Vine din Focșani, dar viața a dus-o în alt stat, în Georgia, Atlanta. De ce s-a întors acolo unde îi spune „acasă”, după doar 2 ani? Cine este Paula Mihalache sau OHANA, românca din Iași ce se exprimă prin artă: „Acum șase ani, toți bănuții făcuți mergeau pe două cauze nobile” - LIFE.ro
Mergi la conținut

Paula Mihalache a îmbrățișat orașul Iași de pe vremea când studia, deși provine din Focșani. Pașii au purtat-o chiar și în alt stat, Georgia, Atlanta, dar după doi ani s-a întors acolo unde îi spune „acasă”. Experiența a fost una memorabilă ce a contribuit la formarea și dezvoltarea sa. Deși face pictură de mică, drumul său universitar nu a fost unul liniar. Ohana, pentru că așa o cunosc cei care îi poartă creațiile, a absolvit Foto-video la Universitatea din Arte „George Enescu”, după care și-a lăsat amprenta în televiziune o perioadă de timp. În tot acest răgaz, a realizat expoziții prin țară și astfel pasiunea a întors-o cu fața către ceea ce îi aduce lumină și strălucire în suflet și pe chip-pictura.

Ce creează artista se numește lucru temeinic făcut de mâinile sale. Afacerea sa handmade crește în mod organic, iar fiecare client este bucată din visul său. Fidelă unor valori sănătoase, ce poartă în inimă convingeri bine închegate, lucrează cu mult spor și inspirație ca să își extindă gama de produse și servicii într-un mod sustenabil și responsabil la fel ca până acum.

Paula Mihalache: „Acum 6 ani am început să pictez tricouri și donam toți banii”

Ohana sau Paula? Ohana și Paula?

Brandul meu mă reprezintă pe deplin – suntem una și aceeași entitate. În fiecare aspect al activităților mele, brandul meu reflectă valorile, pasiunile și angajamentul meu pentru calitate și unicitate. Fiecare produs sau serviciu pe care îl ofer este o expresie autentică a viziunii și creativității mele, întâlnind mereu standarde înalte și aducând o contribuție semnificativă în domeniul meu. Îmi asum cu mândrie că brandul meu nu este doar o simplă entitate comercială, ci o manifestare a identității și a dedicării mele deplină în ceea ce fac.

După ce crezi că te recunoaște cel mai mult lumea? Să fie chiar după părul tău vopsit într-una din culorile curcubeului, după energia ta mișto sau după ce faci tu frumos?

Atât părul, cât și energia…sunt o persoană foarte veselă, extrem de optimistă și plină de viață. Această atitudine pozitivă m-a ajutat să mă dezvolt atât în domeniul artistic, cât și profesional. Entuziasmul și energia mea se reflectă în fiecare proiect pe care îl întreprind, inspirându-mă să creez lucrări pline de culoare și vitalitate. Optimismul meu îmi permite să văd oportunitățile chiar și în cele mai dificile situații și să găsesc soluții creative pentru orice provocare. Plăcerea de a trăi viața la maximum și de a mă bucura de fiecare moment m-a ajutat să mă conectez profund cu oamenii din jurul meu și să construiesc relații solide și autentice atât la nivel personal cât și profesional.

Exercițiul introspecției este unul dintre cele mai grele exerciții. Îl lași pe modul pauză acum sau activezi butonul on și ne spui cine este dincolo de online, Ohana?

Am traversat perioade cu provocări și succese, care m-au ajutat să cresc și să evoluez personal și profesional. Fiecare obstacol întâlnit m-a motivat să îmi dezvolt abilitățile și să găsesc soluții creative. În același timp, am avut privilegiul să trăiesc momente de bucurie și satisfacție, care mi-au întărit determinarea și optimismul. Experiența mea este o poveste de perseverență și învățare continuă, care mă definește și mă îndrumă în fiecare zi.

Citește și: Andrei Pennazio, micul pictor crescut și descoperit de Italia și inspirat de România. Povestea copilului care la 10 ani avea prima expoziție personală și care azi a pierdut numărul lucrărilor sale

De unde și până unde numele acesta? Ce poveste duce pe umeri?

Totul a început acum 6 ani. Când am început să port acest nume „OHANA”. Am fost întrebată de multe ori de unde vine acest nume și de ce. Acum 6 ani am început să pictez tricouri și să le vând pentru a susține și pentru a îi ajuta pe cei aflați în dificultate, „Căsuța Lizucăi ” – asociație de salvat animăluțe, iar în timpul liber realizam hrană pentru oamenii străzii. Cum ajutam: toți bănuții mergeau la aceste două cauze. De acolo am început să pictez tot mai des și să mă dezvolt, să cresc. Ulterior devenind un job. Deși OHANA s-a dezvoltat, a evoluat nu am încetat niciodată să ajut. De aici și numele OHANA, care are ca și semnificație „familie”. Iar familia înseamnă tot ce mă înconjoară așa că am ales acest nume, iar cuvântul provine din Hawaii, iubind marea/oceanul, părul fiind dovadă. Pe scurt, de aici provine numele OHANA.

Paula Mihalache: „Am studiat și am locuit 2 ani în Georgia”

Ești o tânără care s-a născut în Iași, locuiește încă în orașul natal după o escapadă pe alt continent? Ce împărtășești cu mine, cu noi?

Sunt născută și crescută în Focșani, însă în perioada 2007-2009 am studiat și am locuit în Georgia – Atlanta. Ulterior am finalizat liceul de Arte plastice din Focșani, urmând studiile universitare în Iași.

De ce Georgia, Atlanta? De ce atât de departe?

Familia de pe partea tatălui e acolo, motiv pentru care am plecat alături de părinți pentru a încerca să ne stabilim acolo.

Când a fost plecarea ta și cu ce scop?

Am plecat în anul 2007 și m-am întors în anul 2009.

Cu ce aspirații ai plecat și cu ce aspirații te-ai întors?

Am plecat sperând că mă voi întoarce cu o versiune mai bună a mea, cu vise mai mari, cu experiențe și amintiri unice.

Cât de mult te-a ajutat escapada ta academică?

Experiența mea a fost una cu totul unică și valoroasă, întrucât am avut oportunitatea să călătoresc pentru studii și să petrec timp cu familia. Această perioadă mi-a oferit o perspectivă nouă asupra vieții și asupra viitorului meu, atât personal cât și artistic. Studiile m-au îmbogățit cu cunoștințe și abilități noi, în timp ce întâlnirea cu familia m-a conectat din nou cu rădăcinile și valorile mele fundamentale.

Cum o poți defini?

Această experiență m-a inspirat să continui să creez lucruri de calitate, unice și diversificate, menținându-mi în același timp valorile autenticității și dedicării în tot ceea ce fac.

Ce ți-ai luat frumos pentru suflet din Georgia? Cum a fost acea perioadă din viața ta?

Experiența mea în timpul studiilor și întâlnirea cu familia a fost profundă și memorabilă. Am avut privilegiul să învăț și să cresc alături de mulți prieteni apropiați și să obțin realizări notabile în domeniul școlar. Aceste amintiri îmi aduc întotdeauna zâmbetul pe buze, deoarece am avut ocazia să împărtășesc momente minunate și să învăț lecții prețioase care m-au modelat atât personal, cât și academic.

La ce vârstă te-ai dezlipit de România și la câți ani distanță te-ai întors la ea? Cred că cu asta trebuia să încep discuția.

Am fost plecată pentru o perioadă scurtă de timp 2007-2009. Visul meu a fost să mă dezvolt aici. Deși fac pictură de mică, și am studiat pictura atât în România, cât și Georgia-Atlanta, drumul meu universitar a fost ușor diferit. Am absolvit Foto-video la Universitatea din Arte „George Enescu”. Am lucrat în televiziune o perioadă de timp, am realizat expoziții prin țară, dar ușor, ușor drumul meu a ajuns de unde am plecat și anume la pictură. Un vis devenit realitate.

Paula Mihalache: „Estetica picturilor mele este despre celebrarea individualității și frumuseții în toate formele sale”

 Ți-a trebuit curaj, ambiție sau tu ai avut alt ingredient cu tine?

Experiența mea în această călătorie a fost marcată de optimism, curiozitate și entuziasm. Am abordat fiecare zi cu o atitudine pozitivă și o dorință puternică de a descoperi lucruri noi și de a învăța. Această călătorie mi-a oferit oportunitatea de a crește și de a învăța despre lume și despre mine însumi, consolidându-mi convingerea că perseverența și deschiderea către noi experiențe.

Îți recomandăm și: Eugenia Roșiu, artist plastic, fondatoarea Cuibului obiectelor de artă: „Pictura a fost mereu locul meu de evadare, dar doar terapia m-a salvat”

 Dorul te-a adus înapoi acasă, speranțele unei lumi mai bune, familia? Ce-mi poți mărturisi?

Da, unul din motive a fost speranța unei lumi mai bune și studiile în domeniul artistic.

Creezi artă. Transformi o piesă vestimentară veche prin retuș și modificare într-una nouă, de care și tu, și noi ne putem bucura în continuare. De unde și până unde?

Emoțiile și experiențele personale joacă, au un rol crucial în munca mea. Fiecare bucurie, tristețe (deși nu prea este cazul fiind o persoană extrem de optimistă), speranță sau vis se reflectă în detaliile și culorile pe care le aleg pentru lucrările mele. Pictura este pentru mine un mod de a exprima ceea ce simt și de a împărtăși aceste sentimente cu cei care privesc creațiile mele.

Trebuie să fii cu adevărat o fashionistă ca să ai o garderobă pusă la punct?

Cred că aici depinde de stilul și vizunea fiecărui om.. Eu incerc să implementez o estetică artistică care se poate plia pe stiluri diferite. Estetica picturilor mele este definită de o combinație armonioasă de culori vibrante, detalii fine și motive inspirate din natură, cultură și emoții umane. Estetica picturilor mele este despre celebrarea individualității și frumuseții în toate formele sale, despre conectarea cu emoțiile și despre aducerea unui strop de magie și creativitate în fiecare zi.

Cred eu că e necesar să ai acele piese vestimentare care vorbesc în locul perosnalității tale. Tu ce părere avizată îmi oferi?

Hainele sunt o formă de exprimare personală și ar trebui să reflecte cine ești și ce simți în mod autentic. Consider că hainele sunt o parte vitală a modului în care ne exprimăm identitatea și personalitatea. Astfel, fiecare haină devine o poveste vizuală despre noi înșine, o modalitate de a ne prezenta lumii exterioare într-un mod autentic și sincer.

 Unele piese sunt nemuritoare. Spune undeva că trebuie să fii în permanent contact cu trendurile actuale?

Fiecare persoană are propriul său stil și preferințe în modă. Este important să te simți confortabil și încrezător în hainele pe care le porți, indiferent dacă sunt sau nu în trendul momentului.

 Ohana este un concept care îmbină piesele unice cu cele fashion?

În mare parte, da. Creațiile mele sunt realizate atât pe comenzi la cerere, în funcție de ceea ce dorește clientul cât și pe sufletul meu, plastic – artistic, cu piese unice.

 Ținutele atemporale, originale sunt mult căutate?

 Da! În ultimul timp, oamenii au început să aprecieze din ce în ce mai mult unicitatea și autenticitatea hainelor lucrate manual. Fiecare piesă realizată manual spune o poveste și poartă amprenta creativității și pasiunii artizanului.

Paula Mihalache: „În loc să arunce hainele vechi, îi încurajez pe oameni să le transforme”

Mizezi pe diversitate, cantitate, originalitate sau calitate?

Îmi doresc ca afacerea mea să fie un loc în care pasiunea pentru creație și calitatea se întâlnesc pentru a oferi clienților experiențe autentice și deosebite. Viziunea mea este de a crea o comunitate de oameni care apreciază frumusețea lucrurilor făcute mânual și care împărtășesc aceeași pasiune pentru artă și design.

Pe măsură ce afacerea mea handmade crește, îmi doresc să rămân fidelă valorilor mele și să îmi extind gama de produse și servicii într-un mod sustenabil și responsabil. În același timp, vreau să îmi păstrez conexiunea cu fiecare client și să ofer experiențe personalizate și memorabile.

Îmi doresc să inspir oamenii să adopte un stil de viață sustenabil și să își exprime creativitatea prin hainele pe care le poartă. În loc să arunce hainele vechi, îi încurajez să le transforme și să le dea o nouă viață prin arta picturii. Astfel, contribuim împreună la reducerea deșeurilor textile și la protejarea mediului. Dacă ai o haină preferată care are nevoie de o reîmprospătare sau dacă dorești să îți personalizezi garderoba cu piese unice, sunt aici să te ajut! Hai să transformăm împreună hainele vechi în opere de artă purtabile și să facem o diferență pentru planetă.

 Dacă nu ar fi fost arta, ce ar fi îmbrățișat Paula în viață?

 Deși sunt o persoană care se descurcă în orice situație și învață repede, nu mă văd făcând altceva în afară de artă. Arta este pasiunea mea cea mai mare și singurul domeniu în care îmi găsesc cu adevărat împlinirea și bucuria. Fiecare creație este o parte din mine, un mod de a mă exprima și de a aduce frumusețe în lume. Arta este esențială pentru identitatea și fericirea mea.

Coincid planurile tale de când erai mică cu cele de acum?

 Tot ce mi-am propus, am reușit să realizez, iar fiecare succes m-a adus mai aproape de adevărata mea pasiune. Arta este esențială pentru mine, este modul prin care îmi exprim creativitatea, emoțiile și viziunea. Fiecare proiect artistic îmi aduce împlinire și bucurie, consolidându-mi convingerea că acesta este drumul pe care vreau să îl urmez.

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora