături de Bloom pe Broadway, în 2013, în piesa Romeo și Julieta. Cei doi au avut o relație romantică în 2014.

În 2013 s-a zvonit că Orlando Bloom se iubește cu modelul columbian, Carolina Guerra. Guerra este și actriță și o persoană bine cunoscută în lumea televiziunii. De asemenea a fost Miss Bogota.

Tot în 2013, Orlando Bloom a avut o relație de scurtă durată cu fiica cântărețului de la Aerosmith, Liv Tyler, colega de platou din timpul filmărilor pentru The Lord of The Rings.

În 2010 Orlando Bloom părea că trece printr-o perioadă puțin mai așezată, așa că s-a căsătorit cu modelul Miranda Kerr. În 2011 s-a născut copilul lor, însă s-au despărțit doi ani mai târziu, deși peste tot afișau în tot acest timp o iubire ca în povești.

Orlando Bloom și Miranda Kerr. Foto: Shutterstock

În 2003 Orlando Bloom se pare că a avut o relație și cu modelul danez, Helena Christensen. Helena este una dintre foștii îngerași de la Victoria Secret.

Una dintre cele mai lungi relații ale lui Bloom a fost cu modelul american, designer de bijuterii și actriță, Kate Bosworth. Cei doi au fost împreună din 2002 până în 2006.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora