Căutare

Share this article

De curând, pe Calea Victoriei, într-o zonă foarte populată, s-a lansat Victoriei 18, un restaurant cool unde se serveşte mâncare de strada. Este un loc inedit, inspirat din călătoriile Alexandrei Sebeşanu prin lume, cunoscută în cercurile cool ale Capitalei pentru implicarea ei în diverse proiecte de artă, caritate şi modă, dar şi ca soţia lui Tinu Sebeşanu, un adevarat guru al restaurantelor de lux.

M-am inspirat din călătoriile mele, din perioada în care am locuit la New York, şi mi-am dorit să creez un loc în Bucureşti unde să vii îmbrăcat lejer, să mănânci ceva bun, dar să ai şi o experienţă interesantă, să poţi alege şi feluri mai exotice, care să-ţi aducă aminte de vacanţe şi, în mod deosebit, mi-am dorit să surprind atmosfera străzilor acelora vii, care vibrează sub paşii oamenilor de toate felurile, pe care răsună muzica artiştilor de stradă, şi îţi fac poftă mirosurile de la tonetele cu mâncare. Mi se pare totul spontan, intens, autentic”, povesteşte Alexandra. 

Alexandra a cumpărat Victoriei 18 în martie anul acesta şi de atunci a lucrat la visul ei, a testat sute de reţete până a ales meniul actual şi a schimbat total şi decorul.

Acum, la Victoriei 18 poţi să guşti de la mâncarea picantă de pe străzile din Bombay până la cea dulce-acrişoară din Phuket, de la burgerul tipic new yorkez până la micii româneşti care se topesc în gură.

Am creat hotdogs gourmet pe care i-am înnobilat cu ingrediente rezervate de obicei pentru farfuriile cu ştaif.  Acum poţi să uiţi tot ce ştii despre hotdog. Pâinea este făcuta artizanal, în fiecare dimineaţă şi cârnaţii sunt de foarte bună calitate. Iar sosurile exotice şi ingredientele decandente ca trufe, caviar, brie sau dulceaţă de ceapă o să te facă să te lingi pe degete. Ceea ce e ok, pentru că la noi totul e permis. Eticheta se atârnă în cuier la intrare şi rămâne acolo”, a mai spus Alexandra.

Decorul contemporan eclectic din clădirea veche, monument istoric, este aliniat  perfect cu locaţia, fix între vibraţiile ultra cool ale centrului vechi şi Calea Victoriei, singurul bulevard din Europa unde faci şi turism şi shopping.

O prietenie veche, transpusă într-un business de succes

De două luni, Alexandra şi-a luat şi un partener de business. O prietenă veche de 18 ani, vedeta Anna Lesko.

Când mi-a venit ideea să fac restaurantul cu acest concept high street food, unde practic am vrut să aduc mâncarea de stradă într-un restaurant cool, mi-am căutat şi partener de business. Acum două luni Ana a decis să se implice şi ea şi mă bucur că avem ocazia să parcurgem acest drum nou împreună”, mai spune Alexandra.

Pentru că cele două prietene au şi soţi şi copii, au ţinut să facă un restaurant care să fie o alegere bună şi pentru familii.

Victoriei 18 este perfect pentru familii. Fiul meu Marc, care are 13 ani, adoră supa vietnameză PHO şi hotdogul Chi-wow-wow, de inspiraţie mexicană. Vine des cu prietenii lui şi se distrează de minune. Vin şi familii care au copilaşi mai mici. Ei preferă de obicei naked dog, care nu are toppinguri, şi cartofii prăjiţi. E o atmosferă foarte relaxată, caldă şi primitoare, în care toată lumea se simte bine”, spune Alexandra Sebeşanu.

Întrebate la ce sumă s-a ridicat investiţia, Alexandra şi Ana ne-au spus că încă se află în plină investiţie.

Designul, semnat de Mihai Popescu, a fost terminat abia acum două săptămâni, spre exemplu. Şi mai lucrăm la câteva surprize frumoase. Important este că deja în week-enduri este recomandat ca seara să se facă rezervări pentru că deseori nu mai avem locuri la mese, că majoritatea clienţilor au feed-back pozitiv pentru noi şi revin şi îşi aduc şi prietenii. E o super senzaţie să începi să îţi recunoşti clienţii, pe măsură ce revin din ce în ce mai des”, spune cu mândrie, şi are de ce să o facă, Alexandra.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO